publicat la 22.03.2016
publicat la 29.07.2014
publicat la 09.05.2014
Întrucât sunteţi atât de deschişi la noi descoperiri ale tehnicii, vi se propune – şi acceptaţi bucuroşi! – să fiţi parte dintr-o serie de experimente ce ţin de teleportare.Din păcate, tot ceea ce veţi reuşi este să apăreţi în mai multe locuri deodată… pe Foursquare. Chiar şi aşa, acest lucru vă bucură, deoarece deveniţi Mayor în insulele Maldive fără măcar să fi trecut pe acolo! Hai, că nu e puţin lucru, nu?!
Bucataras.ro
[email protected]
Spirale cu mere
Drojdia o dizolvam in putina apa calduta dupa care se va face un aluat din cele enumerate mai sus pe care-l lasam la crescut Merele ( cam 1 kg) le curatam si taiem in cubulete ,peste ele punem 3 lg zahar iar cand au lasat destula zeama adaugam 1 lg scortisoara si 1 de amidon...
Prajitura cu visine
se freaca bine galbenusurile cu zaharul si smantana, se amesteca bine pana ce zaharul este dizolvat complet dupa care se adauga albusul batut spuma cu putina sare ,iar dupa ce s-a omogenizat bine se adauga si faina, Se toarna compozitia in tava unsa cu unt sau ulei si tapetata cu faina se...
Fursecuri cu dovleac
Am amestecat piureul de dovleac ,cu ouale ,zaharul,uleiul -separat ,faina ,condimentele sarea -cele doua compozitii se vor amesteca -se formeaza fursecurile in tava cu hartie de copt -se dau la cuptor pana se rumenesc frumos.
Chec din dovleac
Incepem cu prepararea piureului de dovleac: -dovleacul se spala ,se taie in doua si se da la cuptor pana se inmoaie, -se curata de pe coaja cu ajutorul unei linguri si se paseaza. Incepem prepararea aluatului: -dovleacul se amesteca pe rand cu: uleiul,ouale si sucul de portocale, -faina se...
Biscuiti tigrati
Se face un aluat potrivit de tare in ingredientele de mai sus pe care-l impartim in doua:intr-unul adaugam esenta de vanilie in celalalt adaugam 1 lg cacao -intindem aluatul in 2 foi pe care le vom suprapune ,rulam strans dupa care rupem cu mana bucati pe care dezordonat le vom transforma...
Fursecuri cu nuca
-se bate untul la temp camerei cu zaharul pana devine pufos,se adauga galbenusul si esenta de vanilie -faina se amesteca cu sarea dupa care se adauga in untul omogenizat -daca aluatul este prea moale se da la rece pentru 30 min -albusul se bate putin iar dupa ce am format fursecurile ,se...
Prajitura cu mere caramelizate
Se caramelizeaza zaharul direct in tava si se lasa la racit -se taie subtirel merele si se aseaza pe toata suprafata tavii -se separa ouale,albusul mixandu-se bine cu zaharul iar galbenusurile cu ulei -faina se cerne impreuna cu praful de copt si putina sare peste galbenus dupa care...
Placinta de dulma
Se face un aluat din apa,faina,sare si praf de copt ,potrivit de tare -SE imparte in 8 bucati egale -se intind foi subtiri, -se insira dulmaua rasa pe jumatate de foaie,se presara zahar dupa gust peste ea,iar cealalta jumatate d efoaie se unge cu ulei -se ruleazastrans -se...
Briose cu gem si vanilie
-laptele se pune la fiert ,se adauga zaharul si esenta de vanilie si se lasa sa se raceasca -se amesteca zaharul,uleiul,si ouale in laptele racit -faina se amesteca cu praful de copt,scortisoara ,nucsoara si sarea si se adauga peste compozitia de mai sus --se amesteca bine...
Prajitura cu gem de caise
Am facut un aluat din cele enumerate mai sus pe care l- am impartit in 3 -am intins 2 foi in tava cu hartie de copt,inte ele turnand si uniformizand gemul de caise. -am uns si ce-a de-a 2-a foaie cu gem iar cea-a de-a 3-a foaie am transformat-o in fasii pe care le-am repartizat...
Melcisori cu cacao ,rahat si stafide
-zaharul se topeste in laptele caldut in care se adauga coaja de lamaie si aromele -drojdia se freaca cu o lingura de zahar peste care se toarna putin lapte si se lasa sa creasca( maia) -intr-un castron se pune faina cernuta,la mijloc se sparg ouale,se pune sare,se adauga...
Choux a la creme
se pune apa ,sarea si uleiul la fiert iar in momentul in care au inceput sa fiarba se stinge focul si se adauga faina toata o data. se mixeaza bine de tot si se lasa la racit Cand este racita complet se incepe adaugarea oualelor unul cate unul mixand bine dupa fiecare. Se coc cam 20-30...
Tarta cu prune
Din untura,iaurt,ou,drojdie si sare se face un aluat potrivit de tare -se intinde o foaie subtire ,cam 0,5 cm,dupa care cu ajutorul sucitorului se asaza frumos in tava, se inteapa cu furculita si se incepe asezarea prunelor,spalate i taiate in sferturi -dupa ce am acoperit toata tarta...
