Negresa de post

de iry-gabriela in Prajituri, 17 Feb 2017 | 4910 vizualizari

 

Imi cer mii de scuze ca nu am reusit sa fac o poza mai reusita (la capitolul acesta nu stau bine deloc), dar va pot spune cu mâna pe inimă ca prajitura a iesit foarte delicioasă.

 

INGREDIENTE

  • o cană și jumate de apă
  • o cană și jumate de zahar (am folosit ca si măsură o cană mai mică)
  • o cană de ulei (am folosit ca măsură cana de zahar)
  • 2 căni pline de făină (am folosit ca măsura cana de apă)
  • un pumn de stafide
  • un praf de copt
  • esență de cafea
  • 3 linguri de cacao
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa de post:

Pentru inceput, punem zahărul și apa pe foc, amestecând cu un tel si lasam pe foc, pana ce apa ajunge la punctul de fierbere și zahărul este topit.

Dam deoparte, iar in acest sirop, se adaugă stafidele si esență de ciocolată. Se știe ca stafidele, daca sunt tinute in apă caldă, se vor umfla.

Se lasa sa se răcească un pic acest sirop (dar nu de tot), după care se adaugă uleiul si apoi făina (care a fost amestecată cu praful de copt). Făina se va adăuga treptat, amestecand cu un tel până la omogenizare, fără sa se formeze cocoloase.

La final, se adaugă cacao. 

Se unge un vas termorezistant sau o tava cu ulei si se tapeteaza cu făină in care se pune compoziția, după care se dă la cuptor pentru 40 de minute.

Se pudreaza cu zahăr sau se face glazura (eu nu am făcut pentru că nu am mai avut cacao).

 

TIPS-URI

1

Se va tăia rece, pentru a nu se incruzi.

2

Se pot adauga si nuci tăiate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Negresa cu bors