Aripioare si cartofi noi la cuptor cu sos de marar

de anca_rm in Pui, 5 Iun 2014 | 13606 vizualizari

 

Se apropie ora pranzului si m-am gandit sa va aduc o reteta simpla si gustoasa . Mararul este din plin in aceasta perioada si e pacat sa nu il folosim in diverse preparate

 

INGREDIENTE

  • Aripioare:
  • -1 kg aripioare
  • -sare
  • -piper
  • -3 linguri ketchup
  • Cartofi
  • -1 kg cartofi noi
  • -sare
  • -piper
  • -50 gr unt
  • Sos marar
  • -3 legaturi marar
  • -1 catel usturoi
  • -1 lingura ulei
  • -250 ml lapte
  • -2 linguri smantana
  • -1 lingura faina sau amidon
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aripioare si cartofi noi la cuptor cu sos de marar:

Pornim cuptorul pentru ca tot ce pregatim aici in afara de sos facem la cuptor.

Ne mai trebuie doua tavi una pentru aripioare si una pentru cartofi .

Aripioarele le spalam si curatam. Le lasam sa se zvinte putin si le asezam pe tava . Presaram sare si piper si ketkhup ( eu am folosit ketkup facut in casa ), daca folositi ketkup cumparat atentie la cantitatea de sare .

Le frecam bine de tot in asa fel incat sa fie acoperite pe toate partile cu ketkup .

Cartofii ii spalam bine cu o periuta , daca sunt mai mici ii lasam intregi , daca sunt mai mari atunci ii taiem in cubulete mai maricele si ii asezam in tava . Presaram sare si ierburi aromate (optional), si punem bucatele de unt .

Punem tavile la cuptor , preferabil in acelasi timp sa se faca impreuna . Pe cand sunt gata aripioarele sa fie si cartofii gata .

Cand am terminat cu aripioarele si cartofii ne apucam de sos : spalam mararul si il tocam marunt . Intr-o cratita mica punem ulei si calim foarte putin usutoriul zdrobit , adaugam mararul, sare , piper si 150 ml lapte si lasam sa fiarba cam 10 minute. Asezonam cu sare si piper .

Smantana , restul de lapte si faina le amestecam intr-un bol , luam cu o lingura si din sosul cald vreo doua linguri si amestecam cu ele . Turnam amestecul in cratita si amestecam rapid pana se ingroasa putin . Oprim focul si dam deoparte , il lasam sa se raceasca pana cand sunt gata celelalte.

Serviti aripioarele si cartofii calde , impreuna cu sosul

TIPS-URI

1

in loc de aripioare se pot folosi pulpe

Daca ti-a placut reteta noastra "Aripioare si cartofi noi la cuptor cu sos de marar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aripi de pui la cuptor în vasul roman