Savarine
-galbenusurile ,zaharul vanilat si zaharul se freaca pana se albesc si-si dubleaza volumul -albusurile se bat spuma -peste galbenusuri se adauga pesmetul si se amesteca bine -dupa care incepem sa adaugam cate o lingura de albus amestecand usor -am uns forma de briose cu unt si am...
Prajitura cu bombite de branza si nuca de cocos
Mai intai pregatim bombitele din branza prin amestecarea tuturor ingredientelor pana la omogenizarea completa Pentru blat procedam ca la chec ,adica se mixeaza bine albusurile cu putina sare ,se adauga zaharul ,se mix pana se topeste ,se adauga faina cacaoa ,praful de copt Se formeaza...
Prajitura cu foi si crema mentolata
Se face un aluat potrivit de tare din cele enumerate mai sus care se imparte in 4 , se intind foi subtiri si se coc Intre timp pregatim crema : dizolvam faina intr-un pahar de lapte , restul il punem la fiert cu zaharul si menta pe care dupa ce incepe sa fiarba o scoatem ( avem nevoie...
Prajitura cu iaurt
-se separa galbenusurile de albusi si se vor mixa cu zaharul,zaharul vanilat ,iaurtul si uleiul -se adauga albusul batut spuma,amestecanduse usor,dar si faina in care am adaugat praful de copt -in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina se toarna compozitia si se da la cuptor pana se...
Desert cornulete cu iaurt
Se formeaza un aluat din ingredientele de mai si se pune la rece pentru 30 minute-1 ora. Se intinde apoi aluatul intr-o foaie subire si se taie patrate de 8-10 cm. Fiecare patrat se taie pe diagonala formand astfel doua triungiuri. Se umplu cornuletele dupa plac cu gem sau rahat si se ruleaza....
Rulada caramel
-pentru blat procedam ca la blatul obisnuit,se coace cam 12-15 min,se scoate si se ruleaza strans cu tot cu hartia de copt, Crema _4 lg de zahar se pun intr-o cratita si se caramelizeaza,se toarna 1 cana de lapte si se tine pe foc pana se topeste zaharul -intr-un castron 4 lg amidon...
Salata de fructe cu iaurt si menta
Am amestecat iaurtul cu frunzele de menta tocate fin dupa care am turnat peste fructe .A iesit o salata usoara dar mai ales racoritoare datorita mentei!( pe care am inceput sa o folosesc foarte des se pare!)
Puisori
-din drojdie ,laptele si putina faina se face maiaua care se va lasa la crescut -ouale se bat bine cu zaharul si un vf sare -se adauga peste maiaua crescuta -se adauga si uleiul sau untul ,aromele,faina cat sa iasa un aluat potrivit -se mai adauga in timpul framantarii ulei...
Tarta pufoasa cu caise
Galbenusurile se freaca cu zaharul ,zaharul vanilat si uleiul pana se albesc -albusurile se bat spuma cu un praf de sare si praful de copt si se adauga peste galbenusuri -se adauga faina si se omogenizeaza bine amestecand de jos in sus -tava se unge cu ulei si se tapeteaza cu...
Invartite
Drojdia se desface într-o cana de apa caldã si 1 lingurita de zahar. Se cerne fãina intr-un castron. În mijlocul moviliþei se face loc pentru zahãr, drojdie si ulei. Apã, se adaugã cât sã iasã un aluat...
Chant eclair
Blat: In albusul batut spuma se adauga zaharul si se continua mixarea pana se topeste , se adauga galbenusurile, faina cernuta, aromele si se amesteca , de jos in sus , incet pana se incorporeaza si aceasta.Se coace un blat pana trece testul scobitorii Foi albe: se framanta un...
Briose daneze
Am dizolvat zaharul si drojdia in lapte , am adaugat ouale , arome ( zahar vanilat, esenta de rom, coaja de lamaie )am adaugat faina putin cate putin si am framantat bine pana am obtinut un aluat potrivit pe care l-am lasat la crescut cam 1 1/2 ore , dupa care l -am luat iar la...
Mere coapte
Se scobeste marul dar fara a-l strapunge in partea de jos Se umple cu zahar amestecat cu scortisoara si se da la cuptor pana se caramelizeaza zaharul.Se serveste neaparat cald!
Placinta de mere
Se face un aluat din apa sare, praf de copt si faina ct cuprinde pe care-l impartim in 8 bucati pe care cu ajutorul unui facalet ,le intindem cat mai subtiri cu putinta. Pe jumatate din foaie punem umplutura, restul ungem cu ulei. Rulam si asezam in tava unsa cu ulei. Procedam intocmai...
Bombe
Mixam bine toate ingredientele dupa care dam forma de bile pe care le trecem prin lapte pref sau cacao.
Arici
se piseaza biscuitii, nucile se coc putin la micro-unde. si se rad pe razatoarea fina, zaharul se face pudra, -toate cele de mai sus se amesteca si se da forma de arici dupa care se introduc in ciocolata topita, mai putin capul, si prin bomboane decor, li se formeaza...
Placinta creata cu branza
se face un aluat din apa .sare,praf de copt si faina cat cuprinde. se imparte in patru si se intind foi cat mai subtiri cu putinta, Umplem mijlocul foii cu umplutura din branza zahar, iaurt si oua iar marginile le ungem cu ulei , le aducem una peste alta ,peste branza dupa care incretim si...