gaby_duceag

8

Bucataras
Minunat

Brosteni, Suceava

Bucataras din 14.10.2009

RETETE620
PRIETENI326
Retete / Mancaruri cu carne

Stufat de pui

In Pui la 12 Iun 2011

Am pus coanelele la prajit in uleiul incins .Le-am lasat la foc mediu invartindu-le pe toate partile pana s-au rumenit frumos. Le-am scos intr-un vas si le-am acoperit. In uleiul ramas am pus ceapa si usturoiul tocate si le-am calit usor. Am adaugat apoi vinul, foile de dafin,copanelele, si...

Mancare de pui sub capac de paine

In Pui la 14 Mai 2011

Transam puiul, il portionam si spalam bine. Intr-un vas de tuci (in cazul meu) , punem la incins 2-3 linguri ulei si adaugam usturoiul feliat. Lasam  30 sec. apoi adaugam bucatile de pui. Le lasam pana prind culoare. Adaugam vinul si lasam la foc mic. Cand vinul s-a evaporat...

Quesadilla cu pui si salsa picanta

In Pui la 11 Mai 2011

Mod de preparare. lipii: intr-un vas punem faina, zaharul, drojdia si untul. Incepem sa turnam, putin cate putin, apa calduta (nu fierbinte) .Framantam un aluat potrivit de tare; daca e nevoie, mai adaugam dupa caz apa sau faina pana obtinem un aluat ferm, nelipicios. In timp ce framantam...

Chiftele cu sos

In Mancaruri cu carne la 21 Apr 2011

Tocam carnea si slanina (prin masina de carne sau robot) Ceapa o tocam marunt, usturoiul il pisam, chifla o punem la inmuiat in apa apoi o stoarcem bine. Cartoful il dam prin razatoarea cu ochiuri mari.Tocam patrunjelul. Le amestecam toate intr-un bol mai mare impreuna cu oul si condimentam...

Pui cu sos de morcov si ceapa

In Pui la 16 Apr 2011

Spalam copanelele si le punem la fiert in apa. Lasam sa dea 2 , 3 clocote, aruncam apa si punem alta. Spalam morcovul si ceapa. Ceapa o taiem in patru iar morcovul in rondele groase si le adaugam peste copanele. Avem grija ca apa sa treaca cam de doua degete deasupra carnii si legumelor.Punem...

Muschi de porc in sos de rosii, picant

In Porc la 14 Apr 2011

Intai m-am ocupat de muschiulet. L-am taiat felii, l-am condimentat cu sare si piper si l-am prajit bine pe ambele parti. L-am acoperit cu folie de aluminiu si l-am lasat in sala de asteptare :))) Am incins uleiul.Am adaugat ceapa tocata marunt, am lasat sa se caleasca 2 minute dupa care...

Snitel de pui in crusta de fulgi de porumb

In Pui la 12 Apr 2011

Mod de preparare snitel de pui: Pieptul de pui se dezoseaza si se portioneaza ca pentru snitele (daca aveti dezosat e si mai bine) Bucatile se bat usor cu ciocanul pentru carne. Se aseaza pe o farfurie, se sareaza, se pipereaza si se presara apoi boia si se ung cu usturoiul pisat. Se lasa...

Pui cu sos de rosii si usturoi

In Pui la 6 Apr 2011

- am pus la calit 3 pulpe de pui condimentate cu sare, piper si boia in 3 linguri de ulei de masline - am lasat doua minute si-am adaugat o cescuta de vin (una in cratita,una pe gat:)))) - am lasat sa fiarba pana ce s-a evaporat vinul - am adaugat 5 rosii pt gatit (curatate si tocate bine),...

Pulpa de porc cu sos de legume

In Porc la 26 Mar 2011

Mod de preparare. Nu am scris cantitatea de carne pentru ca nu e un gramaj fix, preparati atat cat aveti nevoie. Am spalat pulpa de porc si am taiat-o-n doua pentru ca era foarte groasa. Nu trebuie sa fie nici subtire pentru ca v-a fierbe mult , asa ca recomand ca diametru sa fie cam...

