Perfecti pentru gustare. Eu i-am folosit si ca suport pentru gargaritele pe care l-am dus la gradinita, la sfarsitul anului scolar.
Deliciosi cu hummus sau iaurt cu Dukkah/ za'athar.
Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius.
Intr-un bol, se amesteca faina cu zaharul si sarea. Se adauga uleiul si apa si se amesteca pana se obtine un aluat omogen si usor lipicios.
Se presara suprafata de lucru cu putina faina si se intinde 1/2 din cantitatea de aluat, la grosimea dorita. Pentru gustare i-am facut mai subtiri, dar pentru gargarite ceva mai grosi pentru a nu se inmuia prea mult de la crema de branza.
Se amesteca ingredientele pentru topping si se presara deasupra. Cu sucitorul, se preseaza usor, astfel incat semintele sa nu cada de pe biscuiti.
Se taie biscuitii in forma dorita, cu un cutit, forma pentru prajituri sau un pahar. Se inteapa din loc in loc cu o furculita si se transfera pe o tava tapetata cu hartie de copt si presarata cu faina.
Se coc 12-15 minute in functie de marime si grosime.
Aluatul ramas se framanta iar si se reia procesul.
Se lasa la racit. Se pot pastra in recipient ermetic 3-5 zile.
1
Pentru gargarite am mai folosit crema de branza, rosii cherry, masline negre, frunze de chives pentru antene si putina ciocolata pentru buline.