Cartofi auriti cu aripi de curcan la cuptor

de yogoskitchen in Curcan, 20 Sep 2011 | 11268 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • piper 
  • sare
  • cimbru
  • usturoi
  • ulei de masline
  • boia
  • 4 aripi de curcan
  • 1 kg cartofi 
  • mere
  • nectarine
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi auriti cu aripi de curcan la cuptor:

Se spala si se curata bine aripile ,se condimenteaza cu piper proaspat macinat, sare, cimbru si boia. Lasam carnea condimentata la rece cam 2-3 ore. Se pun aripile in tava, se stropesc cu ulei de masline si se adauga  6-7 catei de usturoi nedecojit. Acoperim totul cu folie de aluminiu dupa care   introducem tava in cuptorul incalzit si lasam  40 de minute, dupa care intorcem aripile pe partea cealalta si le mai lasam 40 de minute acoperite. Indepartam folia, adaugam felii de mar si nectarine dupa care mai lasam 20-25 de minute pana se rumenesc nemaiacoperind tava.

Cartofi la cuptor

Curatam cartofii, ii taiem in bucati mari, dupa care ii punem la fiert in apa cu sare. Ii lasam cam 10 minute de cand incepe apa sa fiarba pana devin semi fierti. Ii punem intr-o tava unde punem hartie de copt si  ii stropim cu ulei de masline, dupa care perasaram patrunjel taiat marunt. Lasam cartofii pana se rumenesc intorcandu-i din cand in cand.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi auriti cu aripi de curcan la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Musaca de vinete, cartofi si carne de curcan