mirela0911

8

Bucataras
Minunat

Tg-Mures

Bucataras din 09.12.2010

RETETE1123
PRIETENI406
Retete / Dulciuri

Prajitura cu gem de pere si scortisoara

In Prajituri la 1 Apr 2012

Se mixeaza bine ouale cu zaharul. Se adauga coaja de portocale, uleiul, sarea si se mixeaza in continuare pana se incorporeaza. Faina amestecata cu praful de copt se adauga peste compozitie si se amesteca usor.  Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Cu o lingurita...

Desert prajitura negresa (de post)

In Prajituri la 30 Mar 2012

Se amesteca apa cu zaharul pana ce acesta se dizolva. Se adauga uleiul, iar la final faina amestecata cu praful de copt, cacaua si sarea. Se omogenizeaza, dupa care se pune gemul si nuca. Se amesteca usor si se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se coace in cuptorul incins la 180 de...

Tarta cu gem de visine - de post

In Prajituri la 27 Mar 2012

Margarina se topeste in apa calduta, se adauga zaharul, faina amestecata cu praful de copt si sarea. Se amesteca pana se omogenizeaza dupa care se framanta cu mana pana obtinem un aluat omogen si elastic (daca mai necesita faina se mai poate adauga). Se acopera si se lasa la rece pt. 30 minute....

Lasagna cu branza dulce

In Prajituri la 26 Mar 2012

Se amesteca bine branza de vaci cu zaharul, zaharul vanilat, ouale si stafidele. Se pune si iaurtul daca e prea groasa compozitia. Pentru sos amestecam iaurtul cu zaharul (dupa gust).  Intr-un vas de yena se toarna jumatate din sosul de iaurt, se aseaza foile de lasagna dupa care...

Salam de biscuiti reteta cu stafide, nuci si migdale

In Prajituri la 20 Mar 2012

Salam de biscuiti reteta Laptele se incalzeste putin impreuna cu zaharul pana ce acesta se dizolva. Se adauga untul si se amesteca pana se topeste. Stafidele se spala si se pun in laptele caldut. Se lasa la racit. Intre timp se zdrobesc biscuitii (sa ramana si bucati intregi). Se adauga...

Prajitura cu crema de ciocolata

In Prajituri la 18 Mar 2012

Se bat albusurile spuma cu un praf de sare si zaharul adaugat pe rand. Galbenusurile se amesteca separat cu uleiul, apa si esenta de rom dupa care se toarna peste albusuri si se amesteca usor. Faina, cacaoa si praful de copt se amesteca si se toarna in ploaie peste albusuri si se amesteca usor de...

Prajitura Brilias

In Prajituri la 19 Feb 2012

Blatul 1: Se separa ouale. Se mixeaza bine galbenusurile cu zaharul iar albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se incorporeaza spuma peste galbenusuri usor, iar la final se adauga faina amestecata cu praful de copt, amestecand cu miscari usoare de jos in sus. Se toarna intr-o tava...

Tort cu crema de iaurt si ananas

In Torturi la 14 Feb 2012

Blatul: Se separa ouale. Se bat albusurile bine cu un praf de sare, apoi pe rand se adauga zaharul batand bine dupa fiecare. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si apa, apoi se toarna emulsia obtinuta peste albusuri. Se amesteca usor. La final se adauga faina amestecata cu cacaoa si praful de...

Tort pentru Denis

In Torturi la 7 Feb 2012

Blatul: Se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare. Se adauga pe rand zaharul, galbenusurile amestecate cu uleiul, iar la final se incorporeaza cu miscari usoare faina amestecata cu praful de copt. Se toarna intr-o tava (dreptunghiulara am facut eu) tapetata cu hartie de copt si se da la...

Prajitura cu portocale

In Prajituri la 7 Feb 2012

Blatul: Se bat albusurile spuma tare cu praful de sare si zaharul. Se adauga galbenusurile pe rand, coaja si sucul de portocala. La final se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt. Se toarna aluatul intr-o tava de 18*30 cm (aproximativ) tapetata cu hartie de copt. Se lasa la foc mic pt....

