nadina73

3

Bucataras
talentat

Sant Carles de la Rapita

Bucataras din 19.02.2010

RETETE738
PRIETENI228
Retete / Dulciuri

Panna cotta

In Dulciuri la 10 Mai 2010

Se incalzeste putin laptele apoi se pune praful de panna cotta(pt un plic se pun 250 frisca sau lapte) se amesteca bine cu baidora 2 minute dupa care se pune in boluri mici si se da la rece pt 2 ore( nu se pune pe foc deloc) Capsunile se zdrobesc bine apoi se amesteca cu putina frisca...

Spuma de capsuni cu frisca si ciocolata

In Dulciuri la 10 Mai 2010

Prima data se prepara budinca de ciocolata cu lapte si zahar dupa care se lasa la racit. Capsunile se zdrobesc bine cu badidora. Frisca se bate bine  cu putin zahar daca e nevoie(depinde de capsuni cat de dulci sunt) Dupa ce toate sunt pregatite se amesteca frisca cu capsunile dupa...

Reteta de preparare a papanasilor

In Dulciuri la 6 Mai 2010

Reteta de preparare a papanasilor Se scurge branza daca e cazul (depinde de branza) se amesteca cu ouale, faina ,grisul si vaniliile si se amesteca bine ,(trebuie sa iasa o pasta crema mai moale,sa se poata modela usor) Se pune apa la fiert intr-o cratita de 3-4 litri ,cu putina sare ...

Chec cu ciocolata (arici)

In Dulciuri la 6 Mai 2010

Se amesteca bine zaharul cu untul si vaniliile,apoi se pun ouale,praful de copt ,faina si mousseul de ciocolata se amesteca  toate Nuca de cocos se opareste in putin lapte apoi dupa ce s-a racit se amesteca cu capsunile zdrobite si zaharul dupa care se da forma de baston . Se unge...

Spuma de capsuni cu frisca

In Dulciuri la 4 Mai 2010

Se curata bine capsunile, se spala bine apoi se mixeaza cu blenderul. Frisca se bate bine cu zaharul, apoi se amesteca cu capsunile (se lasa si pt decor din frisca) Se pun in cupe sau boluri si se orneza cu frisca dupa care se decoreaza cu mini rolls si inimioare,bombonele,si siropul de...

Tort cu pitici pentru un pitic de 4 ani RARES

In Torturi la 2 Mai 2010

Pt. mousse de lamaie: Se pune laptele la fiert,intre timp se pune gelatina la inmuiat in sucul de lamaie. Amidonul se amesteca bine cu zaharul si ouale,apoi se pune in fir subtire peste lapte si se amesteca bine fiindca se ingroasa foarte repede si se pune coaja de lamaie. Se ia de pe foc...

Cosulete desert

In Dulciuri la 2 Mai 2010

Se prepara budinca de cicocolata dupa instructiunile de pe plic,la fel si cea de zmeura in care eu am pus si nuca de cocos Dupa ce s-au preparat budincile se lasa la racit apoi se pun in cosulete 3-4 linguri dupa care se pune frisca din belsug si apoi se decoreaza cu bombonele ,mini rolls si...

Prajitura dungata

In Dulciuri la 28 Apr 2010

Se amesteca bine faina ,zaharul,praful de copt,laptele,coaja de lamaie,5 galbenusuri , untul topit si vaniliile si se ametesteca bine toate Albusurile se bat spuma separat dupa care se amesteca cu compozitia Se ia din compozitie aproximativ jumatate(mai putin nu chiar jumatate) si se...

Prajitura cu bulion

In Dulciuri la 23 Apr 2010

Se amesteca ingredintele pt foi si sincer eu am facut o portie si jumatate tava mea fiind mai mare Faina cu sigutanta va intra 20 linguri pline cu varf cat sta pe ele ,trebuie sa iasa un aluat nici tare nici moale sa se poate lucra bine cu el,si se intind 5-6 foi care se coc de dosul tavii...

Trufe cremoase si ciocolatoase(reteta miha)

In Dulciuri la 20 Apr 2010

Se pune cicolata sa se topeasca (e drept eu am pus la microunde) Apoi am amestecat cu galbenusurile si cu mascarponele,iar la sfarsit am pus 2 linguri de lichior Se pune la rece sa se intareasca bine Dupa ce s-a intarit cat de cat se pune pe o folie de aluminiu (am pus eu ) si se...

