Legume cu sos tahini

de katty in Mancaruri de post, 18 Noi 2014 | 5115 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 dovlecel subtire
  • 1 vanata
  • 4 ciuperci
  • 100 gr tofu afumat
  • 2 linguri sos de soia
  • 2 linguri ulei
  • pentru sos :
  • 100 gr susan ,
  • 3 linguri ulei,
  • 1 catel de usturoi,
  • 1 lingurita mustar de Dijon ,
  • zeama de lamaie,
  • sare ,
  • piper negru macinat,
  • patrunjel verde
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Legume cu sos tahini:

Spalam legumele bine . Putem sa le curatam de coaja sau nu in functie de cum ne place .Taiem dovlecelul si vanata felii de 1/2 de cm , iar ciupercile in felii subtiri .Turnam uleiul si sosul de soia peste legume , le punem intr-un vas termorezistent  , adaugam tofu taiat cubulete mai mari si le dam la cuptor .
Intre timp pregatim sosul .
Punem susanul intr-o tigaie uscata la foc mic  . Lasam cateva minute , amestecand ,avand grija sa nu ardem  susanul . Dam jos , il lasam sa se raceasca si il macinam bine ..Turnam uleiul si il mixam pana  obtinem o pasta .Adaugam usturoiul maruntit , mustarul , zeama de lamaie , sare  ,piper  si 2-3 linguri de apa . Mixam pana obtinem consistenta unui sos .Tocam fin patrunjelul si il adaugam la sos .
Punem legumele pe farfurii si turnam deasupra sos .

Daca ti-a placut reteta noastra "Legume cu sos tahini" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Broccoli cu sos de ceapa