Prajitura cu mere

In Prajituri la 5 Feb 2012

Incepem cu merele. Se curata si se dau pe razatoarea cu gauri mari. Intr-o cratita se pun la calit cu zaharul (dupa gust) pana scade zeama (sa nu aiba foarte mult suc). Se iau de pe foc, se amesteca cu scortisoara si se lasa la racit, dupa care trecem la aluat. Se mixeaza bine ouale cu zaharul...

Briose cu ciocolata si portocale - Reteta cu numarul 200!

In Prajituri la 29 Ian 2012

Intr-un bol se amesteca faina, zaharul, zaharul vanilat si praful de copt. Se adauga oul batut, laptele si uleiul si coaja de portocala. Se mixeaza bine pana se omogenizeaza.  In formele de briose unse cu unt se pune cate o lingura plina din aluat. Se pune cate o lingurita din crema de...

Minipavlova cu clementine

In Prajituri la 26 Ian 2012

Se bat albusurile spuma cu zaharul si picaturile de otet pana devine lucioasa si densa. Intr-o tava tapetata cu hartie de copt se formeaza din aceasta spuma doua blaturi rotunde si se da la cuptor la foc mic pentru cca 60-70 minute. Trebuie sa se uste bezeaua si sa prinda culoare. Dupa racire,...

Prajitura cu malai, reteta traditionala ca la bunici

In Prajituri la 23 Ian 2012

Cum se prepara Prajitura cu malai, reteta traditionala ca la bunici Se amesteca separat toate ingredientele uscate, apoi se adauga restul ingredientelor si se mixeaza bine. Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la foc potrivit pt. aproximativ 35-40...

Amandine

In Prajituri la 22 Ian 2012

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Galbenusurile se mixeaza cu uleiul ca la maioneza, se adauga esenta de rom si siropul de zahar racit. Se toarna peste albusuri si se amesteca usor. Se adauga faina amestecata cu cacaoa si praful de copt si se mogenizeaza...

Prajitura stea

In Prajituri la 12 Ian 2012

Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, se adauga zaharul pe rand, galbenusurile, uleiul, coaja de portocala iar la final faina amestecata cu praful de copt si cacaua. Se amesteca cu o lingura de jos in sus. Se toarna in tava unsa cu unt si se da la cuptor pt. 25-30 minute...

Tort Printesa

In Torturi la 11 Ian 2012

Blatul: Se separa ouale. Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, se adauga zaharul pe rand batand bine dupa fiecare, apoi se pun galbenusurile pe rand, uleiul, apa si faina amestecata cu praful de copt. Se amesteca cu o lingura de jos in sus. Se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si...

Tort Trenulet

In Torturi la 11 Ian 2012

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga pe rand zaharul batand bine dupa fiecare pana obtinem o spuma lucioasa. Se pun galbenusurile pe rand, uleiul, apa, faina amestecata cu praful de copt, amestecand usor cu o lingura de jos in sus pana se...

Tort de Anul Nou

In Torturi la 1 Ian 2012

Se separa albusurile de galbenusuri. Se curata visinele din compot de samburi si se lasa sa se scurga bine. Se mixeaza bine untul cu zaharul si zaharul vanilat, se adauga pe rand galbenusurile, apoi treptat faina amestecata cu praful de copt. Se imparte aluatul in doua parti. Se ia o forma de...

Prajitura "Pesti Habos"

In Prajituri la 26 Dec 2011

Se separa ouale. Galbenusurile se mixeaza bine cu 6 lg zahar pana ce devin ca o spuma, se adauga apa fiarta si seamesteca in continuare. Se pune coaja de lamaie si pe rand cele 6 lg de faina amestecatea cu praful de copt. Se unge tava si se tapeteaza si se toarna blatul. Se da la cuptor la foc...

Branzoaice siropoase

In Dulciuri la 9 Dec 2011

Intr-un bol se cerne faina, se pune zaharul, ouale batute, sarea, drojdia dizolvata in putin lapte caldut si uleiul. Se framanta un aluat potrivit de tare, adaugandu-se lapte caldut atat cat cere aluatul. Se lasa la dospit o ora. Branza se amesteca cu zaharul si zaharul vanilat, oul si...

Negresa de post

In Prajituri la 6 Dec 2011

Intr-un vas incapator se pune apa si zaharul si se amesteca pana la topirea acestuia. Se adauga esenta de rom, migdalele gemul si uleiul. Separat se amesteca faina cu cacaoa si praful de copt. Se toarna peste compozitia de mai sus, se omogenizeaza bine dupa care se pune intr-o tava tapetata cu...

