nadina73

3

Bucataras
talentat

Sant Carles de la Rapita

Bucataras din 19.02.2010

RETETE738
PRIETENI228
Retete / Dulciuri

Crepes (clatite) cu lapte de soia-post

In Dulciuri la 10 Mar 2010

Se amesteca bine laptele de soia cu faina si cu apa minerala(eu am pus 5oo ml apa minerala si restu lapte de soia .cred ca 1 litru nu vrea sa mint) si se mixeaza foarte bine ,apoi se pune vanilia si coaja de lamaie si uleiul 100 ml se mai mixeaza putin si apoi se coc clatitele,trebuie sa fie un...

Fructe prajite caramel-post

In Dulciuri la 9 Mar 2010

Se curata bananele si se taie rondele,marul se curata si se taie feliute iar ananasul se taie in sferturi Se face aluatul din faina,prafu; de copt,zaharul si apa Se dau fructele prin aluat si se prajesc in ulei foarte bine incins(altfel vor absorbi mult ulei) Se servec cu...

Sfintisorii cu nuca-post

In Dulciuri la 8 Mar 2010

 Se amesteca faina cu sarea ,drojdia se dizolva in putina apa calduta si cu 2 lingurite de zahar apoi se amesteca cu faina si coaja de lamaie de portocal ,vanilia si zaharul si la final uleiul de masline Se pune in masina de painei si se framanta ,apoi se lasa la dopit dupa care se...

Tiramisu reţeta adaptata

In Prajituri la 8 Mar 2010

Tiramisu reţeta adaptata Se amesteca bine galbenururile cu4linguri de  zahar,pana se face ca o spuma Separat se bat albusurile spuma bine cu 4 linguri de zahar Se bate si frisca foarte bine,dupa care se maesteca toate impreuna cu galbenusurile si albusurile batute. Se aseaza...

Cuburi cu nuca de cocos

In Prajituri la 5 Mar 2010

Se amesteca bine oul cu untul si praful de copt pana devina ca o spuma,apoi se pune zaharul si se mai amesteca putin(tot secretul este sa se ametece foarte mult sa fie ca o spuma)dupa care se pune laptele caldut si apoi faina Se coace in tava unsa (eu pun putin ulei in tava dupa care pun o...

RAFAELLO

In Prajituri la 3 Mar 2010

Se amesteca toate ingrediantele si se la sa la rece in frigider pt 1/2 ore Dupa care se formeaza bilute in mana(eu pun un castronel cu apa langa mine si imi ud mainile din cand in cand,daca e nevoie)si se pun in mijloc cate o aluna sau miez de nuca (optional nu pun nici un tot timpu) dupa care...

PRAJITURA CU MERE SI GLAZURA-post

In Prajituri la 3 Mar 2010

Se spala merele si se razuiesc (eu le toc cu badidora cu tot cu coaja)apoi se calesc cu 7 linguri de zahar  si putina scortisoara se lasa la racit Aluat pt 3 foi: Se amesteca faina,margarina,putina sare,zahar,sirop de fructe ,prafu de corp si apa si se face aluatu ,trebuie sa fie un...

Prajitura cu cocos oparit

In Prajituri la 3 Mar 2010

Foile: se amesteca toate  si se fac 2 foi( se lucreaza mai greu putin cu foile s-ar puteasa se lipesac putin ,puneti faina) NU se coc separat.Se intinde o foaie care se pune apoi in tava in care va fi facuta prajitura si se lasa deoparte Se face blatul de cocos :se pune laptele  150...

Prajitura cu mult unt si capucino

In Prajituri la 3 Mar 2010

Se topeste 1 pachet de unt in tava in care se va face prajitura,dupa ce s-a topit se pun  200 g nuca prajita si taiata bucatele mici Se lasa deoparte si se face blatul: 6 albusuri se bat spuma cu 250 g zahar .Apa 8 linguri de amesteca cu 3 linguri de  capucino  si se...

