Cheesecake Dubai: Desertul delicios, cu aromă orientală

de Bucataras in Dulciuri, 6 Noi 2024 | 2966 vizualizari

 

  Andra Mihail ne prezintă o rețetă specială de cheesecake inspirată din aromele exotice din Dubai! Cu o textură cremoasă și un strop de influență arabă, acest desert este perfect pentru a impresiona la orice ocazie.
Pentru acest Cheesecake Dubai: Desertul delicios, cu aromă orientală, sunt necesare ingredientele următoare: biscuiți, unt, cataif, crema de brânză, smântână, ciocolată, pastă de fistic, tahini.      

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Cheesecake Dubai: Desertul delicios, cu aromă orientală
  • Baza:
  • 300 g biscuiți cu cacao
  • 150 g unt topit
  • Pentru strat cu fistic:
  • 200 g cataif
  • 50 g unt
  • 150 g pastă fistic
  • 1 lingură mare tahini
  • Umplutură:
  • 800 g cremă de brânză
  • 300 ml smântână pentru frișcă
  • 150 g ciocolată albă
  • 100 g zahăr pudră
  • 6 foi gelatină
  • esență de vanilie
  • Pentru glazură:
  • 200 g ciocolată cu lapte
  • 100 ml smântână pentru frișcă
  • Pentru decor:
  • 50 gr fistic copt, mărunțit
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake Dubai: Desertul delicios, cu aromă orientală:

Cum se prepara  Cheesecake Dubai: Desertul delicios, cu aromă orientală:

Tapetează cu hârtie de copt o formă rotundă de tort cu diametrul de 26 cm.

  Macină biscuiții și amestecă-i cu untul topit, apoi pune pesmetul în tavă și presează bine pentru a formă baza deșertului.

  Taie cataiful și rumenește-l într-o tigaie, în puțin unt topit. Cataiful trebuie să devină crocant și să capete culoare aurie. Atenție să nu se ardă! Scoate cataiful într-un bol mare. Adaugă pasta tahini, crema de fistic și amestecă până la omogenizare.

Pune compoziția rezultată peste baza de biscuiți din tavă și nivelează frumos, presând bine.

Pune gelatina în apă rece și las-o la hidratat. Amestecă crema de brânză cu zahărul pudră și puțină esență de vanilie. 

Pune pe foc, într-o crăticioară, smântâna lichidă și adaugă ciocolata albă. Lasă pe foc până se înfierbântă și se topește ciocolata. Amestecă bine să se omogenizeze, apoi adaugă gelatina scursă de apă. Amestecă bine și încorporează treptat compoziția în cea de brânză. 

Toarnă tot amestecul peste stratul de cataif din tavă. 

Pune tava în frigider pentru câteva ore, timp în care trebuie să se închege crema de brânză.

Pregătește glazura pentru desert. Topește pe baie de aburi ciocolata împreună cu smântâna lichidă și amestecă până se omogenizează. Scoate desertul de la frigider și îndepărtează inelul formei. Glazurează cheesecakeul cu amestecul de ciocolată și decorează-l cu fistic mărunțit.

Pune desertul la rece până în momentul servirii. Este delicios, cu straturi generoase și cu un aspect frumos.

Încearcă și rețeta de Ciocolata Dubai, un desert delicios.

Îți recomandăm și rețeta de Cataif cu alune si fistic sau rețeta de Cataif.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake Dubai: Desertul delicios, cu aromă orientală" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

ieri la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

Ștrudel cu caise - Rețeta super rapidă și delicioasă

pe 20.06 la 15:26

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert rulada cu crema de mure