publicat la 05.09.2017
publicat la 11.08.2017
publicat la 10.08.2017
Bine zicea un proverb chirghiz: “capul de oaie ţine musafirii departe”. Ei obişnuiau să înfigă unul exact în stâlpul porţii sau, ăia care stăteau la bloc, deasupra butonului de la sonerie. Chiar, tu stai la bloc sau la casă?
Bucataras.ro
[email protected]
Piept de pui cu smântână
Pieptul de pui se spală, după care se taie cuburi (nu prea mici dar nici prea mari). Gata taiat se pune la fiert in apa cu un pic de sare si ulei (cam 2-3 linguri). In timpul fierberii se va tine pe oala un capac (dar nu ermetic),pentru a nu scade apa prea repade. Separat intr-un...
Frittata cu de toate
Pentru început curățăm cartofii, ii spălăm si apoi ii taiem felii ca pentru prajit. Carnea o spălăm, dupa care o taiem in cubulete. Cartofii si bucatile de carne se vor pune la fiert în apă cu un pic de sare si ulei. Cât acestea...
Bulete din telemea si cascaval
Pentru început dam pe răzătoare cașul și cașcavalul. Apoi adaugăm ouăle, praful de copt și mărarul pe care l-am spălat și apoi l-am tocat mărunt. La final am adaugat făina și am amestecat până la omogenizare, dar fără a mai adăuga sare deoarece cașul are...
Tăvălite cu nuca de cocos și miez de nucă
Pentru inceput se separă albușul de gălbenuș. Albușurile se vor mixa cu un praf de sare pana se formează o bezea . Intr-un alt vas se vor bate gălbenușurile cu zahărul până se va forma o cremă spumoasă., apoi se vor adauga in fir subtire cele 5 linguri de ulei....
Pandișpan cu ness si dulceață
Ouale se vor mixa împreună cu zahărul, până se va forma o cremă spumoasă ce creste in volum. Apoi se adauga pe rand laptele si uleiul, puțin cate putin mixand încontinuu. La final se va adauga faina, pe care o amestecam cu praful de copt. ...
Pizza cu trei feluri de brânză
Aluatul: Drojdia se sfărâmă, peste care se adaugă zahăr, un praf de sare și 3 linguri de faină. Peste acestea se adauga paharul de apă călduță, se amestecă bine și se lasă maiaua la umflat până crește în volum. Separat se...
Găluște cu prune
Pentru inceput, curățăm cartofii de coajă, îi spălăm si îi punem la fiert intr-un vas cu apă cu puțină sare. Separat spălăm prunele, după care le scoatem sâmburii, le așezăm intr-un castron peste care adaugam 2 linguri zahar si amestecăm pentru a se lipi...
Gogoșele din cartofi si smântână
Cartofii curățați de coaja, se fierb în apă cu un pic de sare. După fierbere se scurg de apă, se zdrobesc și se lasă la răcit. Separat se bat ouăle, peste care se adaugă smântâna si se amestecă bine. Compoziția obținută se adaugă peste...
Tarta cu lapte prins
Pentru inceput am pus laptele la prins intr-un bidon. Cand s-a lasat zerul la fund, am înțepat bidon pentru a se scurge acesta. Laptel prins rămas prin scurgerea zerului l-am amestecat cu zahărul, zaharul vanilat, apoi grisul și ouale, amestecând...
Șnițele din piept de pui
Se bat ușor fâșiile din piept de pui. Intr-un castron se bat cu telul ouăle împreună cu un praf de sare (după gust). Fiecare fâșie din piept de pui se trece prin făină, apoi prin oul bătut, după care se prăjesc in ulei pe ambele părți. Se...
Desert chec in trei culori
Separam gălbenușurile de albușuri. Compozitie galbena : Galbenusurile le batem cu zahăr, după care adaugăm uleiul, esența de vanilie (o lingurita) si la final făina in care am adăugat praful de copt. Mixam până devine o compoziție cremoasă dar un pic mai groasă ca...
Ficăței de pasăre in sos de bulion cu piure de cartofi
Spălăm ficăței si apoi ii punem intr-un vas in care am adăugat uleiul si apa cât să îi cuprindă, foi dafin, dupa care i-am pus la fiert la foc mic. Se spumuieste cu o paletă cu găuri si se lasa sa fiarbă la foc mic până cand apa...
Salată aperitiv cu brânză
Pregatire: Pentru inceput fierbem cele 3 oua + 2 de la maioneză. Apoi d-am pe răzătoarea mică, cașcavalul, branza telemea si cele trei ouă , pe care le-am fiert si apoi curățat (fiecare din ingrendiente le-am pus in farfurii separate). Am spalat si curățat ardeii si apoi i-am taiat...
Fasole păstăi cu bulion
Ceapa o curățăm, spălăm si o tăiem mărunt după care o punem la înăbușit cu un pic de ulei si 200ml apă. Păstăile le lăsăm la dezghețat la temperatura camerei, după care le adaugăm peste ceapa înăbușită si completam cu apă cat să le...
Mancare de spanac cu ochiuri
Pentru inceput am ales spanacul , l-am spalat bine după care l-am fiert 5 minute in apa clocotita. După ce a fiert , l-am strecurat si după ce s-a răcorit un pic l-am tocat mărunt cu un cuțit. Separat am pus la calit ceapa taiata marunt și usturoiul pisat. Apoi am adaugat faina...
