publicat la 24.01.2022
publicat la 24.01.2022
publicat la 21.01.2022
Astazi daca simti ca nu ti se acorda suficienta atentie, te porti ca un copil razgaiat ce esti! Plangi, bati din picior, arati cu degetul si zici doar “Vreau, vreau, vreau”!
Bucataras.ro
[email protected]
Prajitura cu mere si afine
Mixati ouale cu zaharul si un praf de sare pana devin spumoase,adaugati uleiul,laptele ,esenta de vanilie,apoi cerneti faina amestecata cu praful de copt. Turnati jumatate din compozitie intr-o tava tapetata cu hartie de copt ,presarati afinele ,apoi turnati restul...
Chec cu ciocolata si merisoare
Bateti spuma untul cu zaharul,apoi adaugati pe rand galbenusurile,unul cate unul,ciocolata topita la bain-marie,esenta de cafea.Cerneti deasupra faina amestecata cu praful de copt si cacaua .Omogenizati compozitia ,apoi adaugati albusurile batute spuma tare cu un praf de sare.Amestecti usor...
Tort cu crema de iaurt si afine
Pentru blat separati ouale ,apoi bateti albusurile spuma tare cu un praf de sare.Adaugati zaharul si bateti in continuare pana zaharul se topeste si capata consistenta unei smantani groase.Adaugati galbeniusurile ,omogenizati ,apoi turnati in ploaie faina amestecata cu cacao.Amestecati usor cu o...
Salam de biscuiţi, reţetă de post
Salam de biscuiţi reţetă de post Sfaramam biscuitii intr-un castron, pastrand si bucati mai maricele.Punem fructele cu 2-3 linguri de apa la microunde pentru 1 minut, apoi le lasam putin la hidratat, amestecand din cand in cand in ele. Punem la foc apa, zaharul, cacaua si margarina si...
Croissante cu gem de caise
Punem la foc laptele,apa, zaharul si untul si amestecam pana zaharul si untul se topesc si este atat de alda incat sa putem tine degetul in amestec fara sa ne ardem. Amestecam faina cu sarea si drojdia. Turnam laptele si framantam un aluat elastic si fin la atingere pe care il lasam la...
Chec cu lamaie
Topim untul la microunde la temperatura mica.Radem lamaia si stoarcem zeama.Separat amestecam faina, zaharul si praful de copt. Adaugam ouale, unul cate unul, apoi untul topit, coaja rasa si sucul de lamaie. Aluatul obtinut il turnam intr-o forma de chec unsa cu ulei si...
Rulada cu crema caramel si banana
Incepem cu prepararea ruladei.Separam galbenusurile de albusuri . Batem albusurile spuma tare cu un praf de sare, adaugam zaharul, batem in continuare pana capata consistenta unei smantani groase . Adaugam galbusurile si omogenizam. Cernem deasupra faina si amestecam usor cu o spatula. Turnam...
Tort cu vanilie si struguri
Incepem cu prepararea blatului: Separam ouale. Batem albusurile spuma cu un praf de sare pana se intaresc. Adaugam zaharul si batem in continuare pana obtinem consistenta unei smantani groase. Adaugam galbenusurile, omogenizam, apoi cernem faina deasupra. Amestecam usor cu o spatula....
Chec cu fructe confiate si branza
Frecati untul cu zaharul ,apoi adaugati branza si omogenizati.Adaugati ouale batute bine cu un praf de sare ,zaharul vanilat,apoi fructele confiate si nucile.Amestecati faina cu praful de copt si cerneti deasupra.Omogenizati bine compozitia si turnati-o intr-o forma de chec unsa cu unt.Dati la...
Rulada cu afine si mascarpone
Pentru foaia de rulada procedati in felul urmator:separati albusurile ,pe care le bateti cu un praf de sare pana se intaresc.Adaugati zaharul si bateti in continuare ,apoi adaugati galbenusurile si esenta ,omogenizati ,apoi cerneti faina amestecata cu cacao.Amestecati usor cu o lingura de lemn...
Guguluf aromat
Cerneti faina intr-un castron mai mare, faceti o adancitura la mijloc in care puneti zaharul, zaharul vanilat, coaja de portocala, sarea, drojdia inmuiata in laptele caldut, ouale, cafeaua calduta si untul moale. Framantati bine, apoi adaugati fructele confiate. Turnati compozitia intr-o forma de...
Tarte portugheze
Se intinde aluatul, se presara scortisoara macinata, apoi se ruleaza si se lasa la rece cateva minute. Se taie rulouri late de 2-3 cm, care se aplatizeaza cu degetele formand cosulete, care se pun in forma de briose unse cu unt. Se dau la cuptor pentru 10 minute. Intre timp se amesteca ouale...
Placintele cu nuci si ciocolata
Din faina ,margarina,smantana si un praf de sare se framanta rapid un aluat care se acopera cu folie de plastic si se pune la rece cateva ore,dupa care se intinde si se pune in forme unse cu unt,acoperindu-se fundul si peretii formelor .Se poate pune intr-o forma mai mare sau in mai multe mai...
Biscotti cu nuci si portocale
Cerneti intr-un vas faina ,praful de copt,scortisoara si ghimbiul pudra. Bateti ouale bine cu zaharul si un praf de sare ,adaugati coaja si zeama de portocale ,apoi nucile si fulgii de ciocolata .Adaugati faina si amestecati bine compozitia. Formati doua suluri pe care le puneti...
Cozonac de post cu cacao si fructe deshidratate
Amestecam apa calda(cele 2 linguri) cu romul si le turnam peste fructele deshidratate .Amestecam din cand in cand astfel ca toate fructele sa se hidrateze usor si sa se aromeze . In 2 linguri de apa calduta(din cele 350 ml )punem sofranul . Amestecam din cand in cand pana se...
