Chec din dovleac

de ionela2682 in Prajituri, 29 Oct 2010 | 7444 vizualizari

 

Numele original fiind Pumpkin bread....nu prea se obisnuieste folosirea dovleacului la noi altfel decat in placinte ...dar eu am zis so o incerc si nu mi-a parut rau...!

 

INGREDIENTE

  • 200 g faina,
  • 1 lingurita sare,
  • 200  g zahar,
  • 1 lg bicarbonat de sodiu,
  • 300 g piure de dovleac,
  • 60 ml ulei de masline,
  • 60 ml ulei vegetal,
  • 2 oua batute,
  • 60 ml suc de portocale,
  • scortisoara,nucsoara,
  • 75 g nuci tocate,
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec din dovleac:

Incepem cu prepararea piureului de dovleac: -dovleacul se spala ,se taie in doua si se da la cuptor pana se inmoaie, -se curata de pe coaja cu ajutorul unei linguri si se paseaza. Incepem prepararea aluatului: -dovleacul se amesteca pe rand cu: uleiul,ouale si sucul de portocale, -faina se amesteca cu:zaharul,sarea,bicarbonatulsi condimentele Cele doua compozitii se vor amesteca intr-un castron mai mare iar la final adaugam nucile maruntite. Compozitia obtinuta se toarna in tava de chec uns si tapetata cu faina

Se da la cuptor 50-60 min la 180 Grade treapta 4 la cuptorul cu gaz.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec din dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

pe 28.09 la 18:34

Prăjitura cu afine și lapte condensat - Extraordinar de gustoasă și aromată

pe 27.09 la 09:12

Biscuiți cu mere - Rețeta simplă și delicioasă

pe 26.09 la 17:05

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]