Dana Cristea - pusikmea

5

Bucataras
senzational

Rm. Valcea

Bucataras din 27.02.2010

RETETE688
PRIETENI213
Retete

Rulada necoapta cu nuca de cocos

In Prajituri la 30 Ian 2015

Se dau biscuitii prin robot, daca nu aveti robot, puteti pisa biscuitii cu ajutorul unui ciocan de snitele sau cu furculita. Laptele se pune la fiert impreuna cu zaharul si ciocolata rupta cubulete. Cande se ia de pe foc se adauga esenta de rom. Laptele se adauga peste biscuitii pisati si...

Salata de icre de casa

In Salate la 30 Ian 2015

Pentru inceput se pune grisul la fiert.  Dupa ce este gata se da la racit ( trebuie sa iasa o consistenta solida, sa se raceasca foarte bine, astfel riscati ca icrele sa se taie ) Icrele se freaca cu ulei, exact ca la maioneza, putin cate putin, pana incepe sa se lege, sa-si schimbe...

Tiramisu reţetă cu fructe

In Prajituri la 11 Iun 2014

Tiramisu reţetă cu fructe Mixam galbenusurile cu zaharul, apoi punem sa fiarba la bain - marie pana cand nu se mai simte zaharul. Separat mixam albusurile cu un praf de sare. apoi marscapone, dupa care incorporam cu o lingura de lemn crema de galbenusuri si omogenizam. Mixam si frisca si...

Pandispan marmorat cu visine

In Prajituri la 11 Iun 2014

Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul in ploaie, galbenusurile unul cate unul, uleiul, laptele, esenta de vanilie, faina amestecata cu praful de copt, dupa care omogenizam bine compozitia. Oprim 4 linguri din...

Briose cu mere

In Prajituri la 11 Iun 2014

Se bat ouale cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, se dauga apoi zaharul in ploaie si se mixeaza pana nu se mai simte.  Adaugam uleiul, laptele, alternand cu faina amestecata cu praful de copt. Omogenizam compozitia si punem esenta de vanilie. Merele se decojesc, dupa care le taiem...

Inimioare Mini Pavlova

In Prajituri la 2 Feb 2014

Mixam albusurile cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul si mixam pana nu se mai simte si se devine o spuma densa lipicioasa. Adaugam apoi otetul si amidonul si omogenizam compozitia. Pregatim o tava de briose cu forme de inimioara, in care punem hartiutele,...

Tort de mere (3)

In Torturi la 2 Feb 2014

Pentru inceput se caramelizeaza zaharul ( 200 g ) in oala in care veti face tortul. Nu trebuie sa amestecati  in zahar, se topeste la foc mic. Zaharul nu trebuie sa se arda, ci sa capete culoarea aurie. Dupa ce s-a topit, se tapeteaza si peretii vasului cu zahar, rotind usor vasul. Peste...

Fursecuri inimioara

In Dulciuri la 2 Feb 2014

Mixam untul la temperatura camerei cu zaharul pana devine spuma, dupa care adaugam oul si mixam pana se omogenizeaza compozitia.  Amestecam faina cu praful de copt, sarea si semintele de la pastaia de vanilie, adaugam treptat peste spuma de unt pana se formeaza un aluat moale,...

Tarta cu afine si ciocolata

In Dulciuri la 16 Ian 2014

Taiem untul cubulete si il amestecam cu faina, zaharul, sarea, esenta si oul batut in care am adaugat 2 linguri de apa rece. Framantam foarte bine compozitia pana devine moale, nelipicioasa. Inveliam aluatul intr-o folie si dam la frigider cel putin o ora. Dupa ce aluatul a stat la frigider...

Tort printesa Sofia

In Torturi la 14 Ian 2014

Cu o seara inainte de a face tortul, facem fondantul : Punem bomboanele intr-un vas peste care vom pune cele 2 linguri de apa si le topim la bain marie, amestecand continuu. Dupa ce s-au topit incepem sa daugam zaharul pudra amestecand cu lingura, din momentul in care nu se mai poate amesteca...

