Pizza Margherita

de Dana Cristea - pusikmea in Pizza, 14 Oct 2013 | 3337 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 400 g faina,
  • 25 g drojdie de bere
  • 6 linguri de ulei de masline extravirgin
  • sare
  • Topping:
  • 3-4 rosii,
  • 300 g mozzarella
  • ulei de masline
  • busuioc
  • oregano
  • sare
  • piper rosu
  • masline
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza Margherita:

Se amesteca toate ingredientele pentru blat si se lasa la crescut 1 ora.

Se rastoarna pe masa de lucru data cu faina si se intinde o foie dreptunghiulara si se pune in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. 

Se mai lasa 20 de minute la loc calduros.

Intre timp se pregateste topingul:

Se taie rosiile si mozzarella rondele.

Se unge aluatul cu ulei de masline, se pune un strat de rosii, se condimenteaza cu sare si piper rosu.

Se da la cuptor app. 20 minute, dupa care se scoate si se aseaza mozzarella si maslinele, se stropeste cu ulei de masline, se presara oregano si busuioc si se mai da inca 10 minute la cuptor.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza Margherita" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Baclava de casă - Rețeta delicioasă pentru iubitorii deserturilor orientale

pe 21.02 la 14:01

Churros de casă – Rețeta simplă pentru un gust autentic spaniol

pe 21.02 la 13:05

Sos cheddar, ideal pentru nachos și alte gustări

pe 21.02 la 10:56

Coji de nuci dulci, perfecte pentru fursecuri umplute

pe 20.02 la 14:38

Pâine cu usturoi și brânzeturi la cuptor - Bună de te lingi pe degete

pe 19.02 la 12:27

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
"Lahm bi ajeen" (carne pe aluat)-pizza arabeasca