Punem vinetele pe o plita si le coacem bine pe toate partile. Le dam jos, le descojim si le scurgem de zeama intr-o sita si le lasam sa se raceasca. Dupa ce s-au scurs bine si s-au racit le maruntim bine.
Intre timp curatam dovleceii de coaje si ii taiem felii.
Curatam ardeiul kapia si...
Curatam morcovul, il spalam si il taiem rondele foarte subtiri. Taiem ardeiul gras cubulete. In uleiul incins punem mai intai morcovul si amestecam usor pana incepe sa se inmoaie usor, apoi ardeiul gras. Intre timp fierbem intr-un vas separat orezul in 300 ml apa, pana se absoarbe toata apa....
Se toaca ceapa marunt si se pune la calit, in ulei. Cand este sticloasa, se pune boiaua dulce si orezul ales si spalat. Se amesteca usor, se lasa cateva minute, apoi se pune 1 cana apa. Se lasa la foc pana scade apa (orezul trebuie sa fie doar inflorit). Se ia de pe foc si se lasa sa se...
Cum se prepara Reteta gustoasa de Cartofi inabusiti cu cimbru si usturoi:
Se curata cartofii, se spala bine si se taie bastonase putin mai groase. Intr-o tigaie, se pun impreuna cu uleiul si 100 ml apa, se acopera si se lasa pana scade apa, amestecand usor, din cand in cand. Se pune sare,...
Se scot cotoarele de la ardei (impingeti cotorul cu mana inspre interior, iar acesta se va desprinde singur ), se spala ardeii si se pun la scurs, cu gura in jos.
Cartofii se spala si se fierb in coaja, in apa cu sare, 15-20 de minute. Se curata de coaja si se sfarama cu furculita, pastrand si...
Spalam legumele bine. Putem sa le curatam de coaja sau nu, in functie de cum ne place.
Taiem dovlecelul si vanata felii de 1/2 de cm, iar ciupercile in felii subtiri. Turnam uleiul si sosul de soia peste legume, le punem intr-un vas termorezistent, adaugam tofu taiat cubulete mai mari si le...
Curatam usturoiul, il spalam si il taiem subtire. Tocam si mararul fin. Punem usturoiul la calit in uleiul incins. Cand usturoiul a inceput sa se inmoaie, adaugam nautul. Il lasam cateva minute, apoi adaugam sare, piper, boiaua si mararul tocat. Luam de pe foc.
Fierbem cartofii bine...
Spalam legumele, le curatam si le taiem in bucati potrivite. In uleiul incins, punem la calit morcovul, prazul, pastarnacul, telina, amestecand ocazional, iar cand legumele incep sa se inmoaie usor, adaugam si cartofii. Stingem cu apa sau supa de legume, cat sa acopere bine. Dam la foc iute pana...
Spalam prunele, le acoperim cu apa rece si le lasam aproximativ 30 de minute sa se hidrateze, apoi le punem la fiert pentru 10 minute, pana prunele incep sa se inmoaie. Separat spalam orezul si il punem la fiert cu 300 ml apa si un praf de sare, intr-un vas acoperit. Cand apa aproape...
Spalam legumele, le stergem si le taiem rondele subtiri (vinetele si dovleceii) sau in patru (ardeii grasi).
Presaram putina sare pe vinete si dovlecei si le lasam la scurs in cate o sita, pentru 15 minute, apoi le tamponam cu servete absorbante si le frecam cu cate o lingura de ulei (sau mai...
Treceti rapid ciupercile printr-un jet de apa, le stergeti, apoi le taiati felii. Curatati spanacul bine, il spalati in cateva ape, apoi il lasati la scurs. Bulgurul impreuna cu 2 cesti de apa si putina sare, se pun la fiert pana ce absoarbe toata apa si se inmoaie. Incingem uleiul si punem...
Scurgem nautul din conserva si il trecem printr-un jet de apa rece. Curatam si tocam ceapa fin, iar castravetele, ardeiul gras si avocado cubulete. Rosiile le taiem in jumatati. Punem toate ingredientele intr-un castron. Adaugam sare, piper negru macinat, zeama de lamaie, uleiul si amestecam...
Scurgem conserva de naut si o punem intr-un vas adanc. Cu o lingura scoatem miezul de la avocado. Adaugam patrunjelul si leurda spalate, la care le-am rupt coditele. Adaugam sare, piper, zeama de lamaie, apoi uleiul in fir subtire in timp ce mixam compozitia pana obtinem o pasta fina. Pastram...
