publicat la 05.09.2017
publicat la 11.08.2017
publicat la 10.08.2017
Bine zicea un proverb chirghiz: “capul de oaie ţine musafirii departe”. Ei obişnuiau să înfigă unul exact în stâlpul porţii sau, ăia care stăteau la bloc, deasupra butonului de la sonerie. Chiar, tu stai la bloc sau la casă?
Bucataras.ro
[email protected]
Salam de biscuiţi, reţetă usoara
Salam de biscuiţi, reţetă usoara Biscuiții se vor macina cât mai mărunt ( dar se pot lăsa și bucăți mai mari). Rahatul se taie cubulețe. Foaia de napolitan, se rupe în bucăți, de preferat mai mici(eu le-am lăsat prea mari și m-a încurcat la modelat)....
Desert guguluf din albusuri de ou cu cacao
Se iau cele 6 albușuri, se adaugă în ele praful de sare și se bat cu un mixer până se formează o spumă, după care se adăuga zahărul, lingură cu lingură și se mixează până devine o compoziție închegată . În albușurile bătute spumă, vom adăuga...
Desert briose din galbenusuri si limoncelo
Gălbenușurile se amesteca impreuna cu zahărul, cu un mixer, până se topește zahărul și se formează o pastă cremoasă. Peste aceasta se va adăuga, rand pe rand: uleiul, apoi laptele, lingura de limoncelo, coaja rasa de lămâie și esență de lămâie, amestecând...
Desert tort de biscuiți a la Benedetta
Pentru inceput, pregatim siropul: punem apa la fiert cu zahăr, după care la sfârșit, adăugăm cafeaua si esența de rom. Apoi amestecam crema mascarpone împreună cu fineti duo, cu un mixer, după care adăugăm cacao si mai amestecam un pic, după care punem crema obținută un...
Sos de usturoi cu miere de albine
Usturoiul se curăță si apoi se piseaza, după care se adauga un pic de sare, apoi se adaugă lingurițele de ulei, una câte una si se amestecă exact ca la maioneză, până se formează o pastă albicioasa. Se adaugă apoi zeama de lamaie si apoi mierea de albine,...
Desert briose cu ciocolata alba si ornamente din ciocolata neagra
Pentru început, am adăugat zahărul peste ulei și le-am bătut bine cu un tel, după care am adăugat ouale unul cate unul, amestecând bine de fiecare dată. Se va adauga apoi zaharul vanilat si esența de vanilie, după care, separat, într-un bol, se va pune făina in care...
Budinca cu taietei de casa a la Baia Mare
Pentru început, pregatim tăieței, punand într-o oala apă cu un pic de sare. Cand apa începe sa fiarba, adăugăm tăiețeii si îi lăsăm sa fiarbă, dar nu de tot, ci al dente, cum se spune. Ii strecuram si apoi ii clatim un pic în apă rece pentru a nu se lipi...
Dulceata de coacaze
Pentru început, am cules coacazele (pe care le am in grădină), le-am curățat de codițe (o operație destul de migăloasă, buna pentru cei ca au rabdare), după care le-am spalat si le-am pus intr-o oală. Peste acestea, am adăugat zahărul si cana de apă, le-am mai lăsat o ora...
Aperitiv parjoale cu legume
Am curățat dovleacul, cartofii si morcovul, după care i-am spalat si apoi i-am dat pe razatoarea mică. Peste acestea, am adăugat oul si sare dupa gust, apoi am adaugat mărarul ( in cazul meu, am avut din cel uscat), si la final, am adaugat faina, amestecand până la omogenizarea...
Desert reteta de preparare a papanasilor din cas de vaca
Reteta de preparare a papanasilor Cașul se dă pe razătoarea mică. Se adaugă ouăle si zahărul peste caș si se amestecă bine. Peste compoziția rezultată se adaugă: smântâna, esența, bicarbonatul stins cu zeamă de lămâie si la final, faina. Se va...
Desert prajitura Mimi
Folie: Într-un vas, se pun cele două ouă, zahărul, mierea de albine, cele 6 linguri de lapte, amoniacul si untul. Acestea toate se vor amesteca cu un tel, după care compozitia se va pune pe foc, amestecând în continuu si se va lasa, nu mai mult de 5 minute din momentul...
Salata din piept de pui cu ciuperci
Pentru inceput, pregătim maioneza: cu o lingură de lemn amestecăm gălbenușul de la oul crud cu gălbenușul de la oul fiert, adăugăm un pic de sare si apoi adăugăm puțin câte puțin ulei, amestecând în continuu (eu folosesc lingura de lemn, dar se face foarte bine si...
Pizza margherita
Pentru început, pregătim maiaua astfel: într-un bol, punem 250 ml apă călduță în care am adăugat cele două linguri de zahăr, plicul de drojdie si 2 linguri de făină, amestecăm si apoi se lasă pâna creste si se formeaza o spumă deasupra....
Desert prajitura Chocoflan reteta adaptata de crema de zahar ars
Cum se prepara Desert prajitura Chocoflan reteta adaptata de crema de zahar ars Pentru inceput, punem apa cu zahărul intr-o cratiță si apoi o punem pe foc moderat, amestecând din când în când si se lasă până când se va obține un caramel...