Desert clovn

In Dulciuri la 18 Apr 2010

Se pune 250 ml apa si apoi se ameteca bine cu gelatina praf, dupa care se pune pe aragaz sa dea cateva clocote (vezi instructiunile de pe plic)apoi se toarna in formele dorite si se pune la frigider pt 1-2 ore Dupa ce s-a racit, se scot din formele dorite se aseaza pe un platou si se orneaza...

Haiose rapide cu rahat

In Dulciuri la 18 Apr 2010

Se lasa sa se dezghete putin aluatu pt a se putea lucra mai bine ,apoi se taie patratele  se pune cate 1 bucatica de rahat si se impatura in doua Se preseaza bine la capete si se pune in tava la cuptor pentru 15 minute (nu mai mult ca eu le-am rumenit cam mult)la foc foarte mare sa le...

Prajitura desteapta

In Prajituri la 16 Apr 2010

Se separa albusurile de galbenusuri si se bat cu putina sare Galbenusurile ,zaharul si vanilia se amesteca bine apoi se pune faina si treptat laptele sa nu se faca cocoloase,iar in final se amesteca cu albusurile batute spuma. Se unge o tava cu unt (de data acesta nu se pune nici folie nici...

Gogosi spritate cu iaurt

In Dulciuri la 15 Apr 2010

Se amesteca bine toate impreuna si apoi se coc ,se ia cu lingurita si se pune in ulei foarte bine incins sau se pune in pisto (sprit cum i zic eu) si se fac forme ,eu le tai cu ajutorul unui cutit aluatul e mai moale si nu se poate altfel. Se pudreaza din abundenta cu zahar pudra,sant grozave...

cozonac pane

In Dulciuri la 14 Apr 2010

Se taie feliile de cozonac in doua sa nu fie mari si se pune cate 1 lingurita de lapte pe fiecare feliuta(vor fi mai moi si mai pufoase) ,apoi se da prin ou si se prajeste in ulei fierbinte. La tara mai ramanea si se mai usca prin spaitu(camara)bunici iar bunica sa ne face ca sa-l mancam il...

Clatite cu urda si marar verde

In Dulciuri la 14 Apr 2010

Se pregateste aluatul de caltite din oua ,vanilii ,coaja de lamaie,faina , laptele si putina sare si ulei. Se mixeaza bine sa nu fie cocoloase si apoi se coc. Depinde de tigaie eu nu mai pun in tigaie deloc ulei dacat la prima cand o coc(daca e tigaie de teflon si nu numai ). Din acesta...

Pufoasa cu nuca si cuburi de mere

In Prajituri la 11 Apr 2010

Se curata merele de coaja si apoi se taie cubulete mici Nuca se macina marunt, se amesteca ouale intregi cu zaharul, faina si nuca macinata, apoi se pune uleiul, smantana, sarea, scortisoara si praful de copt, iar la final merele taiate cubulete Se toarna toata compozitia intr-o tava...

Cum se face coliva cu ciocolata

In Dulciuri la 6 Apr 2010

Cum se face coliva cu ciocolata: graul se spala foarte bine apoi se lasa sa stea in apa aproximativ 3 ore, dupa care se pune la fiert cu sarea. Zaharul si apa se pun sa fiarba, apoi se pune graul si se lasa sa fiarba aproximativ 3 ore la fac potrivit sa scada bine apa. Apoi se amesteca cu...

Cozonac pufos

In Dulciuri la 1 Apr 2010

Se amesteca bine drojdia in putin lapte caldut cu 1 lingura de zahar, apoi se amesteca bine cu toate ingredientele si se framanta bine (eu il pun la masina de framantat paine) Din acesta compozitie va ies 3 cazonaci mari si pufosi Dupa ce a dospit bine aluatul se imparte in 3, iar apoi...

Domino

In Prajituri la 1 Apr 2010

Se ameteca toate pentru aluat si se imparte aluatu in 4 parti egale,apoi se intinde o faoia si se pune intr-o tava unsa si tapetata peste care se pune rahatul taiat felite foarte subtiri se aseaza in rand una alnag alta apoi se intindea cea de a doua foaie si se pune peste rahat,apoi se pune nuca...

Pasca cu brinza de vaci

In Dulciuri la 1 Apr 2010

Aluat:se amesteca bine galbenusurile cu zaharul,apoi untul si faina si se framanta un aluat omogen Umplutura: se paseaza bine branza care se freca cu untul apoi 8 galb,smantana,zaharul,faina,vanilia,stafidele si sarea Intr-o  tava rotunda se intinde o foaie si tot din acel aluat se...