Prajitura Bounty

In Prajituri la 13 Ian 2014

Pragatim siropul : Se caramelizeaza cele 2 linguri de zahar, dupa care se stinge cu 100 ml lapte. Se lasa pana se topeste zaharul si se da la racit. Pregatim blatul: Untul la temperatura camerei se freaca cu zaharul pana se spumeaza. Se adauga ouale, unul cate unul, mixand...

Bombe - resturi de prajituri

In Prajituri la 2 Ian 2014

Nu am dat cantitati exacte pentru ca depinde de cate resturi aveti. Resturile si eugeniile sau biscuitii se zdrobesc, fie la robot, fie cu furculita si se amesteca. Se adauga unt sau margarina topita la microunde, atat cat sa se lege compozitia, nu va trebuie prea mult mai ales daca...

Prajitura cu iaurt

In Prajituri la 28 Dec 2013

  Pregatim blatul: Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul in ploaie, galbenusurile unul cate unul, uleiul, laptele, faina, praful de copt, cacaoa, esenta de rom. Turnam compozitia rezultata...

Prajitura cu ganache si bezea de cocos

In Prajituri la 26 Dec 2013

 Pregatim blatul de vanilie: Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul in ploaie, galbenusurile unul cate unul, laptele, uleiul, faina, praful de copt, esenta de vanilie si coaja de portocala data pe...

Pizza Bradut

In Pizza la 22 Dec 2013

Pregatim alualtul : Amestecam drojdia cu o lingurita de zahar si una de faina, peste care vom pune apa calduta, omegenizam compozitia si lasam langa ochiul de la aragaz 10-15 minute pana ce creste maiaua. Separat cernem faina, facem o gaura in mijlocul ei, unde vom pune maiaua crescuta si...

Pulpa de porc la cuptor cu sos de mustar

In Porc la 19 Dec 2013

Pulpa de porc se spala, se taie felii de grosimea unui deget ( nu taiati degetul felii :D ci carnea ). Din mustar, bulion, ulei sare, piper si cimbru se face un sos, amestecandu-se toate ingredientele intr-un bol. Feliile de carne se pun in acest sos/dresing si se lasa cel putin o ora la...

Parjoale din cartofi - chiftelute din cartofi de post

In Mancaruri de post la 14 Dec 2013

Se spala cartofii si se pun la fiert cu tot cu coaja. Dupa ce au fiert, se lasa sa  se racoreasca, se curata de coaja si se paseaza, eu i-am dat prin masina de tocat, la fel am procedat si cu ceapa, usturoiul si verdeata. Se pun celelalte ingrediente si se omogenizeaza compozitia....

Tort cu crema de oua, frisca si fructe

In Torturi la 14 Dec 2013

Pregatim blatul: Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, peste care se pune laptele si se omogenizeaza compozitia. Galbenusurile se freaca cu zaharul, praful de copt si cu uleiul, dupa care se pun peste albusuri si se amesteca...

Tort aniversar- tort cu ciocolata

In Torturi la 21 Noi 2013

Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul in ploaie, galbenusurile unul cate unul, uleiul, laptele, esenta , faina amestecata cu praful de copt , dupa care omogenizam bine compozitia cu o spatula. Punem compozitia...

Paste Dino - paste in sos de rosii

In Paste la 12 Noi 2013

Se pun pastele la fiert in apa cu sare. Intre timp pregatim sosul. Decojum rosiile, le taiem cubulete. Punem un cub de unt intr-o tigaie, apoi usturoiul taiat marunt, dupa care adaugam rosiile si cateva frunze de busuioc si lasam pana  fierb rosiile si se formeaza sosul. Se...

Gogosi simple

In Dulciuri la 11 Noi 2013

Din drojdie, o lingura de zahar, o lingura de faina si putina apa calduta pregatim maiaua, pe care o lasam 10 min la crescut la loc calduros. Dupa ce a crescut o punem peste faina si amestecam usor, adaugam celelalte ingrediente, mai putin  uleiul si framantam bine. La sfarsit adaugam si...

