Ciorba cu oase afumate

de ela in Ciorbe, 30 Dec 2011 | 18022 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600 gr oase garf afumate
  • 1 ceapa
  • 2 morcovi
  • 1 ardei gras
  • 2 ardei capia
  • 2 linguri orez
  • 1 conserva rosii bucati in bulion
  • 100 gr legume congelate amestec
  • 250 gr suc de rosii
  • 300 gr cartofi
  • sare
  • piper
  • patrunjel
  • leustean
  • marar
  • vegeta legume
  • 1 lingurita boia
  • bors prefiert
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba cu oase afumate:

Oasele le taiem bucati mai mici si le lasam in apa de pe o zi pe alta. Le punem in apa pe foc si lasam sa dea cateva clocote, aruncam apa, trecem oasele printr-un jet de apa calduta.

Curatam morcovii si ii taiem cubulete. Ceapa o curatam si o taiem marunt. Ardeii ii curatam si ii taiem cubulete. Punem legumele in putin ulei si lasam la calit cateva minute .Adaugam apa peste legume si cand incepe sa fiarba punem oasele, orezul, cartofii (curatati si taiati cubulete), legumele congelate, sare, piper, vegeta, dupa gust (apa sa acopere bine totul). Punem capacul si lasam pe foc vreo 30 minute, pana se inmoaie legumele. Adaugam apa daca mai trebuie pe parcurs. Punem rosiile in bulion, sucul de rosii si boiaua si mai lasam 10-15 minute. Spre sfarsit adaugam borsul prefiert si mai potrivim de gust. Oprim focul si punem verdeturile dupa gust. Acoperim cu capacul cateva minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba cu oase afumate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute festive din carne de curcan - Reteta dietetica

ieri la 13:59

Mâncărică de cartofi - Rețeta savuroasă de casă

ieri la 11:06

Portokalopita, placinta greceasca cu iaurt si portocale

de Rocsi 9

pe 01.02 la 20:48

Chec pufos cu cacao - Rețeta simplă și economică

pe 31.01 la 16:37

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de "lascute" cu afumatura