Chec cu mac

de laylalala in Prajituri, 1 Sep 2010 | 6911 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru chec
  • 100 gr unt, la temperatura camerei
  • 100 gr zahar
  • 4 oua, separate
  • 150 ml Limoncello
  • 200 ml lapte
  • 400 gr mac, macinat
  • coaja rasa si zeama de la 1 lamaie
  • 200 gr faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita mix de condimente (scortisoara, ghimbir, lamaie, cuisoare)
  • un praf de sare
  • Pentru glazura
  • zahar pudra
  • zeama de lamaie
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu mac:

Se incinge cuptorul la 190°C.Se unge cu unt si se tapetaeaza cu faina o tava de chec. Intr-un bol se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare.Intr-un vas se bate untul cu zaharul.Se adauga galbenusurile pe rand si se amesteca.Se incorporeaza apoi Limoncello urmat de lapte.Se inglobeaza macul, coaja rasa si zeama de lamaie. Faina se amesteca cu praful de copt si mixul de condimente si se incorporeaza in compozitia cu mac.Se inglobeaza albusurile batute spuma.Aluatul obtinut se toarna in tava pregatita si se da la copt pana cand la inserararea unei scobitori in centru aceasta va iesi curata, aprox.40 minute.

Dupa ce s-a copt checul, se lasa sa se raceasca apoi se stropeste cu o glazura obtinuta din zahar pudra si zeama de lamaie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu mac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 11:23

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

pe 09.10 la 23:37

Ciuperci gratinate, cu spanac și cremă de brânză la cuptor - Un preparat sățios și savuros

pe 09.10 la 10:27

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]