Tocam ceapa fin dupa ce am curatat-o si am spalat-o. Curatam dovleceii si vanata de coaje si le taiem in cuburi mai mari. Scurgem conserva de ciuperci. Curatam morcovul si il taiem rondele subtiri. Taiem ardeiul gras cubulete. In uleiul incins punem rondelele de morcov si ceapa. Amestecam usor si...
Trecem ciupercile printr-un jet de apa, le scurgem, apoi le taiem felii subtiri. Curatam ceapa si o tocam fin. In uleiul incins putem ceapa. Cand ceapa a devenit translucida adaugam ciupercile taiate felii. Punem un capac pentru 2-3 minute, apoi il inlaturam si amestecam usor in ciuperci pana...
Intr-un vas amestecati faina de naut cu turmericul, sare, piper, praful de copt, semintele si apa. Omogenizati bine si lasati amestecul 10 minute sa se odihneasca.
Treceti ciupercile printr-un jet de apa, le scurgeti si le taiati feliute. Tocati ardeiul gras cubulete mici. Incintati...
Spalam bine dragaveiul si il taiem fasii.Taiem ceapa fin si radem morcovul pe razatoarea mica.Punem morcovul si ceapa la calit in uleiul incins.Cand ceapa a devenit translucida adaugam orezul spalat ,lasam cateva secunde ,amestecand usor ,apoi adaugam apa(1,5 l).Lasam sa dea cateva clocote...
Scurgem conserva de naut. Spalam ardeii grasi si ii taiem felii. Intr-o tigaie incintam 2 linguri de ulei si punem ardeii cu coaja in jos. Presaram putina sare, punem un capac si lasam la foc mic pana ardeii se inmoaie si pielita incepe sa se desprinda. Dam jos tigaia si ii lasam sa se raceasca....
Trecem ciupercile rapid printr-un jet de apa, le scurgem bine si le feliem.T ocam ceapa fin si o punem la calit in uleiul incins. Cand ceapa s-a inmuiat bine si capata o culoare usor aurie punem ciupercile, sare, piper si zeama de lamaie si acoperim vasul cu un capac. Lasam sa scada zeama,...
Curatam ceapa si o tocam fin.curatam usturoiul ,jumatate il punem deoparte ,iar jumatate il tocam fin.Punem la calit in 2 linguri de ulei de masline ceapa ,apoi usturoiul.Cand ceapa devine translucida adaugam fasolea uscata ,cu zeama in care a fiert ,fasolea verde ,prazul taiat...
Taiem tofu bucatele mici si il presam intre doua servete absorbante pentru a elimina cat mai multa apa ,apoi le punem la prajit in uleiul incins pana se rumenescusor,dupa care le scoatem pe hartie absorbanta. Punem orezul la fiert in apa clocotita cu putina sare pentru 10 minute.Taiem...
Curatam legumele , apoi taiem morcovul si prazul rondele subtiri , iar dovlecelul cubulete.
In uleiul de masline punem la calit morcovul si prazul. Le lasam sa se inmoaie putin apoi stingem cu putina apa(cat sa le acopere si sa le depaseasca cu 1-2 degete )sau supa de legume.
Cand...
Spalam bine sfeclele si le curatam.Punem sfeclele cu apa cat sa le acopere la fiert. Cand sfeclele sunt fierte de jumatate,adaugam borsul peste sfecle si fierbem pana se inmoaie.Scoatem sfeclele,le lasam sa se racoreasca putin, le taiem deasupra un capac si cu ajutorul unei lingurite scoatem...
Taiem usturoiul felii si il punem intr-o lingura de ulei incins sa se rumeneasca usor.Adaugam spanacul usor decongelat ,condimentam cu sare si piper si il lasam cateva minute pana seaca toata zeama.Intr-o tigaie uscata punem semintele de pin si le prajim usor.Dam spanacul...
Spalam legumele bine . Putem sa le curatam de coaja sau nu in functie de cum ne place .Taiem dovlecelul si vanata felii de 1/2 de cm , iar ciupercile in felii subtiri .Turnam uleiul si sosul de soia peste legume , le punem intr-un vas termorezistent , adaugam tofu taiat cubulete mai mari si...
