Chiftelute din dovlecel

de Patricia Iordache in Aperitive / Garnituri, 9 Iun 2013 | 14527 vizualizari

 

Imi plac foarte mult aceste chiftelute si de aceea le prepar destul de des. Sunt usor de facut si sunt delicioase alaturi de un sos de iaurt cu usturoi.

 

INGREDIENTE

  • 1 dovlecel mare sau 2 dovlecei mici;
  • sare;
  • marar proaspat (cat ne place);
  • 2 oua mici;
  • 100-130 gr. pesmet;
  • 1 catel de usturoi zdrobit si pisat;
  • ulei (pentru prajit)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute din dovlecel:

Curatam dovlecelul de coaja si de seminte, apoi il dam pe razatoarea cu gauri mici.

Presaram cu sare si punem intr-o sita. Lasam (aproximativ 30 minute) pana se scurge toata zeama, presand usor cu dosul unei linguri.

Adaugam usturoiul pisat, mararul tocat marunt, pesmetul, ouale si amestecam bine. 

Punem uleiul la incins. Cu ajutorul unei linguri luam o cantitate de compozitie si o punem in uleiul incins. Lasam sa se rumeneasca pe ambele parti, apoi le scoatem pe un prosop de bucatarie absorbant.

Se servesc calde sau reci, alaturi de un sos de iaurt, ulei de masiline si usturoi.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute din dovlecel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chiftelute din legume cu kaizer