Costițe de porc si cartofi la cuptor
Se iau coastele, se spală si se așează intr-o tavă i care am adăugat un pic de ulei (nu prea mult pentru ca sigur vor lasa un pic dingrăsimea ei). Separat se curăță cartofii, se vor spăla si apoise vor tăia rondele de 0,5 mm si se va ,,împăna,, coastele....
Borș cu perișoare din pulpă de pasăre
Pentru inceput am pus apa la fiert cu un pic de ulei. Intre timp am curățat ceapa, am spalat-o si apoi am taiat-o mărunt. Apoi morcovul si postarnacul , i-am curățat , spalat si apoi i-am dat pe răzătoare . La final am curățat dovlecelul de coaja...
Piure de cartofi cu batoane de calamar
Cartofii ii curățăm, spălăm si apoi îi punem la fiert in apă călduță cu un pic de sare. Cat fierb cartofii, punem la încins 100ml ulei, peste care așezăm batoanele de calamar pe care le rumenim pe ambele părți. După ce s-au...
Mini farfalle cu miez de scoici
Pentru inceput am pus apă la fiert cu un pic de sare si ulei. După ce apa a dat în clocot am adaugat pastele, pe care le-am lasat la fiert maxim 8 minute pe ceas. Separat am curățat ceapa si apoi am spalat-o, după care am taiat-o mărunt. Usturoiul si el curățat l-am dat pe...
Cod marinat
Pentru început spălăm peștele și îl curățăm de solzi, după care il tăiem in bucati mai mari sau mai mici după preferință. Apoi așezăm bucățile intr-o cratiță si adaugăm pe rând : ulei, oțet, delikat si piper după gust si 3-4 frunze de...
Ouă umplute
Pentru inceput spălăm ouălesi apoi le punem la fiert. Cât fierb ouăle, facem maioneza astfel: (eu folosesc de obicei 2 ouă fierte si unul crud) gălbenușurile fierte le amestec cu gălbenușul crud, adaug un praf de sare si apoi adaug un pic de ulei, amestecând ușor in aceeași...
Chisca
Pentru inceput curatam ceapa pe care apoi o spalam dupa care o taiem marunt si o calim in ulei pana devine usor galbena. Cat se caleste ceapa,punem orezul la umflat in apa calduta cam 15 minute. Apoi adaugam ceapa calita si orezul peste carnea tocata, dupa care condimentam cu...
Prajitura semiluna
Blatul. Zaharul se dizolva in lapte dupa care se va adauga galbenusurile care au fost batute cu untul topit. Se va adauga apoi si faina in care a fost adaugat si praful de copt. Se va forma o compozitie de consinstenta smantanii care se va adauga intr-o tava care a fost unsa cu ulei si...
Prajitura de post cu nuca
Pentru inceput se dizolva zaharul in sifon dupa care se adauga uleiul. Apoi se adauga nuca macinata si la final se va adauga faina care a fost amestecata cu praful de copt. Daca compozitia va iesi mai groasa se va mai adauga 2 linguri de sifon . Compozitia...
Pachetele cu ton
Aluatul . Drojdia se va desface in lapte caldut,dupa care se va adauga ouale batute. Apoi se va adauga un praf de sare si margarina care se va topi la foc mic. La finalse va adauga faina si se va framanta un aluat nelipicios si elastic. Aluatul se va...
Prajitura Teo
Foile: Mierea de albine o incalzim impreuna cu untura pana face spuma. Separat batem ouale cu zaharul, dupa care adaugam mierea in combinatie cu untura. Le incorporam bine dupa care adaugam uleiul, bicarbonatul si apoi faina. Se va forma un aluat nelipicios pe care il vom imparti in trei...
Cremsnit cu blat de albusuri
Albusurile le batem spuma cu un praf de sare pana ce se vor intari. Dupa care adaugam pe rand cate o lingura de zahar si apoi zaharul vanilat. La final se adauga grisul si apoi faina in ploaie amestecand usor cu lingura pana se incorporeaza bine atat faina cat si grisul .Am uns un vas...
Cornulete cu rahat
Pentru inceput pregatim aluatul astfel: drojdia o sfaramam si o amestecam cu borsul. Separat amestecam margarina si cu untura care au fost lasate la temperatura camerei pentru a se inmuia. Apoi drojdia dizolvata se va adauga peste amestecul de untura si margarina. Se va adauga esenta si...
Saratele cu mac
Pentru inceput dizolvam drojdia in 100ml apa calduta,dupa care o amestecam cu telemeaua pe care o framantam sau chiar o dam pe razatoare, si cele 2 oua. Adaugam apoi si margarina(care a fost lasata la temperatura camerei) amestecand usor pana se incorporeaza toate. La...
Savarine
La prepararea savarinelor vom face astfel: pentru inceput se vor dizolva drojdia si zaharul in 50 ml lapte, dupa care se va adauga peste faina. Apoi se va adauga restul de lapte, ouale batute, sarea si uleiul amestecand cu o lingura, astfel formandu-se o compozitie moale. Se va lasa compozitia sa...