Mai intai pornim cuptorul la 170 de grade si pregatim o forma pe care o tapetam cu unt si faina.
Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, apoi adaugam un pahar zahar si batem in continuare pana obtinem consistenta unei smantani groase....
Mixam intr-un vas untul cu zaharul, pana devine spumos. Adaugam pe rand cate un ou, mixand bine dupa fiecare, apoi adaugam iaurtul, cacaoa, zaharul vanilat si romul, iar la final cernem deasupra faina amestecata cu praful de copt.
Amestecam cu o spatula si turnam amestecul intr-o tava ....
Mai intai preparam blatul.Punem laptele si melasa intr-o craticioara la foc si amestecam pana melasa se topeste bine. Dam craticioara jos si lasam sa se raceasca. Masuram ingredientele uscate si le cernem intr-un castron. Amestecam usor.
Intr-un vas adancit mixam bine ouale, uleiul, iaurtul,...
Toate ingredientele in afara de zaharul pudra le punem intr-un castron(mai intai pe cele uscate, apoi pe cele umede). Amestecam bine compozitia si o dam la rece pentru cel putin o ora. Luam cu o lingurita din aluat si formam bilute cat mai egale, pe care le tavalim prin zaharul pudra. Le...
Mixam bine untul cu zaharul,sare, melasa si oul.Adaugam scortisoara, ghimbirul si 100 gr faina amestecata cu bicarbonatl. Adaugam cate putina faina pana obtinem un aluat care nu se mai lipeste de maini(aproximativ 350 gr faina in total).
Din aluat facem bulute aproximativ egale, pe care...
Intr-un castron punem faina, dovleacul, untul topit,laptele batut, condimentele, praful de copt, bicarbonatul. Mixam bine pana obtinem o compozitie fina, nelipicioasa, care se desprinde usor de pe peretii vasului. Presaram putina faina pe un blat de lemn si intindem aluatul cu ajutorul unui...
Incepem cu prepararea primului blat.Frecam galbenusurile cu zaharul si un praf de sare pana isi dubleaza volumul, se albeste si zaharul se topeste. Batem albusurile spuma tare.Cernem peste galbenusuri faina amestecata cu praful de copt si omogenizam . Punem albusurile batute si amestecam...
Punem merisoarele intr-un castron si turnam vinul. Acoperim cu o folie alimentara si dam castronul la microunde 1 minut. Lasam merisoarele sa se hidrateze, amestecand ocazional. Amestecam laptele cu zaharul pudra, untul si pastaia de vanilie si le punem la foc iute intr-o craticioara pana la...
Intr-un vas mixam untul la temperatura camerei cu zaharul, zaharul vanilat si oul pana capata o consistenta cremoasa. Adaugam faina amestecata cu bicarbonatul si un praf de sare.Punem zmeura si amestecam usor cu o spatula sa nu o strivim.
Cu 2 linguri punem intr-o tava pe hartie de copt...
Intr-un castron mixam ouale cu zaharul pana se albesc si isi dubleaza volumul. Intr-un castron punem ciocolata rupta bucati, laptele si untul si le asezam la bain marie.Amestecam pana ciocolata se topeste si se omogenizeaza compozitia. Dam jos castronul, lasam ciocolata sa se racoreasca si o...
Doua oua intregi si 2 galbenusuri se mixeaza cu zaharul si un praf de sare pana se albesc si isi dubleaza volumul. Adaugam smantana, romul si mixam in continuare.Adaugam faina amestecata cu praful de copt si amestecam usor.
Pastram 1/3 din compozitie intr-un vas , iar in restul compozitiei...
Intr-un castron mixam untul cu zaharul pana zaharul se topeste. Adaugam oul, coaja de portocale si mixam. Amestecam faina cu praful de copt si turnam peste crema de unt. Amestecam pana obtinem o compozitie nelipicioasa. Lasam compozitia 30 de minute, apoi cu mana formam bile cat...
Incalzim cuptorul la 180 de grade. Ungem cu unt o forma rotunda, cu fund detasabil si o captusim cu hartie de copt.
Mixam bine untul cu zaharul, apoi adaugam ouale, cate unul, rand pe rand. Incorporam faina amestecata cu praful de copt, apoi stafidele si laptele.
