Pestele era deja fiert pentru borsul de peste, asa ca l-am pus intr-un vas yena, l-am stropit cu ulei de masline, am pus sare, piper sir rozmarin.
Conopida si morcovii se spala. Morcovii ii taiem sferturi, conopida o desfacem buchetele si le pune la fiert in apa cu sare. Dupa ce si acestea au...
Pestii ii spalam si ii evisceram , dar ii lasam intregi de data asta.
In burtica lor punem sare, piper, crengute de rozmarin , ulei de masline si usturoi pisat. Ii asezam pe toti intr-un vas yena. Ii mai stropim cu ulei si presaram iar cateva frunzulite de rozmarin si usturoi zdrobit....
Se spala pestii. Macroul se eviscereaza, si ii taiam capul si coada, apoi il taiem in 2 pe lungime.
Salaul il evisceram , il curatam de solzi cu lama unui cutit si de asemenea il taiem in 2 pe lungime.
Asezam intr-un vas bucatile de peste curatate si spalate bine, condimentam dupa gust, eu...
Prima data am taiat bucata de crap in bucatele mai mici si le-am pus intr-o cratita. Am turnat un pic ulei de masline peste, am pus sare, piper, zeama de lamaie si tarhon. Am lasat asa cam 20 de minute la frigider pana am pregatit legumele.
Intr-un vas yena, am pus pe rans carofii curatati de...
Hamsia proaspata se curata in interior, foarte usor dand urechiusele la o partea si trangand ferm in jos.
Se spala apoi sub jet de apa. Se pun pe un prosop absorbant. Intr-o farfurie se pune faina si peste putin piper. Pestisorii se infing cam cate 5-6 bucati pe scobitoare *pt a fi mai...
Pestele curatat in prealabil se prajeste.
Pentru saramura se pune apa la fiert intr-o cratita, se adauga sare, ulei, usturoi, ardeiul iute . Dupa ce fierbe adaugam rosile si ardeiul iute , plus celelate ingrediente si lasam la fiert. Se adauga apoi si pestele. Apoi se pune intr-un vas...
Pe o folie de aluminiu, se pune o feliuta de unt, apoi se pune somonul. Langa se pun legumele taiate, rosiile cheryy intregi. Se condimenteaza. Se stoarce lamaia peste peste. Se pun si cateva feliute de ornament. se impacheteaza folia de aluminiu, sa fie inchis bine. Se da la cuptor pt 30-45 de...
Chefal cu morcovi si conopida
Pestele era deja fiert pentru borsul de peste, asa ca l-am pus intr-un vas yena, l-am stropit cu ulei de masline, am pus sare, piper sir rozmarin. Conopida si morcovii se spala. Morcovii ii taiem sferturi, conopida o desfacem buchetele si le pune la fiert in apa cu sare. Dupa ce si acestea au...
Mini-macrou cu rozmarin
Pestii ii spalam si ii evisceram , dar ii lasam intregi de data asta. In burtica lor punem sare, piper, crengute de rozmarin , ulei de masline si usturoi pisat. Ii asezam pe toti intr-un vas yena. Ii mai stropim cu ulei si presaram iar cateva frunzulite de rozmarin si usturoi zdrobit....
Macrou si salau la cuptor
Se spala pestii. Macroul se eviscereaza, si ii taiam capul si coada, apoi il taiem in 2 pe lungime. Salaul il evisceram , il curatam de solzi cu lama unui cutit si de asemenea il taiem in 2 pe lungime. Asezam intr-un vas bucatile de peste curatate si spalate bine, condimentam dupa gust, eu...
Crap la cuptor
Prima data am taiat bucata de crap in bucatele mai mici si le-am pus intr-o cratita. Am turnat un pic ulei de masline peste, am pus sare, piper, zeama de lamaie si tarhon. Am lasat asa cam 20 de minute la frigider pana am pregatit legumele. Intr-un vas yena, am pus pe rans carofii curatati de...
Hamsii prajite
Hamsia proaspata se curata in interior, foarte usor dand urechiusele la o partea si trangand ferm in jos. Se spala apoi sub jet de apa. Se pun pe un prosop absorbant. Intr-o farfurie se pune faina si peste putin piper. Pestisorii se infing cam cate 5-6 bucati pe scobitoare *pt a fi mai...
Saramura de macrou
Pestele curatat in prealabil se prajeste. Pentru saramura se pune apa la fiert intr-o cratita, se adauga sare, ulei, usturoi, ardeiul iute . Dupa ce fierbe adaugam rosile si ardeiul iute , plus celelate ingrediente si lasam la fiert. Se adauga apoi si pestele. Apoi se pune intr-un vas...
Somon cu legume la cuptor
Pe o folie de aluminiu, se pune o feliuta de unt, apoi se pune somonul. Langa se pun legumele taiate, rosiile cheryy intregi. Se condimenteaza. Se stoarce lamaia peste peste. Se pun si cateva feliute de ornament. se impacheteaza folia de aluminiu, sa fie inchis bine. Se da la cuptor pt 30-45 de...