Cataief ”pasarele”-Cataief assafir-specific Ramadanului

de Mihaela11_jo in Prajituri, 1 Dec 2010 | 6750 vizualizari

 

Cataieful cunoscut sub numele de “cataief pasarele” este diferit de cel obisnuit, placintele fiind de dimensiune mai mica( cu diametrul de cca 4-5 cm).
Se umple in mod specific cu smantana sau pasta de curmale.

 

INGREDIENTE

  • Pentru cataief
  • 1 cana si jumatate de faina
  • 1 cana si jumatate apa
  • 3/4 lingurita drojdie uscata
  • 1 lingurita zahar
  • 1 varf de cutit de sare
  • ulei de porumb pentru uns tigaia
  • Sau
  • ½ kg cataief de cofetarie
  • Pentru umplutura de smantana
  • 2 cutii de smantana Nestle cu aroma de miere
  • Pentru umplutura de curmale
  • 100 grame pasta de curmale
  • Pentru siropul de zahar
  • 1 cana de apa
  • 2 cani de zahar
  • 2 lingurite suc de lamaie
  • 1 lingura apa de roze
  • 1/2 lingurita esenta de vanilie
  • Pentru decor
  • cirese confiate
  • fistic
  • marmelada de fructe( capsuni,lamaie,portocala)
  • sirop de curmale
Portii: 12
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cataief ”pasarele”-Cataief assafir-specific Ramadanului:

Cataief
Se dizolva drojdia si zaharul in 4 linguri de apa calduta.Faina se pune intr-un bol cu sarea si se adauga drojdia; amestecand cu o lingura se adauga treptat restul de apa.Se acopera cu un servet de bucatarie si se lasa sa se odihneasca o ora , pana devine a crescut si s-au format basicute la suprafata. Se unge cu putin ulei ( ca pentru clatite) si se pune pe aragaz o tigaie neaderenta . Se pune o lingura din mixtura de aluat. Se coace pana baza devine aurie;se coace doar pe o parte, suprafata ramane plina de goluri de aer.  Se scot clatitele pe un platou si se lasa sa se raceasca.

In Ramadan nu pregatesc acasa cataieful; se face zilnic proaspat la cofetarii si fac economie de timp.

Siropul de zahar

Se pune apa la fiert si se adauga restul ingredientelor. Se lasa la fiert pana se ingroasa , adica ia o consistenta asemanatoare cu cea a mierii de albine. Se adauga apa de roze pentru un plus de aroma.

Cataieful cu smantana

Se preseaza capetele de la placinte doar pe jumatate si se umplu cu smantana.Nu se inchid complet. Se aseaza pe un platou si se decoreaza cu cirese confiate, fistic macinat, marmelada sau sirop de curmale. Se servesc imediat; se pot presara cu putin sirop de zahar daca le dorim mai dulci.

Cataieful cu pasta de curmale

Pe fiecare placinta se pune o cantitate mica de pasta de curmale si se inchide, presand bine capetele. Se prajesc in tigaia de placinte in ulei pana devin aurii apoi se scufunda in siropul de zahar. Se scot din sirop cu o lingura cu orificii pentru a se putea scurge plusul de sirop. Se pun pe un platou si se servesc calde.

Pofta buna!  

Daca ti-a placut reteta noastra "Cataief ”pasarele”-Cataief assafir-specific Ramadanului" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Mihaela11_jo 1

03.12.2010, 20:56

Multumesc Ruxy

Mitinita 1

06.12.2010, 09:42

cata migaleala!eu n-am rabdare,numai sa le mananc ma pricep!

Mihaela11_jo 1

06.12.2010, 19:18

Si pentru ca nu sunt suficient de dulci se mai inmoaie si in sirop de zahar

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert Swiss Roll-Rulada cu capsuni