Bifes de vanat cu sos Mirandeza si mandioca prajita

de cristeena20 in Mancaruri cu carne, 11 Sep 2013 | 4115 vizualizari

 

Va dau o reteta de-a mea preferata de aici, la care am asistat de mai multe ori si pe care mereu o mananc cu placere. Aici mereu folosim carne de vanat si ca garnitura mandioca (un fel de cartof de aici) dar voi puteti inlocui vanatul cu vitel si mandioca cu cartofii prajiti in acelasi stil.

 

INGREDIENTE

  • 1 mandioca media (sau 3 cartofi)
  • 6 felii mai mici si subtiri de vanat (sau de vitel)
  • 4-5 catei de usturoi
  • ulei de masline
  • otet balsamic (4-5 linguri)
  • vin alb pentru marinata
  • sare, piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bifes de vanat cu sos Mirandeza si mandioca prajita:

- Pregatim mandioca; o curatam si o taiem bastoane potrivit de groase pe care le fierbem pe jumate in apa cu sare. (Daca nu aveti puteti folosi cartofi, pregatiti la fel). Scurgem si lasam sa se raceasca putin,: se prajesc in baie de ulei inainte sa fie gata carnea cu 3 minute.

- Carnea se tempereaza cu sare si piper si se stropeste cu vin alb. Se tine asa la rece cca 1 h

- Preparam carnea inainte de a fi servita. Intr-o tigaie gril prajim feliile de carne pe ambele parti dupa preferinta (mai in sange sau bine facute).

- Separat intr-o tigaie punem ulei de masline si usturoiul pisat , calim putin cat sa capete gust si putina culoare si adaugam otet balsamic (de vin rosu). Turnam peste feliile de carne scoase pe un platou si servim alaturi de mandioca (cartofi) si eu am mancat cu un fel de mancare tipic (verdeturi) Jumboa. 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Bifes de vanat cu sos Mirandeza si mandioca prajita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Sylvia 1

23.11.2013, 15:03

tare imi place reteta asta de obicei eu apar cu denumiri de care nu a auzit nimeni dar trebuie sa recunosc ca m-ai depasit, am citit titlu si habar nu avea ce contine bravo tare buna trebuie sa fie

cristeena20 1

23.11.2013, 20:22

Multumesc silvia draga..de fapt reteta asta a inventat-o sotul meu aici. Avem multa carne de vanat..un fel de caprioara si a trebuit sa inventeze ceva sa aiba trecere la clienti..ceva rapid si bun. Si acum a devenit reteta preferata a mutlora, chiar si a mea.

cristeena20 1

23.11.2013, 20:26

Ruxy..e un fel de caprioara , ceva de pe aici...si uneori aduc un fel de magar salbatic) ideea e ca e buna carnea

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Friptura din carne de mistret