Ciolan afumat cu varza la oala de lut

de Constelatialeu in Mancaruri cu carne, 4 Noi 2013 | 10886 vizualizari

 

Nu cred ca mai este cazul sa va povestesc cat de mult imi place ''leguma ''asta afumata....o sa trec direct la oala de lut si preparatul in sine...

 

INGREDIENTE

  • 1 ciolan afumat cca 1 kg ( fara os)
  • 2 verze cca 2,5 kg
  • 1 kg rosii
  • 3 legaturi de ceapa verde
  • 1 legatura de marar
  • 2 linguri ulei
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciolan afumat cu varza la oala de lut:

Mai intai ne ocupam de oala de lut,o umplem cu apa rece si o lasam cca 30 min.Intre timp taiem ceapa verde si o calim cu cele 2 linguri de ulei.Varza o tocam marunt si o frecam cu sare,peste ea adaugam rosiile taiate felioare,apoi ceapa calita si amestecam bine.

Ciolanul il portionam,bucati mai mari.Varsam apa din oala de lut,asezam un strat de varza,unul de ciolan si tot asa pana umplem oala.Aprindem cuptorul bagam oala inauntru si o lasam cca 3 ore la foc mediu.

Cand e gata o scoatem din cuptor adaugam mararul tocat si o mai bagam cca 5-6 min la cuptor,sa se patrunda si maraul putin.Se serveste cu mamaliguta sau cu paine neagra cum imi place mie.

TIPS-URI

1

nu incalzim cuptorul inainte,ca vasul de lut sa se incalzeasca treptat si neaparat sa stea umplut cu apa rece inainte sa-l folositi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciolan afumat cu varza la oala de lut" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

pe 30.05 la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fasole cu ciolan afumat