
publicat la 21.02.2024
publicat la 21.02.2024
publicat la 21.02.2024
Pentru ca să nu rămâi de căruţă şi săptămâna asta, va trebui să ţii două pietre în gură de fiecare dată când te sună vreun obsedant. E bine să le fierbi în prealabil. Dacă n-ai prealabil, dă-le un pic prin muştar
Bucataras.ro
[email protected]
Tort aniversar pentru Larissa
Blatul: Se separa ouale. Se bat albusurile bine cu un praf de sare. Se adauga zaharul pe rand, batand in continuare iar la final se adauga apa si uleiul. Gelbenusurile se pun pe rand, amestecand dupa fiecare apoi faina amestecata cu praful de copt se toarna in ploaie si cu miscari usoare se...
Tort cu crema de branza, capsuni si banane
Blatul: Se bat albusurile bine cu un praf de sare. Se adauga pe rand zaharul, apa si uleiul si se mixeaza in continuare pana obtinem o spuma tare. Galbenusurile se adauga cate unul amestecand usor dupa fiecare iar apoi faina amestecata cu praful de copt. Se toarna blatul intr-o tava rotunda cu...
Prajitura Figaro
Se amesteca untul cu zaharul si zaharul vanilat bine, pana se topeste, apoi punem galbenusurile pe rand, iar la final faina amestecata cu praful de copt. Va rezulta un aluat mai tare pe care il vom intinde cu ajutorul lingurii in tava tapetata cu hartie de copt. Se introduce tava in cuptorul...
Pasca cu branza si ciocolata
Aluatul: Se amesteca bine untul cu zaharul si praful de sare. Se adauga pe rand galbenusurile si se amesteca in continuare pana devine compozitia cremoasa. Se adauga faina amestecata cu praful de copt si se framanta pana devine un aluat omogen si elastic. Se lasa 20 de minute sa se odihneasca....
Prajitura cu branza si ananas
Aluat: Se mixeaza ouale cu zaharul, zaharul vanilat si sarea pana isi dubleaza volumul. Se toarna in fir subtire uleiul, apoi laptele si se mixeaza in continuare. Faina se amesteca cu praful de copt apoi se adauga peste compozitie si se mixeaza pana la omogenizare. Intr-o tava tapetata cu hartie...
Tort cu jeleu de visine
Blatul: Se separa ouale. Se bat albusurile bine cu un praf de sare. Se adauga zaharul vanilat si zaharul pe rand batand bine dupa fiecare. Se adauga 1 lg de apa si se mai bate putin. Galbenusurile se amesteca cu uleiul iar apoi se toarna in fir subtire peste albusuri incorporandu-se bine. Faina...
Prajitura cu crema de ciocolata si gem de afine
Blatul: Se separa ouale. Se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul pe rand, apoi galbenusurile unul cate unul batand bine dupa fiecare. Se pune apa si uleiul, se mai bate putin, apoi faina si cacaoa in ploaie, amestecand usor de jos in sus. Compozitia se toarna in tava tapetata cu...
Cornulete fragede cu rahat
Se amesteca faina cu praful de copt si praful de sare. Galbenusurile se amesteca bine cu untura si iaurtul dupa care se incorporeaza in amestecul de faina. Se framanta putin aluatul dupa care se imaprte in doua parti. Fiecare parte se intinde intr-o foaie rotunda cu grosimea de cca 2-3 mm, apoi...
Chec din albusuri cu cirese si migdale
Se bat spuma albusurile cu un praf de sare. Se adauga pe rand zaharul, batand bine dupa fiecare, apoi uleiul. Faina se toarna in ploaie si se amesteca usor de jos in sus. La final se pun ciresele scurse de zeama (eu am avut din congelator) si feliile de migdale. Se amesteca usor si se toarna in...
Clafoutis cu visine si caise
Se incalzeste cuptorul la 190 de grade. Visinele se curata de samburi si se lasa sa se scurga. Caisele se spala si se taie cubuleme mici. Se lasa deoparte. Ouale, zaharul si zaharul vanilat se mixeaza bine pana se topeste zaharul. Se adauga laptele si faina si se mixeaza timp de 30 de...
Prajitura cu iaurt insiropata
Se incalzeste cuptorul la 180 de grade. Se amesteca cu un tel iaurtul si zaharul bine, se adauga pe rand uleiul iar apoi ouale si coaja de portocala. Se adauga faina si se amesteca pana devine omogena compozitia. La final se pune praful de copt si se amesteca bine. Se toarna...
Prajitura cu cacao si budinca de vanilie
Pentru inceput se prepara budinca. Se dizolva praful de budinca in cateva linguri de lapte, iar restul se pune la foc impreuna cu zaharul intr-o craticioara mai larga. Cand acesta fierbe se adauga budinca amestecandu-se continuu pt a nu face cocoloase. Cand s-a ingrosat se ia de pe foc si se lasa...
Prajitura cu branza si afine
Se amesteca bine branza cu zaharul si galbenusurile. La final se incorporeaza usor afinele. Se mixeaza bine ouale cu zaharul si zaharul vanilat, se adauga uleiul si laptele alternativ, iar la sfarsit faina amestecata cu praful de copt. Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu ulei si...
Placinta cu iaurt si prune
Prunele se spala si se scot samburii, se lasa deoparte. Se mixeaza bine ouale cu zaharul si zaharul vanilat pana ce acesta se topeste. Se toarna iaurtul treptat amestecandu-se bine. Se tapeteaza o forma rotunda cu hartie de copt. Se ia o foaie de placinta si se unge cu iaurt....
