Aperitive scoverzi ca la Ralesti

de Alinutza80 in Aperitive / Garnituri, 1 Aug 2012 | 44612 vizualizari

 

Am invatat sa fac scoverzi de la bunica sotului meu.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 50 g drojdie proaspata sau 14 g uscata
  • 500 ml apa calduta
  • 1 lingurita sare
Portii: 16
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitive scoverzi ca la Ralesti:

Se pune intr-un castron faina, se adauga in mijloc sarea si drojdia, apoi se adauga apa calduta si se framanta bine(cu mana) pana se face o coca potrivit de tare. Se acopera cu un prosop, apoi cu o punga si pe urma cu alt prosop(sa isi mentina temperatura si sa creasca mai repede) si se lasa la dospit aproximativ 15-20 minute.

Cand coca este dospita se rupe cu mana formand gogosile de marime potrivita (dupa preferinta). Se pun pe un capac presarat cu faina si se acopera cu un prosop sa nu prinda crusta.

Se pune uleiul la incins, intre timp se intinde gogoasa cu sucitorul (facalet) si apoi se prajesc pe rand.

Se servesc calde cu mujdei de usturoi, varza acra, branza sau gem dupa preferinta.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitive scoverzi ca la Ralesti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de fistic - Deliciu fin si aromat

pe 18.04 la 22:32

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Scovergi simple si cu branza