Biscuiti cu cacao si nuci

de Tuxedo in Prajituri, 30 Mar 2013 | 7819 vizualizari

 

Vreau sa va spun ca aceste fursecuri sunt absolut minunate. Intr-o cautare a mea de retete pentru “cookies” am gasit aceste fursecuri care mi-au furat inima la propriu! In reteta originala erau umplute cu caramel dar eu nu m-am mai complicat si am decis sa le fac doar cu nuci pentru ca, oricum, sunt destul de bogate in calorii, si …destul de migaloase. Aluatul este unul de consistenta moale si trebuie formati cu ajutorul unei cupe de inghetata (din aceea ca un cleste) dar merita toata migaleala…sincer, am fost in heaven!

 

INGREDIENTE

  • 1 cana faina
  • 1/3 cana cacao
  • 115 gr unt moale
  • 2/3 cana zahar
  • 1 ou separat + un albus
  • 1 praf sare
  • 2 linguri lapte
  • 1 lingurita vanilie
  • 200 gr nuci/ pecans/ alune
Portii: 6
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti cu cacao si nuci:

Punem faina cu cacaoa si cu praful de copt intr-un castron.

Untul, la temperatura camerei, se freaca cu zaharul pana se spumeaza apoi adugam galbenusul de ou, laptele si vanilia si frecam pana se incorporeaza.

Adaugam apoi faina si cacaoa in ploaie si incorporam cu ajutorul unei linguri de lemn

Aluatul il bagam la frigider pentru o ora ca sa putem forma biscuitii mai usor si ca sa nu se lase la copt.

Intre timp faramam nucile cu ajutorul unui facalet. Ele nu trebuie sa fie nici mari nici foarte marunte.

Batem si cele doua albusuri cu o furculita, doar cat sa faca cativa clabucei.

Preincalzim cuptorul la 180ºC, tapetam o tava cu foaie de copt si cand aluatul s-a racit, il scoatem din frigider si incepem sa formam biscuitii cu ajutorul cupei de inghetata, pentru ca aluatul este lipicios.

Bilutele formate le dam prin albus de ou si apoi le tavalim prin nucile macinate. (nucile mele au fost cam mari, dar daca le faramati suficient va va fi mai usor!)

Dupa ce le-am dat si prin nuci, le aplatizam putin cu mana si le coacem nu mai mult de 15 minute. Ele vor fi moi la mijloc dar nu va panicati, asa trebuie sa fie, iar cand se vor raci vor avea o consistenta pufoasa, in nici un caz tare ca la biscuiti.

Vor iesi aproximativ 20 de bucati.

Sincer, noua ne-au placut extrem de mult. Iti vine sa mananci intr-una, dar Atentie daca suntei la dieta

Enjoy!

TIPS-URI

1

Aluatul il bagam la frigider pentru o ora ca sa putem forma biscuitii mai usor si ca sa nu se lase la copt.

2

formam biscuitii cu ajutorul cupei de inghetata, pentru ca aluatul este lipicios.

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti cu cacao si nuci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Tuxedo 1

19.04.2013, 21:10

raspund cu intarziere...bine v-am gasit! mi-a trebuit muult sa verific mesajele la reteta asta

bianca92 1

17.11.2013, 09:17

Minunati si foarte gustosi biscuiti ai facut

Krystyan Trendy 1

17.11.2013, 10:17

minunati

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe - Rețeta simplă și delicioasă

ieri la 10:37

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

pe 25.06 la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

ULTIMELE COMENTARII

Dafur

Dacă ești în căutarea unui colier din argint elegant și de calitate, merită să arunci o privire pe https://www.chanti.dk/p-halskaeder-i_soelv . Aici vei găsi o selecție variată de coliere din argint sterling autentic – de la modele simple și clasice până la modele moderne. CHANTI este sinonim cu calitate, prețuri corecte și un magazin online ușor de utilizat. Fie că este un cadou sau pentru tine – un colier din argint conferă fiecărei ținute o notă elegantă. Datorită livrării rapide și plății sigure, noua ta bijuterie preferată este la doar câteva clicuri distanță.

De ce purtam bijuterii?

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Biscuiti cu cacao si nuci