Aperitiv chec cu ciuperci
Pentru inceput, se curăța si se spala ceapa si ciupercile. Apoi ceapa se va tăia rondele, iar ciupercile se vor tăia felioare sau cubulete. Intr-o tigaie, se va topi unrul, după care se va adauga ceapa și ciupercile si se va lasa pe foc până se vor înmuia si scadea. Separat...
Desert prajitura dulce-acrisoara
Se cântărește mierea de albine și se pune într-o craticioara, după care se adaugă untul și zaharul, apoi oul întreg, laptele și bicarbonatul, după care se pune pe foc, până când compoziția începe sa fiarbă, amestecând cu un tel....
Desert budinca cu branza si gris
Pentru inceput, se topește untul, se lasă sa se răcească un pic si apoi se adauga zaharul, esenta si zahărul vanilat. Se va bate bine cu un tel sau mixer, după care se vor adauga si ouăle. La final, se va adaugă brânza de vaci si grisul, amestecând bine cam 3-4 minute,...
Cartofi taranesti
Pentru început, spălăm cartofi și ii punem la fiert cu tot cu coajă. Separat, intr-o tigaie, calim un pic ceapa in unt până se inmoaie, după care adaugam ceafa afumată pe care am taiat-o cubulete. Se va lăsa pe foc pana se va rumeni un pic si ceafa, amestecand din...
Ciocolata de casa
Punem apa împreună cu zahărul pe foc si lăsăm sa fiarbă până se topeste zaharul. Mai lasam pe foc timp de 5 minute, după care dăm deoparte, tăiem untul în cuburi si il adaugam treptat, amestecand în continuu până se încorporează. Acest sirop se...
Prajitura Desteapta
Se topește untul și se lasă la răcit. Se separă ouăle. Gălbenușurile se vor mixa cu zaharul pudră, esența și zaharul vanilat pana se albesc (eu nu am prea avut răbdare sa se albească, dar tot mi-a iesit). Apoi, se va adăuga puțin câte puțin, untul și faina, iar la...
Negresa de post
Pentru inceput, punem zahărul și apa pe foc, amestecând cu un tel si lasam pe foc, pana ce apa ajunge la punctul de fierbere și zahărul este topit. Dam deoparte, iar in acest sirop, se adaugă stafidele si esență de ciocolată. Se știe ca stafidele, daca sunt tinute in apă...
Chec cu zeama de portocala
Pentu inceput, se separă albusurile de galbenusuri. Albusurile se vor bate cu un praf de sare. Iar in alt vas, se vor bate galbenusurile cu zaharul. Peste acestea se va adăuga uleiul si laptele, putin cate puțin amestecînd cu un tel. Apoi, se va adauga zeama de portocală si...
Prajitura Lica
Biscuiții se pun intr-o pungă și se sfărâmă cu sucitorul sau se dau prin mașina de tocat carne. Separat, într-un vas, se pune laptele împreună cu zaharul și cacaua la fiert și se lasă pe foc, până ce amestecul are conținutul unui sirop. Se da...
Drob din ficat si piept de pasare
Pentru început pregătim ficatul. Îl spălăm și apoi îl punem la fiert . Spuma ce se formează o dăm deoparte și lăsăm să fiarbă bine ( ficatul fierbe destul de repede), după care îl scoatem intr-un vas sa se răcească. ...
Crispy din piept de pui ca la KFC
Pentru început, luam pieptul de pui și îl tăiem cubulete (fiecare cât de mari sau mici dorește ). Apoi zdrobim cu un sucitor, fulgii de porumb și îi așezăm intr-un bol. Separat, intr-un alt bol, batem oul cu un pic de sare, iar intr-un alt bol, punem...
Creier pane
Pentru început așezăm creierul intr-o sită si începem sa il curățăm (aceasta fiind operatia cea mai grea si destul de meticuloasa). Dupa ce am curățat creierul, il spalam si il lăsăm la scurs . Creierul gata scurs il desfacem in...
Reteta de Tort diplomat - un dulce festiv si gustos
Iata cum se prepara Reteta de Tort diplomat - un dulce festiv si gustos Pentru inceput punem praful de gelatina sa se înmoaie cu 150ml apă călduță, amestecand cu o lingură si se lasa până devine ca o gelatină. Într -un alt vas punem cele 5 galbenusuri...
Cornete cu crema de vanilie
Vom incepe cu aluatul pentru cornete, care se prepara prin amestecarea ingrendientelor date. Va rezulta o compozitie de consistenta smantanei. Pana aici nimic prea usor. ''Greul " acum incepe. Pentru aceste cornete vom folosi o forma speciala, pe care eu o am de la sora soacrei...
Tort Krantz
Incepem cu miezul de nuca , pe care o prajim un pic in cuptor , dupa care 3/4 din miez il dam pe masina de macinat iar restul de miez il taiem cu cutitul(acesta din urma il folosim la ornat). Blatul: Pentru inceput separam albusurile de galbenusuri(pe care le punem in vase separate si...
Pandispan cu branza de vaci reteta simpla si gustoasa
Cum se prepara Pandispan cu branza de vaci reteta simpla si gustoasa Pentru inceput pregatim brânza, pe care o amestecam cu ouale,zaharul, grisul, smântâna si zaharul vanilat. Amestecam bine pana la incorporarea tuturor ingrendientelor. Separat, separam...