Ramonaa

1

Bucataras
incepator

Lacrita Mare

Bucataras din 24.09.2013

RETETE10
PRIETENI105
Retete

Negresa de post cu glazura

In Prajituri la 10 Apr 2016

Pentru aluat se cerne faina intru-n vas, amesteci cu praful de copt, torni apa minerala, adaugi zaharul, uleiul, gemul de prune si cacaua. Amesteci bine toate ingredienetele si pui aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Coci prajitura in cuptorul preincalzit timp de 35-40 de minute....

Fasole batuta de post

In Mancaruri de post la 27 Mar 2016

Fasolea se pune la înmuiat în apă călduță cu câteva ore înainte de preparare, cel mai sigur este de seara până a doua zi. Apoi, se scurge bine de apă și se acoperă cu apă rece. Se lasă la fiert, iar după primul clocot se ia de pe foc, se scurge de apă și...

Salata de vinete cu ceapa

In Salate la 7 Ian 2016

Daca folosesti vinete congelate, lasa-le la decongelat intr-o sita pentru a se scurge zeama. Daca coci vinete proaspete, acestea se inteapa pe toata suprafata cu o furculita, altfel vor exploda in cuptor. Se aseaza in tava cuptorului pe care am pus hartie de copt. Se dau la cuptor Le...

Salata à la russe

In Salate la 7 Ian 2016

Taiem castravetii cubulete mici si-i punem la scurs, intr-o strecuratoare. Aceasta operatiune se face cu  o  seara dianintea zilei in care se va pregati salata, ca sa se scurga bine toata zeama. Scurgem zeama din conserva de mazare, punem boabele intr-o strecuratoare si dam deoparte....

Chec simplu

In Dulciuri la 15 Iul 2015

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se pun intr-un vas mai inalt, se adauga un parf de sare si se bat bine cu telul (se poate folosi mixer-ul). Se incorporeaza zaharul si se bate in continuare. Se adauga galbenusurile, uleiul si faina amestecata cu praful de copt se amesteca usor cu o...

Rulada simpla cu gem de prune

In Prajituri la 12 Ian 2015

Se separa galbenusurile de albusuri. Apoi se bat albusurile, turnand treptat zaharul si zaharul vanilat, pana cand devin spuma. Se adauga galbeunusurile, pe rand, amestecand. Apoi se adauga faina, amestecand continuu pentru a nu se forma cocoloase. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt. Apoi se...

Bilute din biscuiti

In Dulciuri la 1 Ian 2015

Maruntesti biscuitii prin masina de tocat  Freci margarina/untul cu zaharul, cacao, esenta de rom, nucile si biscuitii macinati. Formezi mai apoi bilute din compozitia obtinuta si le treci prin nuca de cocos

Miniclatite

In Dulciuri la 19 Oct 2014

Am pus faina, esenta, zaharul vanilat cu aroma de scortisoara intr-un vas. Am batut oule separat si le-am pus in compozitie si pe urma am pus laptele si le-am frecat pana nu a mai fost nici o cocoloasa.Le am copt pe toate si pe urma le am umplut cu dulceata de prune .

Pesmet de casa

In Piine la 18 Oct 2014

Am taiat painea bucati mari si le-am pus la soare 2 zile si pe urma am dat prin masina de tocat carne 

Chipsuri de casa

In Aperitive / Garnituri la 15 Mai 2014

Curata cartofii si feliaza-i foarte subtire cu un curatator de legume sau un cutit foarte ascutit. Feliile nu trebuie sa fie mai groase de 3 mm. Pune feliile de cartofi intr-un bol cu apa rece si lasa-le asa cel putin 20 de minute (sau cateva ore bune in frigider), astfel incat cartofii sa...

Afisate 1 - 10 din 10 retete    

Postari recente

publicat la 10.04.2016

Negresa de post cu glazura

publicat la 27.03.2016

Fasole batuta de post

publicat la 07.01.2016

Salata de vinete cu ceapa

Horosmopul tau de astazi:

Rac

In capul tau e un talmes-balmes ca la nasu’! Norocul tau ca e bine insurubat pe gat, altfel cine stie pe unde l-ai pierde.

 
 
 
Retete preferate
Placinta cu ceapa

Voturi:52

Ostropel de pui

Voturi:33

Toate retetele preferate
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]