Sufleu de cartofi cu pui

In Pui la 23 Mar 2011

Cartofii se taie cubulete si se pun la fiert in apa cu sare. Pieptul de pui se dezoseaza si se pune la fiert. Ceapa se taie pestisor si se caleste intr-o lingura de unt . Se separa albusurile de galbenusuri. Se bat spuma albusurile, se adauga galbenusurile, sare, piper, usturoiul praf,...

Cotlet de porc in crusta de condimente

In Porc la 9 Mar 2011

Cotletul de porc eu l-am taiat pe lungime, era destul de gros. Am obtinut doua bucati . Pe un platou, am pus toate condimentele , le-am amestecat si am tavalit pe toate partile bucatile de cotlet. Daca doriti, mai puteti pune cate putin din fiecare condiment sau puteti adauga si altele,...

Chiftelute cu maioneza

In Mancaruri cu carne la 29 Ian 2011

Intai preparam chiftelutele : Carnea tocata o amestecam cu chifla inmuiata in lapte si apoi stoarsa, cartoful dat pe razatoare, usturoiul pisat, ceapa tocata marunt, ou, patrujelul, potrivim de sare si piper si amestecam bine bine ,pana obtinem un amestec omogen, bine legat. Cu mainile...

Guguluf de carne si ciuperci, imbracat in bacon

In Mancaruri cu carne la 19 Ian 2011

Carnea se toaca prin masina de carne. Ciupercile le tocam pe un fund de lemn, la fel si ceapa. Pisam usturoiul iar chifla o punem la inmuiat in lapte. Intr-un bol amestecam carnea, ciupercile, chifla stoarsa bine, mustarul, pasta de tomate, boia. Adaugam ouale si patrunjelul tocat si...

Cotlet de porc, umplut

In Mancaruri cu carne la 3 Ian 2011

Bucatile de cotlet se curata de grasime, de pielite si se strapung cu un cutit bine ascutit, lung, pana obtinem doua buzunare in interiorul lor. Cu amestecul pentru carnat umplem bine, bine aceste buzunare . Eu m-am folosit de o lingura lunga de lemn cu coada usor rutunjita. Trebuie sa...

Pui cu usturoi si ciuperci

In Pui la 19 Dec 2010

Carnea de pui se spala , se scurge bine si se pune la calit in uleiul de masline. Se rumeneste usor pe toate partile apoi se adauga ceapa taiata julien si cipercile taiate felii( daca-s din conserva se scurg si se adauga direct, daca-s crude se fierb in prealabil pe jumatate). Se calesc...

Piept de pui marinat in iaurt

In Pui la 19 Dec 2010

Pieptul de pui se spala si se portioneaza in bucatele (cubulete sau fasii) Se condimenteaza cu doua lingurite condiment Kotanyi Ceapa se curata si se toaca marunt. Usturoiul se curata si se feliaza. Intr-un bol amestecam iaurtul cu lingurita de boia, sarea, piperul , ceapa, usturoiul si...

Ficatei de pui la tigaie

In Ficat la 24 Noi 2010

Se spala ficatul si se curata de pielite. Intr-o tigaie topim untul si punem ficateii pe care-i condimentam cu busuioc. Ii tinem cate 2 min pe fiecare parte dupa care adaugam laptele. Usturoiul curatat il taiem felioare si-l adaugam in tigaie. Adaugam si foile de dafin. Lasam totul aprox...

Pulpe de pui umplute

In Pui la 8 Noi 2010

Simplu de tot si tare bun. Pulpele de pui dezosate se umplu cu masline fara samburi, felii subtiri de kaizer si busuioc. Se "inchide " pulpa, se aseaza intr-un vas termorezistent (eu am pus in vas de tuci) se pune putin ulei, paharul de vin , apa, sare , pier si putina boia si se da...

Ficatei de pui cu sos de ciuperci

In Pui la 28 Oct 2010

Ficateii se spala si se curata de pielite. Ceapa se toaca marunt, morcovul se da pe razatoare si se pun la calit in cateva linguri de ulei, timp de 5 minute. Se adauga ciupercile taiate felioare si se mai calesc 2-3 minute. Se pune apoi ficatul si o cana de apa si se lasa la fiert , la...

