laptele caldut se amesteca cu drojdia, si putina faina si 2-3 lg zahar ,si se lasa la crescut pana-si dubleaza volumul dupa care adaugam ouale si framantam bine adaugand faina in ploaie .Se intinde o foaie din care se decupeaza gogosile care se prajesc in ulei incins pe ambele parti, se...
se amesteca foarte bine ingredientele de mai sus ,mai putin faina pana se topeste zaharul dupa care se adauga si aceasta ,se amesteca pana se incorporeaza in totalitate.Se toarna in forme unse si tapetate cu faina sau cu hartiute de briose si se coace cam 20-30 min!
Amestecam bine ouale cu zaharul si cu un praf de sare pana ce-si dubleaza volumul dupa care incorporam treptat faina si cacaoa, si amestecam de jos in sus.
Punem compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incins pt 15-20 min.
Dupa ce scoatem blatul din cuptor il...
Amestecam putina faina,cu sare , laptele si drojdia formam maiaua pe care o lasam la crescut adaugam zaharul,, uleiul si restul de faina framantam cateva minute, il acoperim, si-l lasam sa creasca inca 1/2 ora.
Intindem foaie din aluat si formam cornuri umplute cu rahat ,...
blatul: peste albusurile batute spuma cu putina sare se adauga zaharul se continua mixarea pana devine ca o bezea dupa care se adauga si restul ingredientelor.Se coace un blat de tort.
crema" :1 cana de zahar si 5 oua se pun la foc la bai marie pana se ingroasa ,cam 15 min ...
se caramelizeaza 5 linguri de zahar intr-o cratita si se intinde pe peretii vasului
Se incalzeste putin laptele in care adaugam 5 lg de zahar ,1 lg de faina,5 oua ,arome, si putina sare
Turnam amestecul in cratita cu zaharul caramel si bagam la cuptor pana capata o culoare rumena!
se pune apa ,sarea si uleiul la fiert iar in momentul in care au inceput sa fiarba se stinge focul si se adauga faina toata o data.
se mixeaza bine de tot si se lasa la racit
Cand este racita complet se incepe adaugarea oualelor unul cate unul mixand bine dupa fiecare.
Se coc cam 20-30...
se bat bine ouale cu zaharul si putina sare pana se albesc,s e adauga amoniacul stins, untura, se amesteca pana la incorporarea acesteia , se adauga faina cat sa iasa un aluat vartos.
oprim putin aluat iar restul il intindem in tava in strat uniform , ungem cu dulceata sau gem, eu am...
Se face maiaua din lapte drojdie sare si faina si se tine in loc cald pana ce-si dubleaza volumul, intre timp amestecam zaharul cu ouale si aromele pana se topeste , o adaugam peste maiaua crescuta amestecam bine si incepem framantarea adaugand treptat faina.
Cand am obtinut un aluat...
Se stinge amoniacul in putin otet sau zeama de lamaie, dupa care se adauga restul de ingrediente si se mixeaza foarte bine. Se adauga faina cat sa iasa un aluat potrivit de tare. Se formeaza biscuitii prin masina de tocat la care am montat forma pentru biscuiti. Prajim biscuitii in...
Eu am facut un blat din 6 oua dupa reteta clasica [albusurile batute spuma, cu 6 lg zahar si 6 lg faina plus 1 praf de copt] pe care l-am sectionat in 3pe orizontala.
Am batut frisca si am umplut blaturile cu ea si cu fructe din compot asta dupa ce am insiropat blatul in prelabil. Am...
Bat spuma untul cu zaharul pudra, adaug stafidele, nucile si rahatul pe care le inglobez bine dupa care adaug biscuitii pe care ii introduc mai intai in lapte pt cateva secunde.
Amestec bine si formez suluri pe care le trec prin biscuiti faramati, dau la rece si cand e destul de tare se...
Frecam untul cu laptele fierbinte, separat intr-un alt vas batem oul cu zaharul pudra apoi turnam amestecul peste spuma de unt si omogenizam.
Impartim coca in 2 parti egale, intr-una amestecam rom si cacao iar in cealaltavanilia. Pe plansa unsa cu ulei intindem cele doua aluaturi la...
Se fierb bine pastele in apa cu sare si le mai lasam cam 5 min in apa in care eu fiert ca sa se umfle putin.
Amestecam branza intr-un castron cu ouale si zaharul dar si cu cel vanilat si esenta de vanilie.dupa care se amesteca cu pastele
Turnam compozitia intr-o tava unsa cu unt...
Se bat spuma albusuile cu cele 6 lg de zahar iar galbenusurile cu pachetul de unt.
Se amesteca cele doua compozitii usor sa nu se lase albusurile dupa care se adauga faina si praful de copt.