Mingi de zapada

In Dulciuri la 1 Apr 2010

BLAT: se amesteca bine 8 galb cu zaharul si apa fiarta se mixeaza bine apoximativ 15-20 minute pana se face o spuma albicioasa,dupa care se pune cacao ,prafu de copt si faina si se mixeaza foarte bine apoi se pun albusurile batute bine (fara nimic ,doar albusurile batute )si nu se mai mixeaza...

SNIKERS

In Prajituri la 31 Mar 2010

BLAT.Se bat bine 6 albusuri apoi se pune zaharul si se mai bate  dupa acre nu se mai bate cu mixerul si cu o patula se amesteca bine cu nuca macinata ,faina si praful de copt dupa care se pune la cuptor pentru 30 minute aproximativ de pinde de foc CREMA:ARE 3 FAZE FOARTE IMPOTANTE dac nu...

Desert prajitura Noaptea venetiana

In Prajituri la 31 Mar 2010

Blatul alb : Se bat albusurile spuma tare apoi se pune zaharul, nuca de cocos si faina. Se pune aluatul intr-o tava unsa si tapetata cu faina si se lasa deoparte, nu se pune inca la cuptor. Blat maro : Se bat 4 albusuri bine, apoi se pune zaharul si se mixeaza in continuare. Se adauga...

Turnulete

In Dulciuri la 31 Mar 2010

Se unge o tava cu ulei poi se pune hartie sau staniol Se combina zaharul,sarea,untul,smantana si jeleuril si se pun pe foc pana se topeste jeleu si untu 4-5 minute  dupa care inca 5 minute sa firba Se imparte compozitia in 2 parti egale intr-una se pune ciocolata negara si 2 vanilii si...

Tort cu mere caramelizate si frisca

In Torturi la 19 Mar 2010

Intr-o tava  de preferinta rotunda in care dorim sa facem tortul se caramelizeaza 10 linguri de zahar,apoi se pun merele curatat si taiate felite care se aranjeaza de jur imprejur sa nu raman loc gol pe cat se poate,apoi se pun bucatele de unt (1 pachet) peste tot si se pune pentru 15 -20...

Desert prajitura cu mere si bezea

In Prajituri la 18 Mar 2010

Umplutura: Merele se curata si se razuiesc prin razatoarea mare, apoi se calesc cu vanilia si zaharul, iar la final se pune scortisoara. Se rade coaja de la 1 lamaie, apoi se adauga si sucul. Blat: Intr-un castron se amesteca galbenusurile cu zaharul si apoi se pune uleiul si se mixeaza...

Strudel cu mere si vin-reteta de post

In Dulciuri la 17 Mar 2010

Se curata merele si se razuiesc prin razuitoarea cea mare ,apoi se pun la calit cu zaharul 7-8 linguri si vinul,se lasa sa se caleasca bine pana scade bine ,apoi se pune scortisoara ,si se ia de pe foc Foitajul (eu il cumpar congelat, sant 2 foi intr-un pachet) se lasa putin sa se dezghete...

Cornulete cu vin

In Dulciuri la 14 Mar 2010

Se framanta un aluat din apa minerala,ulei,vin,praf de copt,vanilii,putina sare si faina Se intinde foaie nu foarte grosa si se taie patratele sau triunghiuri care se umplu cu crema si se ruleaza ,se coc la foc potrivit in tava unsa sau ca hartie,apoi se dau prin zahar pudra Umplutura:se...

Tort de clatite-post

In Torturi la 11 Mar 2010

Se pregateste aluatu de clatite din faina ,lapte ,apa ,vanilii,coaja de lamaie,coaja de portocalem si 1 cana de ulei Se amesteca toate bine si se coc clatite foarte subtiri Din acesta compozitie va ies  80 de bucati de caltite foarte foarte subtiri Se aseaza clatita pe un platou si...

Afisate 151 - 180 din 198 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Scorpion

Întrucât sunteţi atât de deschişi la noi descoperiri ale tehnicii, vi se propune – şi acceptaţi bucuroşi! – să fiţi parte dintr-o serie de experimente ce ţin de teleportare.Din păcate, tot ceea ce veţi reuşi este să apăreţi în mai multe locuri deodată… pe Foursquare. Chiar şi aşa, acest lucru vă bucură, deoarece deveniţi Mayor în insulele Maldive fără măcar să fi trecut pe acolo! Hai, că nu e puţin lucru, nu?!

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 14

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]