Fasole facaluita

de Florin A in Mancaruri de post, 28 Mar 2016 | 3950 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g fasole uscata
  • o lingurita cu sare
  • usturoi dupa gust
  • cateva cepe potrivite
  • ulei pentru calit ceapa
  • 200 g suc de rosii/bulion
  • patrunjel verde (optional)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole facaluita:

Se curata fasolea (daca este cazul), se spala bine si se lasa la hidratat, peste noapte sau cateva ore, intr-un vas cu apa rece, atat cat sa acopere toata cantitatea de boabe.

Se clateste si se pune la fiert atat cat este necesar.

O pasam apoi, adaugand sarea dupa gust. Maruntim usturoiul si il pasam cu putin ulei, il adaugam peste fasolea facaluita amestecand pentru omogenizarea completa.

Pentru prajeala: Tocam ceapa marunt si o punem la calit in ulei pana cand se rumeneste usor. Adaugam apoi bulionul/sucul de rosii si lasam sa fiarba pentru inca 5-10 minute.

Se serveste alaturi de ardei copti, salata de varza sau muraturi! Este la fel de delicioasa, indiferent de varianta aleasa! Pofta buna!

TIPS-URI

1

Recomand ca pe parcursul fierberii, apa sa fie inlocuita (tot cu apa fierbinte, cea rece opreste procesul de fierbere)

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole facaluita" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu piersici și Camembert - Gustul care te va cuceri

ieri la 17:53

Garnitură italienească de păstăi - Rapidă, gustoasă și aromată

ieri la 09:40

Tiramisu cu Oreo - Desertul delicios care te cucerește

pe 03.09 la 10:18

Tartă cu fructe de pădure - Pufoasă, dulce și aromată

pe 02.09 la 08:16

Tarta cu porumb si mozzarella

de Rocsi 9

pe 01.09 la 20:21

TOP
utilizatori

RODIMUR

2216 puncte

vasimur

1236 puncte

Rocsi

1201 puncte

Caty

111 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fasole facaluita, cu sos de ceapa