Cand vine vorba despre prajituri de casa, checul pufos este la loc de cinste. Este un chec usor, cu o textura pufoasa care te cucereste de la prima imbucatura. Laptele din compozitie ii confera un gust aparte. Acest chec pufos este minunat pentru orice zi a saptamanii, poate fi un desert bun de pus la pachet sau de servit alaturi de cafea.
Pentru acest Chec pufos cu lapte, reteta simpla si usoara ai nevoie de urmatoarele ingrediente: oua, zahar, faina, ulei, lapte, stafide.
Cum se prepara Chec pufos cu lapte, reteta simpla si usoara
Separam galbenusurile de albusuri si batem albusurile cu un praf de sare pana obtinem o spuma tare. Adaugam treptat zaharul si zaharul vanilat si mixam pana se topeste .Batem galbenusurile cu uleiul pus in fir subtire ca la maioneza, adaugam laptele si coaja de lamaie.
Incorporam galbenusurile in albusuri amestecand usor cu o spatula de jos in sus.Adaugam apoi treptat faina cernuta si amestecata cu praful de copt. La final adaugam si stafidele.
Tapetam doua tavi mari de cozonac cu hartie de copt, punem compozitia si oprim 5-6 linguri in vas peste care adaugam cele doua linguri cu cacao si amestecam pana se omogenizeaza. Adaugam compozitia de cacao astfel obtinuta in tavi peste compozitia de chec si amestecam usor la suprafata cu furculita. Dam tavile la cuptorul preincalzit la foc mediu (180 grade) pentru cca 40 de minute. Facem testul cu scobitoarea. Scoatem checul din tavi, il lasam sa se raceasca si il presaram cu zahar pudra.
Iti recomandam si reteta de Chec cu lamaie, un desert pufos si aromat, reteta de Chec pufos cu cacao sau reteta de Chec cu lapte condensat, un desert delicios si fin.