Desert tort de biscuiți a la Benedetta

de iry-gabriela in Dulciuri, 29 Iul 2017 | 6570 vizualizari

 

Această rețeta am luat-o de pe un site italian de rețete, pe nume Benedetta. Usor de facut, hm dar si de mâncat.

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie de:
  • 250 g de mascarpone
  • 200 g fineti duo
  • 2 linguri de cacao
  • 30 biscuiți obișnuiți
  • Pentru sirop avem nevoie de:
  • 150 ml apă
  • 1-2 lingurițe de zahăr
  • 2 lingurițe de cafea măcinată
  • Esență de rom
  • Frișcă pentru ornat
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort de biscuiți a la Benedetta:

Pentru inceput, pregatim siropul: punem apa la fiert cu zahăr, după care la sfârșit, adăugăm cafeaua si esența de rom.
Apoi amestecam crema mascarpone împreună cu fineti duo, cu un mixer, după care adăugăm cacao si mai amestecam un pic, după care punem crema obținută un pic la rece.
Cu această cremă vom lipi biscuiții, 2 câte 2, după care ii vom înmuia in sirop după care perechile de biscuiți le vom lipi tot cu crema si ii vom așeza într-o tava, dar in picioare (ca în poză).
Crema rămasă o vom intine pe deasupra, de jur împrejur.
Eu am ornat cu frișcă si am ras un pic de ciocolată amaruie.
Se lasă la rece pentru 2 ore, după care se poate tăia, oblic, nu drept, pe direcția biscuiților.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort de biscuiți a la Benedetta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

ieri la 10:32

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

pe 20.05 la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu crema de iaurt si jeleu de caise