Ciorba de "lascute" cu afumatura

de adela1981 in Ciorbe, 1 Mar 2012 | 18775 vizualizari

 

Lascute sau urechiuse cum spunem noi, este o ciorbica de paste cu afumatura , pe care o pregatim foarte des pe la noi. Este o ciorbica tare buna, noua ne place foarte mult. :)

 

INGREDIENTE

  •  un ciolan afumat fara os  
  • 1 morcov  
  • 1 patrunjel  
  • 1 bucata telina  
  • 1 ceapa  
  • sare
  • 1 lamaie/otet  
  • 2 galbenusuri  
  • 200 gr smantana pentru gatit
  • 2 linguri ulei  
  • patrunjel verde  
  • 250 gr paste ( patratele mai mari, lasagne)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de "lascute" cu afumatura:

Nu este foarte greu de facut, se spala bine carnea, daca este de casa, se desareaza in putina apa calduta, totusi este mai sarata decat de la magazin. Se pune la fiert in 3 l  de apa cand este fiert, se scoate si se taie bucatele.  Intre timp taiem legumele marunt  si le calim in 2 linguri de ulei, cca 5 min, apoi  adaugam in oala. Adaugam si carnea si mai lasam la fiert 20 min. Intre timp fierbem pastele al dente dupa instructiuni ( eu am folosit lasagne) si le trecem sub un jet de apa rece. Cand sunt fierte legumele adaugam pastele si luam de pe foc. Lasam vreo 7-8 min, apoi batem galbenusurile cu smantana, subtiem cu putina ciorbica si adaugam in oala. Potrivim de sare , acrim cu lamaie sau otet si adaugam patrunjelul verde tocat.  Asta este tot! Pofta mare va doresc!!  

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de "lascute" cu afumatura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Înghețata de ciocolată

de RODIMUR 8

ieri la 22:51

Salată cu brânză feta pane - Rețeta simplă și gustoasă

ieri la 09:10

Tartă cu afine și cremă de vanilie - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 25.08 la 08:16

Mini quiche rapid cu șuncă și dovlecei - Simplu, ușor și gustos

pe 22.08 la 15:04

TOP
utilizatori

Caty

4278 puncte

RODIMUR

2187 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

Rocsi

325 puncte

vasimur

193 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba cu oase afumate