Turnam amestecul in forma...
Scurgem compotul de ananas si taiem rondele in jumatati. Dezghetam usor zmeura.Intr-o tava tapetata cu hartie de copt presaram 1 lingura zahar si asezam jumatatile de rondele de ananas, apoi presaram zmeura.
Incintam cuptorul la 180 de grade.
Mixam bine albusirile cu un praf de sare, apoi...
Intr-un castron adanc cernem faina. Separam albusurile de galbenusuri. Frecam galbenusurile cu sarea si zaharul(150 gr ), apoi adaugam coaja de lamaie si portocala rasa. Separam clocotim laptele.Intr-un castron punem 2-3 linguri faina si turnam lapte clocotit peste ea amestecand...
Radem morcovii curatati si spalati pe razatoarea mica.
Mixam bine zaharul, untul si galbenusurile pana capata o consistenta cremoasa.
Adaugam nucile, morcovul ras, apoi cernem faina amestecata cu praful de copt. Adaugam albusurile batute spuma tare cu un praf de sare si fulgii de...
Intr-un castron cernem faina si o amestecam cu zaharul , sarea si drojdia.
Incalzim laptele cat sa tinem un deget in el fara a ne arde.
Facem o adancitura in faina in care turnam laptele si uleiul. Framantam bine aluatul si il lasam la cald sa creasca pana isi dubleaza volumul....
Incepem cu prepararea blatului. Batem albusurile spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si batem in continuare pana obtinem consistenta unei smantani groase. Adaugam uleiul , omogenizam, apoi punem faina amestecata cu praful de copt si nucile. Amestecam usor cu o lingura de lemn, apoi...
Mixam untul la temperatura camerei cu zaharul si galbenusurile,apoi adaugam coaja si zeama de portocala. Punem fulgii de ovaz, stafidele, esenta de vanilie si omogenizam bine compozitia.Batem albusurile spuma tare si amestecam compozitia. Formam cu mana bulgarasi pe care ii asezam intr-o tava pe...
Scurgem compotul.Rupem 2-3 piscoturi in jumatati , le asezam pe fundul cupei si le stropim cu zeama de la compot. Asezam deasupra 2 cupe de inghetata si fructe din compot .Ornam cu frunze de menta si servim desertul imediat.
Pentru inghetata de lamaie punem la foc apa cu zaharul ,...
Oprim o lingura gem de caise, iar restul il punem intr-un castron mai mare.Adaugam zaharul, coaja de lamaie si portocala si incepem sa amestecam in timp ce turnam cidrul.Adaugam uleiul si omogenizam bine.Amestecam faina cu praful de copt, bicarbonatul si cardamonul si le cernem peste compozitie....
Punem apa si zaharul la foc si le lasam pana zaharul se topeste si dau 2-3 clocote. Adaugam biscuitii macinati fin, cacaua si amestecam energic pana omogeizam bine. Stingem focul, adaugam margarina cubulete si romul. Amestecam bine, adaugam gemul, omogenizam si lasam sa se racoreasca putin, apoi...
Spalam prunele, le acoperim cu apa rece si le lasam aproximativ 30 de minute sa se hidrateze, apoi le punem la fiert pentru 10 minute, pana prunele incep sa se inmoaie.
Separat spalam orezul si il punem la fiert cu 300 ml apa si un praf de sare intr-un vas acoperit. Cand apa...
Curatam merele de coaja si cotoare, le taiem cubulete mici si le stropim cu zeama de lamaie. Intr-un castron amestecam faina cu scortisoara, praful de copt si bicarbonatul. Intr-un vas mai inalt batem oul cu zaharul,zaharul vanilat, uleiul si iaurtul. Turnam compozitia lichida peste faina,...
Intr-un vas amestecam faina cu drojdia uscata.
Punem laptele si zaharul la foc si amestecam continuu pana zaharul se topeste, apoi dam vasul jos.Daca este prea fierbinte il lasam sa se raceasca atat cat sa putem tine degetul in el, fara a ne arde.Facem o adancitura in mijlocul fainii, in care...
Spalam merele si le stergem cu un prosop.Taiem cate un capac deasupra, iar cu ajutorul unei linguri scoatem mijlocul merelor, pastrand un perete de 1 cm.