Vargabeles sau taitei cu branza

In Prajituri la 1 Dec 2011

Se fierb pastele conform instructiunilor. Se strecoara, se dau prin jet de apa rece si se lasa la scurs. Branza se amesteca bine cu zaharul, stafidele, galbenusurile si zaharul vanilat. Se toarna taiteii peste branza, se amesteca dupa care se rastoarna intr-un vas de yena uns cu unt. Se...

Chec cu cacao si mere

In Prajituri la 27 Noi 2011

Se bat albusurile spuma cu un praf de sare. Pe rand se adauga zaharul mixand bine pana devine o spuma lucioasa si teapana. Se pun galbenusurile pe rand apoi uleiul alternand cu laptele amestecandu-se usor. La sfarsit se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt. Merele se curata de coaja...

Clatite cu gutui in aluat

In Dulciuri la 23 Noi 2011

Se face un aluat de clatite din ingredientele de mai sus. Gutuile se curata de coaja si se dau pe razatoarea mare. Se amesteca cu aluatul. Daca este cazul se mai adauga apa sau faina. Se coc clatitele. Se servesc simple, stropite cu miere de albine sau cu gem (cum au vrut copiii). Pofta...

Tort cu bezea si doua creme

In Torturi la 21 Noi 2011

Se incepe cu blatul de bezea . Se bat albusurile spuma cu un praf de sare. Se toarna zaharul, otetul si se mixeaza bine pana obtinem o spuma lucioasa ca pentru bezea. Se toarna aceasta spuma intr-o tava rotunda (diametrul de 26 cm) de tort tapetata cu hartie de copt. Se niveleaza si se da la...

Crema de dovleac cu nuci

In Dulciuri la 20 Noi 2011

Se curata dovleacul de coaja si seminte, apoi se taie cubulete si se pune la fiert in apa, cat sa le acopere. Se fierb sub capac la foc mic pana se inmoaie bine. Se strecoara si se lasa la racit. Dovleacul racit se mixeaza bine pana devine spumos, se adauga zaharul, stafidele, nuca macinata si...

Bulgarasi cu nuca si visine ametite

In Dulciuri la 11 Noi 2011

Intr-un bol se amesteca biscuitii macinati, zaharul, nuca, cacaoa si ciocolata data pe razatoarea mica. In putin lapte se pune untul si se incalzeste pana se topeste untul. Se adauga esenta de rom si se toarna peste compozitia de biscuiti. Se amesteca si se mai adauga lapte pana se ajunge la...

Tort cu visine si iaurt

In Torturi la 8 Noi 2011

Blatul : Se separa albusurile de galbenus. Se bat spuma tare impreuna cu sarea, zaharul vanilat si zaharul pudra. Galbenusurile s amesteca cu uleiul si se toarna in fir peste albusuri amestecandu-se usor. La final se adauga faina amestecata cu praful de copt folosindu-se miscari de jos in sus...

Cornulete cu nuci

In Prajituri la 6 Noi 2011

Se framanta faina cu untul, apoi se adauga restul ingredientelor si se framanta totul la un loc, smantana adaugandu-se atat cat sa iasa un aluat potrivit. Se intinde aluatul in foaie subtire de aproximativ 3 mm. Se taie in patratele iar apoi in triunghiuri. Se ruleaza fiecare triunghi de la baza...

Afisate 511 - 540 din 605 retete    

Postari recente

publicat la 21.02.2024

Reteta de biscotti italienesti

Horosmopul tau de astazi:

Scorpion

Pentru ca să nu rămâi de căruţă şi săptămâna asta, va trebui să ţii două pietre în gură de fiecare dată când te sună vreun obsedant. E bine să le fierbi în prealabil. Dacă n-ai prealabil, dă-le un pic prin muştar

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de castraveți - Explozie de arome și vitamine într-o rețetă simplă

ieri la 10:37

Paste delicioase - Rețeta simplă cu doar 6 ingrediente

pe 25.02 la 08:56

Negresa cu oreo - Reteta simpla si delicioasa

de Rocsi 9

pe 24.02 la 20:26

Reteta de mucenici moldovenesti - Pufosi si buni

de laura_n 7

pe 24.02 la 11:51

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]