Tort cu crema de lamaie
Incepem cu prepararea blatului .Separam albusurile si le batem impreuna cu praful de sare pana se intaresc .Adaugam zaharul si batem in continuare pana capata consistenta unei smantani groase . Adaugam galbenusurile omogenizam , apoi adaugam faina cernuta in ploaie . Amestecam usor cu o...
Prajitura festiva cu crema de ciocolata
Punem zaharul si apa intr-o craticioara la foc amestecan continuu pana zaharul se topeste . Dam jos si lasam siropul sa se raceasca .Adaugam uleiul , cacao , ouale, si amestecam bine . Adaugam bicarbonatul si faina pana obtinem un aluat elastic, nelipicios . Impartim aluatul in...
Prajitura alba cu nuca de cocos si ananas
Pentru blat batem albusurile tinute la temperatura camerei cu un praf de sare pana se intaresc . Adaugam zaharul si batem in continuare pana capata consistenta unei smantani groase . Adaugam nuca de cocos ,coaja de lamaie si faina si amestecam usor cu o lingura de lemn.Turnam compozitia intr-o...
Fursecuri cu ciocolata , nuci si cardamon
Mixam untul la temperatura camerei cu zaharul .Adaugam pe rand ouale.Topim la bain-marie ciocolata,apoi o lasam sa ajunga la temperatura camerei.Amestecam intr-un vas faina cu praful de copt, scortisoara si cardamonul. Punem ciocolata topita in compozitia cu unt si oua, omogenizam, apoi turnam...
Cozonac cu fructe confiate
Inainte cu cateva ore de a ne apuca de treaba trebuie sa scoatem toate ingredientele din frigider .Lucram cozonacul intr-o incapere bine incalzita ,fara curenti de aer. Oparim laptele .Luam 2-3 linguri de faina intr-un castron si turnam lapte fierbinte ,amestecand continuu ,sa nu se faca...
Tort alb cu crema de vin si lamaie
Pentru prepararea tortului cu crema de lamaie incepem cu prepararea blatului . Batem albusurile la temperatura camerei cu un praf de sare pana se intaresc .Adaugam zaharul,zeama si coaja de lamaie si batem pana obtinem o crema tare.Adaugam faina cernuta ,praful de copt si amestecam usor de sus...
Placinta crocanta cu cirese
Ungeti tava cu unt.Intindeti foile de placinta.Rupeti o foaie si ridicati-o usor pe marginile tavii,apoi intepati foile cu furculita si dati tava la cuptor pentru 10 minute.Cuptorul trebuie preincalzit.Puneti in cuptor un vas cu apa sub tava de prajitura. Separati albusurile de...
Prajitura cu mere si bezea
Frecam untul la temperatura camerei cu zaharul ,apoi adaugam pe rand galbenusurile si iaurtul amestecat cu bicarbonatul .Adaugam faina cate purin ,pana obtinem un aluat nelipicios ,bun de intins. Ungem o forma cu unt ,apoi intindem aluatul si il dam la cuptor pentru 15 minute . Intre...
Fursecuri cu coacaze
Mixam ouale intregi cu sarea , zaharul si esenta devanilie.Adaugam untul topit la temperatura camerei si omogenizam compozitia . Adaugam fructele , apoi cernem faina amestecata cu praful de copt . Turnam si bicarbonatul stins cu zeama de lamaie si omogenizam bine . Formam o bila...
Prajitura cu capsuni
Cernem faina intr-un castron ,facem o adancitura in mijloc in care punem restul ingredientelor . Amestecam bine pana obtinem o coca moale care nu se lipeste de degete .Ungem formele cu putin unt ,apoi impartim aluatul in cantitati egale si il intindem pe fundul formelor si pana la...
Desert cu branza si compot de fructe tropicale
Scurgem mai intai compotul .Oprim cateva fructe pentru ornare ,iar restul le taiem mai mici .In 100 ml zeama de la compot punem gelatina si o lasam la hidratat .Sfaramam biscuitii in bucatele mai mici. Batem frisca spuma tare .Incalzim gelatina la cuptorul cu microunde sau la...
Pricomigdale cu seminte de pin
Punem semintele de pin(70 gr) si migdalele intr-o tava si le dam la cuptor pentru 5 minute sa se rumeneasca usor . Le lasam sa se raceasca , apoi le macinam fin . Punem coacazele in vinul Marsala si le lasam sa se hidrateze . Putem inlocui vinul Marsala cu un vin autohton aromat , cu o...
Briose - gogosi
Se încinge cuptorul la 190° C . Se unge uşor cu unt o tavă de brioşe cu 12 găuri (sau se foloseşte una din silicon). Se pun 140g de zahăr, făina şi bicarbonatul într-un castron şi se amestecă. Se bat iaurtul, ouăle şi vanilia într-o cană. Se răstoarnă,...
Prajitura festiva cu crema de nuci
Preparam mai intai blatul . Separam albusurile pe care le batem cu un praf de sare pana se intaresc . Adaugam zaharul si batem in continuare pana capata consistenta unei smantani groase . Adaugam galbenusurile amestecate cu uleiul , mixam , apoi cernem deasupra faina amestecata cu...
Peltea de portocale
Spalam merele si le taiem in bucati mai mici , impreuna cu cotoarele si casutele cu seminte . Punem apa peste mere si fierbem pana se inmoaie bine merele si zeama scade cam la jumatate(trebuie sa ramana o cana ). Scurgem merele , presand usor cu o lingura si pastram...