Fara a fi una dintre cele mai light :)) ciorbite, este, fara doar si poate :P, una dintre cele mai bune.
Transeaza coasta de porc in bucatele mici, (bucati atat cat pui la o portie de ciorba) si pune-o la fiert intr-un litru de apa. Pune vasul la foc si lasa sa dea 3-4 clocote. Arunca apa, trece bucatile de carne sub un jet de apa si pune-le iar la fiert in 4-5 l apa cu putina sare.
Adauga in apa radacinoasele curatate si tocate marunt si ceapa curatata si taiata in 4.
Lasa sa fiarba 15-20 minute , apoi adauga ardeiul spalat si tocat cubulete si cartofii curatati, spalati si taiati cuburi, foaia de dafin.
Mai lasa sa mai fiarba 15-20 minute, adauga moarea de varza si mai lasa cateva clocote.
Adauga verdeturile spalate si tocate marunt (leustean, patrunjel, tarhon), oprind putin patrunjel pentru pus in farfurie la servire, si boiaua iute.
Smantana dilueaz-o cu ciorba fierbinte si toarn-o in oala.
Adauga cimbru atat cat iei cu doua degete, potriveste gustul de sare si piper si....gata :P