Amestecam nucile macinate cu scortisoara si stafidele. Umplem cu acest amestec merele si le punem capacul.Asezam merele intr-o tava pe...
Tocam fin 150 gr ciocolata, iar restul grosier. Punem ciocolata tocata fin intr-un bol si o topim la bain-marie sau in cuptorul cu microunde si o lasam sa se raceasca putin. Punem untul si zaharul intr-un bol mai mare si le batem pana obtinem o crema lejera. Adaugam 4 oua, pe rand, amestecand...
Separati albusurile, pe care le bateti spuma tare cu un praf de sare. Adaugati zaharul si bateti in continuare pana capata consistenta unei smantani mai groase. Adaugati galbenusurile, apoi untul topit, rece. Amestecati faina cu pudra de cacao si praful de copt si adaugati-le in ploaie peste...
Scurgem compotul de ananas. Intr-un castron punem fructele si le acoperim cu sirop de ananas.Amestecam din cand in cand pentru a hidrata bine fructele.
Intr-un castron amestecam faina, zaharul(200 gr), scortisoara, ghimbirul,praful de copt, zaharul vanilat si bicarbonatul.
Zdrobim bine...
Preparam mai intai primul blat. Separam albusurile si le batem spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si batem in continuare pana obtinem consistenta unei smantani groase. Adaugam galbenusurile, omogenizam compozitia, apoi cernem faina. Amestecam usor cu o lingura de lemn.Turnam...
Chec pufos cu merisoare
Mai intai pornim cuptorul la 170 de grade si pregatim o forma pe care o tapetam cu unt si faina. Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, apoi adaugam un pahar zahar si batem in continuare pana obtinem consistenta unei smantani groase....
Prajitura cu visine si iaurt
Mixam intr-un vas untul cu zaharul, pana devine spumos. Adaugam pe rand cate un ou, mixand bine dupa fiecare, apoi adaugam iaurtul, cacaoa, zaharul vanilat si romul, iar la final cernem deasupra faina amestecata cu praful de copt. Amestecam cu o spatula si turnam amestecul intr-o tava ....
Tort aromat cu crema de branza si ciocolata - reteta nr 200
Mai intai preparam blatul.Punem laptele si melasa intr-o craticioara la foc si amestecam pana melasa se topeste bine. Dam craticioara jos si lasam sa se raceasca. Masuram ingredientele uscate si le cernem intr-un castron. Amestecam usor. Intr-un vas adancit mixam bine ouale, uleiul, iaurtul,...
Crinkles cu cacao si cardamon
Toate ingredientele in afara de zaharul pudra le punem intr-un castron(mai intai pe cele uscate, apoi pe cele umede). Amestecam bine compozitia si o dam la rece pentru cel putin o ora. Luam cu o lingurita din aluat si formam bilute cat mai egale, pe care le tavalim prin zaharul pudra. Le...
Fursecuri cu ghimbir si scortisoara
Mixam bine untul cu zaharul,sare, melasa si oul.Adaugam scortisoara, ghimbirul si 100 gr faina amestecata cu bicarbonatl. Adaugam cate putina faina pana obtinem un aluat care nu se mai lipeste de maini(aproximativ 350 gr faina in total). Din aluat facem bulute aproximativ egale, pe care...
Biscuiti aromati cu dovleac
Intr-un castron punem faina, dovleacul, untul topit,laptele batut, condimentele, praful de copt, bicarbonatul. Mixam bine pana obtinem o compozitie fina, nelipicioasa, care se desprinde usor de pe peretii vasului. Presaram putina faina pe un blat de lemn si intindem aluatul cu ajutorul unui...
Prajitura cu nuci si crema de unt
Incepem cu prepararea primului blat.Frecam galbenusurile cu zaharul si un praf de sare pana isi dubleaza volumul, se albeste si zaharul se topeste. Batem albusurile spuma tare.Cernem peste galbenusuri faina amestecata cu praful de copt si omogenizam . Punem albusurile batute si amestecam...