Melci cu nuca

In Dulciuri la 3 Mar 2010

Aluat: se framanta toate impreuna (eu le pun in masina de paine )dupa care se lasa la dospit.Dupa ce a dospit aluatul se imparte in 4 parti egale Fiecare bucata se intinde cu sucitorul pe masa in dreptunghi si se unge cu crema de albusuri cu nuca(crema sa ajunga pt toate 4 foile) dupa ce sa...

Torturi cu fructe si frisca

In Torturi la 3 Mar 2010

Blatul: Se separa albusurile de galbenusuri Albusurile se bat spuma bine apoi se pune zaharul si se mixeaza in continuare dupa care se pune zeama de lamaie apoi se amesteca cu o spatula si se pun 8 galbenusuri +5 linguri de apa rece,apoi faina si se amensteca usor. Se coace in tava...

Islere

In Prajituri la 27 Feb 2010

aluat :Se framanta toate bine si se lasa de seara pana dimineata  in frigider,dupa care a doua zi se intinde foaie  de 0,5 cm si se taie cu un paharel mic  de tuica( nu mare ca nu arata bine )  si se coc in tava tapetata si unsa .Dupa care se lipesc cate 2 cu crema si se pune...

Eclere

In Prajituri la 26 Feb 2010

Se pun apa ,uleiul si sarea si cand fierbe se ia de pe foc si se pune faina ,dupa care se pun ouale numai cate unu si se amesteca foarte repede pana se incorporeaza toate ouale si se va desprinde aluatul de pe vas Apoi cu o forma se pun in tava (sau cu punga se taie la un capat putin) cam de...

Prajitura cu bezea si mar

In Prajituri la 26 Feb 2010

Merele se spala se curata de coaja apoi se razuiesc si se calesc cu zaharul si scortisoara ,apoi se lasa la racit. Pt blat -se amesteca galbenusurie cu zaharul ,coaja de lamaie si sucul de lamaie. Acestea se freca bine dupa care punem uleiul si mixam bine,apoi drojdia (eu am pus uscata) si...

Haiose rapide

In Dulciuri la 26 Feb 2010

Se lasa sa se decongeleze putin foile(sant 2 in pachet) pt a nu se rupe, dupa care sa taie in patrate si se pune cate o bucatica de rahat sau gem. Se unesc capetele se apasa putin pe ele(oricum se vor desface foarte frumos) si se coc la foc foarte mare  200-22o grade apoi se scot si se...

Desert scoruse

In Dulciuri la 26 Feb 2010

Se amesteca toate ingredientele, apoi se pune faina si se framanta 5-10 minute (trebuie sa fie un aluat moale cu care sa se poata lucra usor). Se intinde o foaie aproximativ 0,5 cm si se taie in romburi apoi la mijloc se cresteaza cu varful cutitului si se baga unul din capete prin acea taietura...

Melba rapida

In Dulciuri la 26 Feb 2010

Intr-un bol de melba sau pahar de sampanie cu gura mai larga se pune cate 2 cupe din fiecare ingetata de vanilie ,capsuni si cacao,dupa care se pune frisca batuta sau din tub dupa care se pune siropul de caramel si apoi piscoturile , compotul,stafidele. In rest decorati cum doriti voi cu ce...

Cale prajituri

In Prajituri la 23 Feb 2010

Se amesteca bine ouale cu zaharul si faina. Pe dosul unei tavi se pune cate o lingurita de aluat. De preferat ar fi sa puneti cate 6, nu mai multe o data, caci este greu de lucrat. Se baga tava la cuptor si se coc pana incep sa se rumeneasca pe margini. Se coc repede, aproximativ 8 minute....

Afisate 181 - 198 din 198 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Scorpion

Întrucât sunteţi atât de deschişi la noi descoperiri ale tehnicii, vi se propune – şi acceptaţi bucuroşi! – să fiţi parte dintr-o serie de experimente ce ţin de teleportare.Din păcate, tot ceea ce veţi reuşi este să apăreţi în mai multe locuri deodată… pe Foursquare. Chiar şi aşa, acest lucru vă bucură, deoarece deveniţi Mayor în insulele Maldive fără măcar să fi trecut pe acolo! Hai, că nu e puţin lucru, nu?!

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 14

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]