Se toarna in tava unsa si tapetata cu faina iar deasupra se pun visinele. Se coace in...
amesteca faina,sarea , praful de copt si cana de apa pana ce obtinem un aluat potrivit.pe care-l impartim in 4 , cele patru la randul lor in doua.intindem astfel opt foi foarte subtiri pe care le umplem cu branza amestecata cu zahar stafide,zaharul vanilat si iaurtul,rulam si punem in tava...
Se mixeaza bine ingredientele mai sus enumerate pana ce zaharul este topit complet,se rastoarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor pana se coace.Dupa ce s-a copt se scoate si se portioneaza ,se toarna glazura fierbinte deasupra( fierbem ingredientele de mai sus pana la...
Punem intr-un castron zaharul pudra si untul il frecam spuma cu mixerul adaugam galbenusul, praful de copt punem faina, mixam toate aceste ingrediente pana obtinem o coca cu o consistenta potrivita, pe care o introducem la frigider pentru 30 minute.
Scoatem coca din frigider si formam...
Amestecam merele rase cu zaharul, scortisoara, stafidele, zaharul vanilat si umplem foaia de aluat foietaj.
Le coacem in cuptorul incins dupa care le pudram cu zahar.
Mai intai facem un aluat dintr-o cana de apa 1 praf de copt sare si faina cat cuprinde. Bila astfel obtinuta se imparte in patru cu cutitul iar la randul lor cele partu se taie in doua obtinandu-se astfel 8 ghemotoace care se vor intinde cu sucitorul presarand din abundenta faina, se umplu...
Se face un aluat din lapte oua drojdie si faina, putin mai moale la inceput, si-l lasam sa creasca in loc caldut dupa care adaugam restul de faina pt a obtine un aluat potrivit.
Se portioneaza, se umplu cu branza amestecata cu ou si celelalte mirodenii se inchid,
si se prajesc pe...
Se bate spuma untuldupa care se inglobeaza zaharulsi cele 3 oua, se adauga esenta de vanilie si zahar vanilat dar si faina si se amesteca bine.
Daca este cazul se mai adauga faina, trebuie sa iasa un aluat bun de spitat.
Se tine la rece cam 30 min dupa care se spiteaza iar in...
Se separa albusurile si se bat spuma cu putin sare si zaharul dupa care se adauga galbenusurile amestecate cu putin ulei, faina, praful de copt si se subtiaza cu lapte paa se mai subtiaza (dar nu foarte tare). Se ia cu lingura si se coc in tigaia incinsa.
Se servesc cu dulceata sau doar...
Se pun intr-o cratita ciocolata, untul si zaharul si se dau la foc moale, amestecand mereu cu o lingura de lemn.
Se ia compozitia de pe foc dupa ce s-au topit ingredientele si se lasa sa se raceasca. Se freaca cele 4 galbenusuri cu 2 linguri de faina si se toarna incet compozitia racita....
Se prepara ca si budinca de ciocolata cu nuca de cocos, diferenta este ca vom folosi zahar vanilat si esenta de vanilie.
Se pun intr-o cratita ciocolata, untul si zaharul si se dau la foc moale, amestecand mereu cu o lingura de lemn. Se ia compozitia de pe foc dupa ce s-au topit...
se face un aluat din ingredientele enumerate mai sus ,se formeaza cornuletele in interior punand cate o bucatica de rahat ,se coc,iar cand sunt inca calde se trec prin zahar pudra! se poate folosi unt sau margarina
Se dizolva drojdia in lapte, se amesteca cu faina si zaharul si se lasa sa creasca o ora. Cind aluatul este crescut, se adauga ouale unul cite unul, sarea, romul, vanilia si coaja de lamiie. Se amesteca totul si se framinta 10-15 minute, apoi se lasa din nou sa creasca 1/2 ora. Pe planseta...
Se framanta un aluat din toate ingredientele enumerate mai sus cat sa iasa un aluat potrivit (ca la cozonac)care se lasa la dospit pana -si dubleaza volumul.Dupa ce a crescut se imparte in patru foi pe care le ungeti cu crema obtinuta dupa ce ati amestecat untul cu coajade lamaie....
Am batut albusurile spuma cu putina sare dupa care am adaugat una cate una lg de zahar si am mixat in continuare pana la topirea acestuia,dupa care am adaugat faina si praful de copt.
Am uns cu unt si tapetat cu faina formele si am turnat compozitia obtinuta.
Gogosi
laptele caldut se amesteca cu drojdia, si putina faina si 2-3 lg zahar ,si se lasa la crescut pana-si dubleaza volumul dupa care adaugam ouale si framantam bine adaugand faina in ploaie .Se intinde o foaie din care se decupeaza gogosile care se prajesc in ulei incins pe ambele parti, se...