Bomboane Raffaello cu lapte condensat
Punem merisoarele intr-un castron si turnam vinul. Acoperim cu o folie alimentara si dam castronul la microunde 1 minut. Lasam merisoarele sa se hidrateze, amestecand ocazional. Amestecam laptele cu zaharul pudra, untul si pastaia de vanilie si le punem la foc iute intr-o craticioara pana la...
Fursecuri cu zmeura
Intr-un vas mixam untul la temperatura camerei cu zaharul, zaharul vanilat si oul pana capata o consistenta cremoasa. Adaugam faina amestecata cu bicarbonatul si un praf de sare.Punem zmeura si amestecam usor cu o spatula sa nu o strivim. Cu 2 linguri punem intr-o tava pe hartie de copt...
Chec cu ciocolata, branza si stafide
Intr-un castron mixam ouale cu zaharul pana se albesc si isi dubleaza volumul. Intr-un castron punem ciocolata rupta bucati, laptele si untul si le asezam la bain marie.Amestecam pana ciocolata se topeste si se omogenizeaza compozitia. Dam jos castronul, lasam ciocolata sa se racoreasca si o...
Chec cu smantana si nuci
Doua oua intregi si 2 galbenusuri se mixeaza cu zaharul si un praf de sare pana se albesc si isi dubleaza volumul. Adaugam smantana, romul si mixam in continuare.Adaugam faina amestecata cu praful de copt si amestecam usor. Pastram 1/3 din compozitie intr-un vas , iar in restul compozitiei...
Fursecuri cu portocale si mac
Intr-un castron mixam untul cu zaharul pana zaharul se topeste. Adaugam oul, coaja de portocale si mixam. Amestecam faina cu praful de copt si turnam peste crema de unt. Amestecam pana obtinem o compozitie nelipicioasa. Lasam compozitia 30 de minute, apoi cu mana formam bile cat...
Chec cu stafide si scortisoara
Incalzim cuptorul la 180 de grade. Ungem cu unt o forma rotunda, cu fund detasabil si o captusim cu hartie de copt. Mixam bine untul cu zaharul, apoi adaugam ouale, cate unul, rand pe rand. Incorporam faina amestecata cu praful de copt, apoi stafidele si laptele. Turnam amestecul in forma...
Prajitura din albusuri cu ananas si zmeura
Scurgem compotul de ananas si taiem rondele in jumatati. Dezghetam usor zmeura.Intr-o tava tapetata cu hartie de copt presaram 1 lingura zahar si asezam jumatatile de rondele de ananas, apoi presaram zmeura. Incintam cuptorul la 180 de grade. Mixam bine albusirile cu un praf de sare, apoi...
Cozonac floare cu nuci
Intr-un castron adanc cernem faina. Separam albusurile de galbenusuri. Frecam galbenusurile cu sarea si zaharul(150 gr ), apoi adaugam coaja de lamaie si portocala rasa. Separam clocotim laptele.Intr-un castron punem 2-3 linguri faina si turnam lapte clocotit peste ea amestecand...
Prajitura cu morcov si bezea
Radem morcovii curatati si spalati pe razatoarea mica. Mixam bine zaharul, untul si galbenusurile pana capata o consistenta cremoasa. Adaugam nucile, morcovul ras, apoi cernem faina amestecata cu praful de copt. Adaugam albusurile batute spuma tare cu un praf de sare si fulgii de...
Rulouri cu merisoare
Intr-un castron cernem faina si o amestecam cu zaharul , sarea si drojdia. Incalzim laptele cat sa tinem un deget in el fara a ne arde. Facem o adancitura in faina in care turnam laptele si uleiul. Framantam bine aluatul si il lasam la cald sa creasca pana isi dubleaza volumul....
Prajitura cu nuci, gem de merisoare si aroma de cafea
Incepem cu prepararea blatului. Batem albusurile spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si batem in continuare pana obtinem consistenta unei smantani groase. Adaugam uleiul , omogenizam, apoi punem faina amestecata cu praful de copt si nucile. Amestecam usor cu o lingura de lemn, apoi...
Fursecuri cu fulgi de ovaz si stafide
Mixam untul la temperatura camerei cu zaharul si galbenusurile,apoi adaugam coaja si zeama de portocala. Punem fulgii de ovaz, stafidele, esenta de vanilie si omogenizam bine compozitia.Batem albusurile spuma tare si amestecam compozitia. Formam cu mana bulgarasi pe care ii asezam intr-o tava pe...
