Cartofi Duchesse

de Laly in Aperitive / Garnituri, 28 Iun 2010 | 47212 vizualizari

 

Este o garnitura minunata care merge alaturi de fripturi sau peste.Dar mai ales sunt o incantare pentru copii.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr cartofi
  • 50 gr parmezan ras
  • 2 oua
  • 50 gr unt
  • sare,piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi Duchesse:

Curatam cartofii pe care apoi ii taiem cubulete.Intr-o oala punem cartofii la fiert cu un praf de sare.

Cand s-au fiert cartofii,se lasa la racit putin.Apoi pasam cartofii printr-o strecuratoare sau ii mixam la robot.Se adauga sare dupa gust,unt,piper.Se adauga un ou si un galbenus si parmezanul ras.Celalalt albus il batem spuma tare.

Se pune in tava de la aragaz hartie de copt.Cu o forma speciala de prajituri se spriteaza mici stelute,care apoi se ung cu albusul batut.Se baga la cuptor si se tin pana se rumenesc usor deasupra.

Sunt buni atat calzi cat si reci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi Duchesse" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine pufoasă cu unt, pătrunjel și usturoi - Rețeta savuroasă de casă

pe 25.11 la 11:03

Bomboane cu Nutella și alune de pădure - Rapide și delicioase

pe 24.11 la 09:24

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]