Aperitive scoverzi ca la Ralesti

de Alinutza80 in Aperitive / Garnituri, 1 Aug 2012 | 44973 vizualizari

 

Am invatat sa fac scoverzi de la bunica sotului meu.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 50 g drojdie proaspata sau 14 g uscata
  • 500 ml apa calduta
  • 1 lingurita sare
Portii: 16
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitive scoverzi ca la Ralesti:

Se pune intr-un castron faina, se adauga in mijloc sarea si drojdia, apoi se adauga apa calduta si se framanta bine(cu mana) pana se face o coca potrivit de tare. Se acopera cu un prosop, apoi cu o punga si pe urma cu alt prosop(sa isi mentina temperatura si sa creasca mai repede) si se lasa la dospit aproximativ 15-20 minute.

Cand coca este dospita se rupe cu mana formand gogosile de marime potrivita (dupa preferinta). Se pun pe un capac presarat cu faina si se acopera cu un prosop sa nu prinda crusta.

Se pune uleiul la incins, intre timp se intinde gogoasa cu sucitorul (facalet) si apoi se prajesc pe rand.

Se servesc calde cu mujdei de usturoi, varza acra, branza sau gem dupa preferinta.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitive scoverzi ca la Ralesti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

ieri la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

Ștrudel cu caise - Rețeta super rapidă și delicioasă

pe 20.06 la 15:26

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Scovergi cu smantana si cascaval