Briose cu iaurt
se amesteca foarte bine ingredientele de mai sus ,mai putin faina pana se topeste zaharul dupa care se adauga si aceasta ,se amesteca pana se incorporeaza in totalitate.Se toarna in forme unse si tapetate cu faina sau cu hartiute de briose si se coace cam 20-30 min!
Rulada cu crema de lapte praf
Amestecam bine ouale cu zaharul si cu un praf de sare pana ce-si dubleaza volumul dupa care incorporam treptat faina si cacaoa, si amestecam de jos in sus. Punem compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incins pt 15-20 min. Dupa ce scoatem blatul din cuptor il...
Cornuri cu finetti
Amestecam putina faina,cu sare , laptele si drojdia formam maiaua pe care o lasam la crescut adaugam zaharul,, uleiul si restul de faina framantam cateva minute, il acoperim, si-l lasam sa creasca inca 1/2 ora. Intindem foaie din aluat si formam cornuri umplute cu rahat ,...
Tort Luxita
blatul: peste albusurile batute spuma cu putina sare se adauga zaharul se continua mixarea pana devine ca o bezea dupa care se adauga si restul ingredientelor.Se coace un blat de tort. crema" :1 cana de zahar si 5 oua se pun la foc la bai marie pana se ingroasa ,cam 15 min ...
Crema de zahar ars
se caramelizeaza 5 linguri de zahar intr-o cratita si se intinde pe peretii vasului Se incalzeste putin laptele in care adaugam 5 lg de zahar ,1 lg de faina,5 oua ,arome, si putina sare Turnam amestecul in cratita cu zaharul caramel si bagam la cuptor pana capata o culoare rumena!
Chouxuri
se pune apa ,sarea si uleiul la fiert iar in momentul in care au inceput sa fiarba se stinge focul si se adauga faina toata o data. se mixeaza bine de tot si se lasa la racit Cand este racita complet se incepe adaugarea oualelor unul cate unul mixand bine dupa fiecare. Se coc cam 20-30...
Raioasa delicioasa
se bat bine ouale cu zaharul si putina sare pana se albesc,s e adauga amoniacul stins, untura, se amesteca pana la incorporarea acesteia , se adauga faina cat sa iasa un aluat vartos. oprim putin aluat iar restul il intindem in tava in strat uniform , ungem cu dulceata sau gem, eu am...
cornulete
se amesteca ingredientele de mai sus , se formeaza cornuletele cu gem, rahar sau nuca si se coc,se trec prin zahar pudra
Cozonac
Se face maiaua din lapte drojdie sare si faina si se tine in loc cald pana ce-si dubleaza volumul, intre timp amestecam zaharul cu ouale si aromele pana se topeste , o adaugam peste maiaua crescuta amestecam bine si incepem framantarea adaugand treptat faina. Cand am obtinut un aluat...
Desert Banane sau biscuiti prajiti
Se stinge amoniacul in putin otet sau zeama de lamaie, dupa care se adauga restul de ingrediente si se mixeaza foarte bine. Se adauga faina cat sa iasa un aluat potrivit de tare. Se formeaza biscuitii prin masina de tocat la care am montat forma pentru biscuiti. Prajim biscuitii in...
Tort cu fructe
Eu am facut un blat din 6 oua dupa reteta clasica [albusurile batute spuma, cu 6 lg zahar si 6 lg faina plus 1 praf de copt] pe care l-am sectionat in 3pe orizontala. Am batut frisca si am umplut blaturile cu ea si cu fructe din compot asta dupa ce am insiropat blatul in prelabil. Am...
Salam de biscuti
Bat spuma untul cu zaharul pudra, adaug stafidele, nucile si rahatul pe care le inglobez bine dupa care adaug biscuitii pe care ii introduc mai intai in lapte pt cateva secunde. Amestec bine si formez suluri pe care le trec prin biscuiti faramati, dau la rece si cand e destul de tare se...
Biscuiti spiralati
Frecam untul cu laptele fierbinte, separat intr-un alt vas batem oul cu zaharul pudra apoi turnam amestecul peste spuma de unt si omogenizam. Impartim coca in 2 parti egale, intr-una amestecam rom si cacao iar in cealaltavanilia. Pe plansa unsa cu ulei intindem cele doua aluaturi la...
Budinca din paste
Se fierb bine pastele in apa cu sare si le mai lasam cam 5 min in apa in care eu fiert ca sa se umfle putin. Amestecam branza intr-un castron cu ouale si zaharul dar si cu cel vanilat si esenta de vanilie.dupa care se amesteca cu pastele Turnam compozitia intr-o tava unsa cu unt...
Prajitura cu visine
Se bat spuma albusuile cu cele 6 lg de zahar iar galbenusurile cu pachetul de unt. Se amesteca cele doua compozitii usor sa nu se lase albusurile dupa care se adauga faina si praful de copt. Se toarna in tava unsa si tapetata cu faina iar deasupra se pun visinele. Se coace in...