Prajitura cu prune si nuca de cocos
Se spala si se curata prunele de samburi. Se pun intr-un vas impreuna cu scortisoara si se lasa deoparte pana pregatim blatul. Se bat albusurile spuma cu un praf de sare si 200 g zahar adaugat treptat. Galbenusurile se mixeaza cu restul de zahar, zaharul vanilat si un praf de sare...
Prajitura cu caise
Se spala caisele si se scot samburii. Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, se adauga zaharul si zaharul vanilat si se bat bine pana se intaresc. Se adauga galbenusurile si untul topit si racit, amestecandu-se usor. Se incorporeaza faina amestecata cu praful de...
Placinta cu branza, visine si caise
Se lasa foile sa se dezghete. Branza se mixeaza bine cu zaharul, coaja de portocala si oul. La final se adauga fructele si se amesteca cu o lingura pt. a ramane fructele intregi. Se iau cate 3 foi care se ung fiecare cu ulei, se toarna 1/3 din crema de branza pe latime si se ruleaza...
Tort racoros cu fructe de vara
Blatul: Se bat albusurile spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul pe rand batand bine pana ce acesta se dizolva, apoi galbenusurile si uleiul. Faina se amesteca cu praful de copt si se toarna in ploaie amestecand cu o lingura de jos in sus. Se toarna compozitia intr-o forma rotunda de tort...
Desert cu zmeura
Se mixeaza bine ouale cu zaharul, zaharul vanilat si praful de sare pana devin cremoase. Se adauga treptat si alternativ uleiul, laptele si iaurtul, mixand continuu. La final se adauga faina amestecata cu praful de copt si se mixeaza pana la omogenizare. Se toarna aluatul intr-o forma...
Prajitura cu visine
Se mixeaza ouale bine cu zaharul, zaharul vanilat si praful de sare. Se adauga uleiul, se mixeaza in continuare iar dupa ce s-a incorporat bine uleiul se adauga iaurtul apoi coaja de portocala. La final se pune faina amestecata cu praful de copt. Se mixeaza pana se omogenizeaza dupa care se...
Cheesecake
Se incalzeste cuptorul la 160 grade. Biscuitii se amesteca cu zaharul si untul topit. Se toarna acest amestec intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se apasa bine cu ajutorul unei linguri. Se lasa deoparte. Se mixeaza bine branza, zaharul si vanilia. Se adauga pe rand cate un ou, mixand...
Prajitura cu capsuni
Se spala capsunele, se curata de codite si se lasa in strecuratoare. Se separa ouale. Se freaca untul cu zaharul pana devine o crema spumoasa. Se pun treptat galbenusurile frecate cu sarea, smantana, cazarul vanilat, faina cernuta si praful de copt. Se omogenizeaza. Se bat albusurile spuma...
Prajitura cu gem de capsuni si frisca
Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un varf cutit sare. Se adauga treptat zaharul, batand bine pana se formeaza o compozitie ca de bezea. Galbenusurile se bat separat cu uleiul si se adauga peste spuma pana se incorporeaza in totalitate, se pune coaja de portocale, esenta de vanilie...
Chec din albusuri cu rahat si arahide
Albusurile se bat spuma cu praful de sare. Se adauga pe rand zaharul si zaharul vanilat si se bate bine dupa fiecare pana se topeste. Se toarna uleiul, iar la sfarsit faina amestecata cu praful de copt. Se amesteca usor de jos in sus. Se adauga rahatul si arahidele, amestecand usor iar apoi se...
Prajitura Somloi
Blatul de vanilie: Se mixeaza bine ouale cu sarea si zaharul pana acesta se topeste. Se adauga apa fiarta, se mixeaza bine, iar la sfarsit se pune faina amestecata cu praful de copt. Se omogenizeaza, se pune si esenta de vanilie si se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se...
Prajitura cu nuca de cocos si iaurt
Intr-un vas se amesteca 4 cani faina cu 3 cani zahar, peste care se toarna 3 cani de iaurt, ouale batute si praful de copt. Se omogenizeaza bine toate ingredientele si se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Ultima cana de zahar se amesteca cu nuca de cocos si se presara...
Chec cu visine si ciocolata
Se bat albusurile spuma tare cu sarea, se adauga zaharul si se bate pana se topeste. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si esenta de vanilie si se adauga la albusuri, mixand continuu. Se presara faina peste tot si se amesteca usor de jos in su cu o lingura de lemn. Se imparte compozitia in doua....
Prajitura cu crema de ciocolata si cirese
Pt.blat: Se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana se intaresc bine. Se adauga apa si galbenusurile frecate cu ulei. Treptat se adauga faina, cacaoa si praful de copt amestecate impreuna. Se omogenizeaza amestecand usor de jos in sus cu o...
Pasca fara aluat
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Branza se mixeaza bine cu zaharul, zaharul vanilat, galbenusurile si untul topit. Se adauga faina, praful de copt si sarea, apoi grisul si stafidele. Albusurile se incorporeaza in amestecul de branza, amestecand usor in doua transe. Intr-o tava...
Tort de rulade si piersici
Rulada: Se bat albusurile spuma tare impreuna cu praful de sare apoi zaharul. Se adauga galbenusurile pe rand si la final se pune faina cernuta, amestecand usor de jos in sus. Se intinde aluatul intr-o tava de aragaztapetata cu hartie de copt si se coace in cuptorul preincalzit la 200 grade...