Am ajuns si eu la reteta cu nr. 200, nu e o reteta de top dar este foarte buna si usoara. Se numeste salată, pentru ca este un amestec de mai multe ingrendiente. Este o salată răcoroasă si merge foarte bine de servit si iarna cat si vara chear dacă conține si puțină maioneză. Sper sa va placă.
Pregatire:
Pentru inceput fierbem cele 3 oua + 2 de la maioneză. Apoi d-am pe răzătoarea mică, cașcavalul, branza telemea si cele trei ouă , pe care le-am fiert si apoi curățat (fiecare din ingrendiente le-am pus in farfurii separate). Am spalat si curățat ardeii si apoi i-am taiat mărunt. Separat am pregatit maioneza din cele 3 oua ( 2 fierte si un gălbenuș crud), uleiul, zeamă de lamaie si sare.
Asamblare:
Branza de burduf nu merge dată prin razatoare si de aceea am preferat sa o aleg ca si prim strat farimitand-o cu furculița. Peste brânză am asezat un strat de maioneză (nu foarte mult). Peste maioneza am presarat ou răzuit si ardei gras galben. Apoi am asezat pe al doilea strat branza telemea ,iar un pic de maioneză, iar ou si ardei, dar acum cel verde. Ultimul strat a fost cel de cascaval, iar maioneză, ou si ardei gras, dar acum cel rosu. La final am ornat-o cu un pic de maioneză, cascaval (pentru ca mi-a mai ramas) si ardei. Sper sa fie pe gustul tuturor. Poftă Bună!
1
Se poate folosi orice fel de branza, fie dulce sau cașcaval afumat dar neaparat trebuie sa fie si brânză un pic sărată, altfel salata va fi dulce si se va simti prea tare gustul de maioneză (chiar daca veti folosi cantitate mica de maioneza)
2
Se poate folosi branza de toate felurile si se pot folosi chear si 4 feluri de branza
3
Asezarea in straturi a branzei este aleatorie, fiecare cum dorește.