Ciorbita de cocos

In Ciorbe la 8 Noi 2013

Spalam bine carnea si o punem la fiert in apa rece cu putina sare. Spumam de cate ori este nevoie. Lasam sa fiarba cam 2 ore ( depinde cat de batran e cocosul). Dupa care adaugam legumele taiate dupa preferinte si lasam sa fiarba impreuna. Dupa ce au fiert si legumele, punem bulionul,...

Clatite cu fructe la cupe

In Dulciuri la 16 Oct 2013

Pentru inceput batem ouale cu mixerul pana se dubleaza compozitia, dupa care adaugam zaharul, mixam pana se topeste zaharul, apoi punem laptele, uleiul, faina, esenta de vanilie si mixam pana se omogenizeaza compozitia. Incingem o tigaie si cu ajutorul unui polonic turnam din compozitia...

Pizza Margherita

In Pizza la 14 Oct 2013

Se amesteca toate ingredientele pentru blat si se lasa la crescut 1 ora. Se rastoarna pe masa de lucru data cu faina si se intinde o foie dreptunghiulara si se pune in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina.  Se mai lasa 20 de minute la loc calduros. Intre timp se pregateste...

Pizza pe blat de lipie

In Pizza la 12 Oct 2013

Ungem lipiile cu ketchup si punem oregano. Punem salamul taiat felii subtiri. Deasupra punem si cascavalul ras. Puteti pune ce mai aveti prin frigider. Punem cate o lipie pe o farfurie si o bagam la microunde un minut, sau daca aveti rabdare la cuptorul preincalzit pana se topeste...

Pizza din felii de paine

In Pizza la 11 Oct 2013

Ungem o tava cu putin ulei sau unt. Intr-un bol, punem laptele si trecem feliile de paine prin el si tapetam toata suprafata tavii cu ele. Ungem feliile cu ketchup. In restul de lapte, adaugam ouale, smantana, batem bine si turnam compozitia peste feliile din tava. Punem tava in...

Pizza cu miez de lapte

In Pizza la 11 Oct 2013

Punem faina intr-un caston. Facem o gaura in mijlocul ei si turnam drojdia dizolvata intr-un pahar de apa calduta, acoperim cu faina si lasam la cald 30 de minute. Dupa care incepem sa framantam usor, adaugam sarea, laptele, oul si uleiul si framantam energic. Din cand in cand ne ungem...

Lucskos Kaposzta

In Porc la 10 Oct 2013

Se pune carnea la fiert pana incepe sa se desfaca dupa os. Se adauga apoi legumele taiate dupa preferinta. Varza se taie putin mai mare si se adauga si ea in oala. Cimbrul il bagam inca de acum ( am inteles ca el este secretul acestei mancarici ). Se adauga si bulionul si se lasa pana...

Pizza crocanta

In Pizza la 10 Oct 2013

Se pun toate ingredientele intr-un bol, in afara de drojdie si zahar, care se amesteca cu putina apa calduta si se toarna peste faina ( fara a sta la dospit ) Se framanta un aluat elastic, care sa nu se lipeasca de maini. Acest aluat nu se lasa la crescut. Se pune aluatul pe masa de...

Mini pizza cu cartofi prajiti- de post

In Pizza la 9 Oct 2013

Pt blat: Punem intr-un castron faina, uleiul, sarea, drojdia si apa rece. Amestecam toate ingredientele pana se formeaza un aluat care sa nu se lieasca de degete. Formam o bila, o invelim in folie alimentara si o dam la rece pentru cel putin 30 de minute. Intindem o foaie dreptungiulara, o...

Afisate 1 - 30 din 688 retete    

Postari recente

publicat la 30.01.2015

Rulada necoapta cu nuca de cocos

publicat la 30.01.2015

Salata de icre de casa

publicat la 11.06.2014

Tiramisu reţetă cu fructe

Horosmopul tau de astazi:

Leu

Ai fost remarcat si admirat atat de mult astazi, ca ti s-a cam urcat la cap. Atentie la excese, si maine e o zi!

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 14

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]