Tocam ceapa julien , iar morcovul il spala , il curatam si il radem pe razatoarea mare .Spalam bine lintea rosie , o scurgem . Scurgem lintea din conserva , o clatim , apoi o scurgem din nou .Punem ceapa si morcovul la calit intr-o lingura de ulei de masline . Cand incep sa se inmoaie adaugam...
Cum se prepara Mancare de praz cu masline, deliciu mediteranean plin de arome:
Curatam ceapa si prazul .
Tocam ceapa fin si prazul in bucati de aproximativ 2 cm .Punem ceapa la calit in uleiul incins . Cand ceapa s-a inmuiat adaugam bucatile de praz . Le lasam cateva minute , apoi adaugam...
Tocam ceapa curatata si spalata in prealabil , fin . Taiem ardeiul gras cubulete .
Curatam cartofii , i spalam bine si ii taiem cuburi .
Conopida o rupem buchetele si o spalam sub jet de apa.
Punem ceapa la calit in uleiul incins . Cand incepe sa se inmoaie adaugam...
Spalam dovleacul si il taiem bucaele . Il ungem cu sare , piper , salvie si il stopim cu putin ulei de masline .
Asezam feliile de dovleac intr-o tava pe hartie de copt si dam tava la cuptor la foc potrivit . Cand incepe sa se inmoaie il intoarcem pe partea cealalta .
Cu 5 minute inainte de a...
Curatam legumele si le spalam . Tocam ceapa fin , iar restul legumelor cubulete (oprim 1/2 de sfecla ).
In uleiul incins punem la calit ceapa , morcovul si telina . Cand legumele s-au inmuiat bine stingem cu apa . Fierbem 10 minute , apoi adaugam sfecla . Lasam 10 minute...
Salata de vinete cu legume coapte
Punem vinetele pe o plita si le coacem bine pe toate partile. Le dam jos, le descojim si le scurgem de zeama intr-o sita si le lasam sa se raceasca. Dupa ce s-au scurs bine si s-au racit le maruntim bine. Intre timp curatam dovleceii de coaje si ii taiem felii. Curatam ardeiul kapia si...
Orez cu fasole rosie
Curatam morcovul, il spalam si il taiem rondele foarte subtiri. Taiem ardeiul gras cubulete. In uleiul incins punem mai intai morcovul si amestecam usor pana incepe sa se inmoaie usor, apoi ardeiul gras. Intre timp fierbem intr-un vas separat orezul in 300 ml apa, pana se absoarbe toata apa....
Sarmale de post cu samburi de dovleac
Se toaca ceapa marunt si se pune la calit, in ulei. Cand este sticloasa, se pune boiaua dulce si orezul ales si spalat. Se amesteca usor, se lasa cateva minute, apoi se pune 1 cana apa. Se lasa la foc pana scade apa (orezul trebuie sa fie doar inflorit). Se ia de pe foc si se lasa sa se...
Reteta gustoasa de Cartofi inabusiti cu cimbru si usturoi
Cum se prepara Reteta gustoasa de Cartofi inabusiti cu cimbru si usturoi: Se curata cartofii, se spala bine si se taie bastonase putin mai groase. Intr-o tigaie, se pun impreuna cu uleiul si 100 ml apa, se acopera si se lasa pana scade apa, amestecand usor, din cand in cand. Se pune sare,...
Ardei umpluti cu cartofi
Se scot cotoarele de la ardei (impingeti cotorul cu mana inspre interior, iar acesta se va desprinde singur ), se spala ardeii si se pun la scurs, cu gura in jos. Cartofii se spala si se fierb in coaja, in apa cu sare, 15-20 de minute. Se curata de coaja si se sfarama cu furculita, pastrand si...
Legume coapte cu sos tahini
Spalam legumele bine. Putem sa le curatam de coaja sau nu, in functie de cum ne place. Taiem dovlecelul si vanata felii de 1/2 de cm, iar ciupercile in felii subtiri. Turnam uleiul si sosul de soia peste legume, le punem intr-un vas termorezistent, adaugam tofu taiat cubulete mai mari si le...
Cartofi cu usturoi verde si naut
Curatam usturoiul, il spalam si il taiem subtire. Tocam si mararul fin. Punem usturoiul la calit in uleiul incins. Cand usturoiul a inceput sa se inmoaie, adaugam nautul. Il lasam cateva minute, apoi adaugam sare, piper, boiaua si mararul tocat. Luam de pe foc. Fierbem cartofii bine...