Desert cu inghetata de lamaie si fructe tropicale
Scurgem compotul.Rupem 2-3 piscoturi in jumatati , le asezam pe fundul cupei si le stropim cu zeama de la compot. Asezam deasupra 2 cupe de inghetata si fructe din compot .Ornam cu frunze de menta si servim desertul imediat. Pentru inghetata de lamaie punem la foc apa cu zaharul ,...
Prajitura cu cidru si gem de caise
Oprim o lingura gem de caise, iar restul il punem intr-un castron mai mare.Adaugam zaharul, coaja de lamaie si portocala si incepem sa amestecam in timp ce turnam cidrul.Adaugam uleiul si omogenizam bine.Amestecam faina cu praful de copt, bicarbonatul si cardamonul si le cernem peste compozitie....
Napolitana de post
Punem apa si zaharul la foc si le lasam pana zaharul se topeste si dau 2-3 clocote. Adaugam biscuitii macinati fin, cacaua si amestecam energic pana omogeizam bine. Stingem focul, adaugam margarina cubulete si romul. Amestecam bine, adaugam gemul, omogenizam si lasam sa se racoreasca putin, apoi...
Mancare de prune uscate cu orez
Spalam prunele, le acoperim cu apa rece si le lasam aproximativ 30 de minute sa se hidrateze, apoi le punem la fiert pentru 10 minute, pana prunele incep sa se inmoaie. Separat spalam orezul si il punem la fiert cu 300 ml apa si un praf de sare intr-un vas acoperit. Cand apa...
Briose cu mere
Curatam merele de coaja si cotoare, le taiem cubulete mici si le stropim cu zeama de lamaie. Intr-un castron amestecam faina cu scortisoara, praful de copt si bicarbonatul. Intr-un vas mai inalt batem oul cu zaharul,zaharul vanilat, uleiul si iaurtul. Turnam compozitia lichida peste faina,...
Cornulete cu gem
Intr-un vas amestecam faina cu drojdia uscata. Punem laptele si zaharul la foc si amestecam continuu pana zaharul se topeste, apoi dam vasul jos.Daca este prea fierbinte il lasam sa se raceasca atat cat sa putem tine degetul in el, fara a ne arde.Facem o adancitura in mijlocul fainii, in care...
Mere coapte umplute cu nuci si stafide
Spalam merele si le stergem cu un prosop.Taiem cate un capac deasupra, iar cu ajutorul unei linguri scoatem mijlocul merelor, pastrand un perete de 1 cm. Amestecam nucile macinate cu scortisoara si stafidele. Umplem cu acest amestec merele si le punem capacul.Asezam merele intr-o tava pe...
Negresa marmorata
Tocam fin 150 gr ciocolata, iar restul grosier. Punem ciocolata tocata fin intr-un bol si o topim la bain-marie sau in cuptorul cu microunde si o lasam sa se raceasca putin. Punem untul si zaharul intr-un bol mai mare si le batem pana obtinem o crema lejera. Adaugam 4 oua, pe rand, amestecand...
Tort cu crema de portocale
Separati albusurile, pe care le bateti spuma tare cu un praf de sare. Adaugati zaharul si bateti in continuare pana capata consistenta unei smantani mai groase. Adaugati galbenusurile, apoi untul topit, rece. Amestecati faina cu pudra de cacao si praful de copt si adaugati-le in ploaie peste...
Chec cu ananas
Scurgem compotul de ananas. Intr-un castron punem fructele si le acoperim cu sirop de ananas.Amestecam din cand in cand pentru a hidrata bine fructele. Intr-un castron amestecam faina, zaharul(200 gr), scortisoara, ghimbirul,praful de copt, zaharul vanilat si bicarbonatul. Zdrobim bine...
Tort cu ananas si mango
Preparam mai intai primul blat. Separam albusurile si le batem spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si batem in continuare pana obtinem consistenta unei smantani groase. Adaugam galbenusurile, omogenizam compozitia, apoi cernem faina. Amestecam usor cu o lingura de lemn.Turnam...