Placinta cu branza si stafide
amesteca faina,sarea , praful de copt si cana de apa pana ce obtinem un aluat potrivit.pe care-l impartim in 4 , cele patru la randul lor in doua.intindem astfel opt foi foarte subtiri pe care le umplem cu branza amestecata cu zahar stafide,zaharul vanilat si iaurtul,rulam si punem in tava...
Negresa de post
Se mixeaza bine ingredientele mai sus enumerate pana ce zaharul este topit complet,se rastoarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor pana se coace.Dupa ce s-a copt se scoate si se portioneaza ,se toarna glazura fierbinte deasupra( fierbem ingredientele de mai sus pana la...
Fursecuri cu gem
Punem intr-un castron zaharul pudra si untul il frecam spuma cu mixerul adaugam galbenusul, praful de copt punem faina, mixam toate aceste ingrediente pana obtinem o coca cu o consistenta potrivita, pe care o introducem la frigider pentru 30 minute. Scoatem coca din frigider si formam...
Strudele cu mere
Amestecam merele rase cu zaharul, scortisoara, stafidele, zaharul vanilat si umplem foaia de aluat foietaj. Le coacem in cuptorul incins dupa care le pudram cu zahar.
Placinta cu mere
Mai intai facem un aluat dintr-o cana de apa 1 praf de copt sare si faina cat cuprinde. Bila astfel obtinuta se imparte in patru cu cutitul iar la randul lor cele partu se taie in doua obtinandu-se astfel 8 ghemotoace care se vor intinde cu sucitorul presarand din abundenta faina, se umplu...
Branzoaice
Se face un aluat din lapte oua drojdie si faina, putin mai moale la inceput, si-l lasam sa creasca in loc caldut dupa care adaugam restul de faina pt a obtine un aluat potrivit. Se portioneaza, se umplu cu branza amestecata cu ou si celelalte mirodenii se inchid, si se prajesc pe...
Fursecuri floricele
Se bate spuma untuldupa care se inglobeaza zaharulsi cele 3 oua, se adauga esenta de vanilie si zahar vanilat dar si faina si se amesteca bine. Daca este cazul se mai adauga faina, trebuie sa iasa un aluat bun de spitat. Se tine la rece cam 30 min dupa care se spiteaza iar in...
Clatite pufoase reteta
Se separa albusurile si se bat spuma cu putin sare si zaharul dupa care se adauga galbenusurile amestecate cu putin ulei, faina, praful de copt si se subtiaza cu lapte paa se mai subtiaza (dar nu foarte tare). Se ia cu lingura si se coc in tigaia incinsa. Se servesc cu dulceata sau doar...
Budinca de ciocolata cu nuca de cocos
Se pun intr-o cratita ciocolata, untul si zaharul si se dau la foc moale, amestecand mereu cu o lingura de lemn. Se ia compozitia de pe foc dupa ce s-au topit ingredientele si se lasa sa se raceasca. Se freaca cele 4 galbenusuri cu 2 linguri de faina si se toarna incet compozitia racita....
Budinca de ciocolata alba
Se prepara ca si budinca de ciocolata cu nuca de cocos, diferenta este ca vom folosi zahar vanilat si esenta de vanilie. Se pun intr-o cratita ciocolata, untul si zaharul si se dau la foc moale, amestecand mereu cu o lingura de lemn. Se ia compozitia de pe foc dupa ce s-au topit...
Cornulete
se face un aluat din ingredientele enumerate mai sus ,se formeaza cornuletele in interior punand cate o bucatica de rahat ,se coc,iar cand sunt inca calde se trec prin zahar pudra! se poate folosi unt sau margarina
Trandafiri cu branza
Se dizolva drojdia in lapte, se amesteca cu faina si zaharul si se lasa sa creasca o ora. Cind aluatul este crescut, se adauga ouale unul cite unul, sarea, romul, vanilia si coaja de lamiie. Se amesteca totul si se framinta 10-15 minute, apoi se lasa din nou sa creasca 1/2 ora. Pe planseta...
Cuiburi de viespi
Se framanta un aluat din toate ingredientele enumerate mai sus cat sa iasa un aluat potrivit (ca la cozonac)care se lasa la dospit pana -si dubleaza volumul.Dupa ce a crescut se imparte in patru foi pe care le ungeti cu crema obtinuta dupa ce ati amestecat untul cu coajade lamaie....
Briose pufoase cu visine
Am batut albusurile spuma cu putina sare dupa care am adaugat una cate una lg de zahar si am mixat in continuare pana la topirea acestuia,dupa care am adaugat faina si praful de copt. Am uns cu unt si tapetat cu faina formele si am turnat compozitia obtinuta.