Supa crema de legume
Spalam legumele, le curatam si le taiem in bucati potrivite. In uleiul incins, punem la calit morcovul, prazul, pastarnacul, telina, amestecand ocazional, iar cand legumele incep sa se inmoaie usor, adaugam si cartofii. Stingem cu apa sau supa de legume, cat sa acopere bine. Dam la foc iute pana...
Mancare de prune uscate cu orez
Spalam prunele, le acoperim cu apa rece si le lasam aproximativ 30 de minute sa se hidrateze, apoi le punem la fiert pentru 10 minute, pana prunele incep sa se inmoaie. Separat spalam orezul si il punem la fiert cu 300 ml apa si un praf de sare, intr-un vas acoperit. Cand apa aproape...
Salata de legume coapte
Spalam legumele, le stergem si le taiem rondele subtiri (vinetele si dovleceii) sau in patru (ardeii grasi). Presaram putina sare pe vinete si dovlecei si le lasam la scurs in cate o sita, pentru 15 minute, apoi le tamponam cu servete absorbante si le frecam cu cate o lingura de ulei (sau mai...
Bulgur cu spanac si ciuperci
Treceti rapid ciupercile printr-un jet de apa, le stergeti, apoi le taiati felii. Curatati spanacul bine, il spalati in cateva ape, apoi il lasati la scurs. Bulgurul impreuna cu 2 cesti de apa si putina sare, se pun la fiert pana ce absoarbe toata apa si se inmoaie. Incingem uleiul si punem...
Salata de naut
Scurgem nautul din conserva si il trecem printr-un jet de apa rece. Curatam si tocam ceapa fin, iar castravetele, ardeiul gras si avocado cubulete. Rosiile le taiem in jumatati. Punem toate ingredientele intr-un castron. Adaugam sare, piper negru macinat, zeama de lamaie, uleiul si amestecam...
Pasta de naut cu leurda
Scurgem conserva de naut si o punem intr-un vas adanc. Cu o lingura scoatem miezul de la avocado. Adaugam patrunjelul si leurda spalate, la care le-am rupt coditele. Adaugam sare, piper, zeama de lamaie, apoi uleiul in fir subtire in timp ce mixam compozitia pana obtinem o pasta fina. Pastram...
Legume cu risoni
Tocam ceapa fin dupa ce am curatat-o si am spalat-o. Curatam dovleceii si vanata de coaje si le taiem in cuburi mai mari. Scurgem conserva de ciuperci. Curatam morcovul si il taiem rondele subtiri. Taiem ardeiul gras cubulete. In uleiul incins punem rondelele de morcov si ceapa. Amestecam usor si...
Ciuperci si spanac in sos de rosii
Trecem ciupercile printr-un jet de apa, le scurgem, apoi le taiem felii subtiri. Curatam ceapa si o tocam fin. In uleiul incins putem ceapa. Cand ceapa a devenit translucida adaugam ciupercile taiate felii. Punem un capac pentru 2-3 minute, apoi il inlaturam si amestecam usor in ciuperci pana...
Clatite din faina de naut cu ciuperci
Intr-un vas amestecati faina de naut cu turmericul, sare, piper, praful de copt, semintele si apa. Omogenizati bine si lasati amestecul 10 minute sa se odihneasca. Treceti ciupercile printr-un jet de apa, le scurgeti si le taiati feliute. Tocati ardeiul gras cubulete mici. Incintati...
Ciorba de dragavei(de post)
Spalam bine dragaveiul si il taiem fasii.Taiem ceapa fin si radem morcovul pe razatoarea mica.Punem morcovul si ceapa la calit in uleiul incins.Cand ceapa a devenit translucida adaugam orezul spalat ,lasam cateva secunde ,amestecand usor ,apoi adaugam apa(1,5 l).Lasam sa dea cateva clocote...
Pasta de naut cu ardei copt
Scurgem conserva de naut. Spalam ardeii grasi si ii taiem felii. Intr-o tigaie incintam 2 linguri de ulei si punem ardeii cu coaja in jos. Presaram putina sare, punem un capac si lasam la foc mic pana ardeii se inmoaie si pielita incepe sa se desprinda. Dam jos tigaia si ii lasam sa se raceasca....
Ciuperci a la Grec
Trecem ciupercile rapid printr-un jet de apa, le scurgem bine si le feliem.T ocam ceapa fin si o punem la calit in uleiul incins. Cand ceapa s-a inmuiat bine si capata o culoare usor aurie punem ciupercile, sare, piper si zeama de lamaie si acoperim vasul cu un capac. Lasam sa scada zeama,...
Supa de fasole
Curatam ceapa si o tocam fin.curatam usturoiul ,jumatate il punem deoparte ,iar jumatate il tocam fin.Punem la calit in 2 linguri de ulei de masline ceapa ,apoi usturoiul.Cand ceapa devine translucida adaugam fasolea uscata ,cu zeama in care a fiert ,fasolea verde ,prazul taiat...
Orez cu tofu si fasole verde
Taiem tofu bucatele mici si il presam intre doua servete absorbante pentru a elimina cat mai multa apa ,apoi le punem la prajit in uleiul incins pana se rumenescusor,dupa care le scoatem pe hartie absorbanta. Punem orezul la fiert in apa clocotita cu putina sare pentru 10 minute.Taiem...
Supa de rosii cu legume si risoni
Curatam legumele , apoi taiem morcovul si prazul rondele subtiri , iar dovlecelul cubulete. In uleiul de masline punem la calit morcovul si prazul. Le lasam sa se inmoaie putin apoi stingem cu putina apa(cat sa le acopere si sa le depaseasca cu 1-2 degete )sau supa de legume. Cand...
Sfecla umpluta cu nuci
Spalam bine sfeclele si le curatam.Punem sfeclele cu apa cat sa le acopere la fiert. Cand sfeclele sunt fierte de jumatate,adaugam borsul peste sfecle si fierbem pana se inmoaie.Scoatem sfeclele,le lasam sa se racoreasca putin, le taiem deasupra un capac si cu ajutorul unei lingurite scoatem...
Rosii umplute cu spanac
Taiem usturoiul felii si il punem intr-o lingura de ulei incins sa se rumeneasca usor.Adaugam spanacul usor decongelat ,condimentam cu sare si piper si il lasam cateva minute pana seaca toata zeama.Intr-o tigaie uscata punem semintele de pin si le prajim usor.Dam spanacul...
Legume cu sos tahini
Spalam legumele bine . Putem sa le curatam de coaja sau nu in functie de cum ne place .Taiem dovlecelul si vanata felii de 1/2 de cm , iar ciupercile in felii subtiri .Turnam uleiul si sosul de soia peste legume , le punem intr-un vas termorezistent , adaugam tofu taiat cubulete mai mari si...
Mancare de linte cu ciuperci
Tocam ceapa julien , iar morcovul il spala , il curatam si il radem pe razatoarea mare .Spalam bine lintea rosie , o scurgem . Scurgem lintea din conserva , o clatim , apoi o scurgem din nou .Punem ceapa si morcovul la calit intr-o lingura de ulei de masline . Cand incep sa se inmoaie adaugam...
Mancare de praz cu masline, deliciu mediteranean plin de arome
Cum se prepara Mancare de praz cu masline, deliciu mediteranean plin de arome: Curatam ceapa si prazul . Tocam ceapa fin si prazul in bucati de aproximativ 2 cm .Punem ceapa la calit in uleiul incins . Cand ceapa s-a inmuiat adaugam bucatile de praz . Le lasam cateva minute , apoi adaugam...
Mancare de conopida cu cartofi
Tocam ceapa curatata si spalata in prealabil , fin . Taiem ardeiul gras cubulete . Curatam cartofii , i spalam bine si ii taiem cuburi . Conopida o rupem buchetele si o spalam sub jet de apa. Punem ceapa la calit in uleiul incins . Cand incepe sa se inmoaie adaugam...
Dovleac copt cu seminte de pin
Spalam dovleacul si il taiem bucaele . Il ungem cu sare , piper , salvie si il stopim cu putin ulei de masline . Asezam feliile de dovleac intr-o tava pe hartie de copt si dam tava la cuptor la foc potrivit . Cand incepe sa se inmoaie il intoarcem pe partea cealalta . Cu 5 minute inainte de a...
Bors de sfecla cu legume
Curatam legumele si le spalam . Tocam ceapa fin , iar restul legumelor cubulete (oprim 1/2 de sfecla ). In uleiul incins punem la calit ceapa , morcovul si telina . Cand legumele s-au inmuiat bine stingem cu apa . Fierbem 10 minute , apoi adaugam sfecla . Lasam 10 minute...