Pulpa de porc cu orez si sos de usturoi

In Porc la 25 Oct 2010

Se pregateste carnea. Se portioneaza felii mari si se pune intr-un sos preparat din amestecul ingredientelor: ulei, sare, piper, boabe de mustar, zeama de lamaie , rozmarin, salvie. Se unge bine si se lasa jumatate de ora apoi , avem doua variante de a pregati carnea: 1-se pune intr-o punga...

Varza a la Cluj

In Mancaruri cu carne la 21 Oct 2010

Varza se toaca  (depinde cum o preferati) si se freaca cu putina sare. Se pune intr-un vas impreuna cu 200 ml apa si se fierbe aproximativ 15 minute amestecand, pana ce se inmoaie bine. Ceapa tocata se caleste, se adauga carnea, pasta de tomate, sare si piper. Se calesc 10 minute....

Snitel de porc cu sos vanatoresc

In Porc la 20 Oct 2010

Snitele: Bucatile de cotlet batute cu ciocanul de carne, se condimenteaza cu sare si piper si se dau prin faina apoi prin ouale batute bine, apoi prin pesmet. Se prajesc pe ambele parti si se scot pe o farfurie pe care am pus un servetel pentru a absoarbe uleiul . Se pastreaza la cald....

Chiftele de Königsberg (chiftele cu sos )

In Porc la 18 Oct 2010

Ceapa se taie marunt si se frige in margarina. Painea se inmoaie in lapte si se stoarce bine. Se amesteca ceapa cu carnea tocata, painea, ouale, coaja de lamaie, nucsoara, sare si piper.Se fac chiftelele si se fierb in supa de carne 15 minute la foc potrivit.(le modelati si le lasati in supa...

Batute de pui

In Pui la 17 Oct 2010

Bucatile de piept de pui le bateti usor cu ciocanul de carne. Le asezati intr-o tava tapetata cu folie de aluminiu , unsa cu ulei si le condimentati cu sare, piper si condimente pentru pui (optional). Ceapa o tocam marunt si o marinam in zeama de lamaie apoi o asezam peste pieptul de pui....

Oua infasurate

In Porc la 17 Oct 2010

Pe feliile mari de cotlet de porc presarati sare si pier, puneti bucatele mici de unt,oul fiert si rulati. Legati cu sfoara de bucatarie si prajiti rulourile formate intr-o tigaie in uleiul incins. Le scoateti si le asezati intr-o tava , turnati peste ele 150 ml vin si 100 ml apa rece,boabe...

Placinta taraneasca

In Porc la 5 Oct 2010

Am pus intr-o tigaie ulei de masline (4-5 linguri) Carnea si costitza le-am tocat marunt si le-am amestecat. Cand s-a incins uleiul am adaugat carnea si am calit-o aproximativ 5 minute. Am adaugat o cescuta  de apa(100 ml). Apoi am tocat ceapa si rosiile decojite iar usuroiul l-am...

Tocanita de miel

In Oaie la 1 Oct 2010

Dezosam pulpa si o taiem cubulete. Intr-o tigaie incingem 4-5 linguri de ulei in care punem usturoiul taiat felioare si ceapa tocata. Calim doua minute dupa care adaugam cubuletele de carne si le rumenim usor pe toate partile. Adaugam vinul si lasam la foc moderat pana la evaporarea...

Pilaf cu pui

In Pui la 29 Sep 2010

Se incinge uleiul intr-un ceaun de..de..ati ghicit:)), de tuci:)))) Se adauga bucatile de pui si se rumenesc usor  pe toate partile. Se adauga 3 cani apa (la pilaf se pune intotdeauna o parte orez , trei parti apa) Cand a dat in clocot se curata spuma si se adauga legumele : ceapa...

Pulpe de pui marinate, pe pat de legume (by medi)

In Pui la 22 Sep 2010

Intr-un bol amestecam vinul, uleiul de masline, piperul, foile de dafin, rozmarinul, oregano si usturoiul pisat bine. (nu pishat , chisat:))) ) Spalam bine pulpele , le crestam din loc in loc, le condimentam cu sare si le introducem in marinata. Le ungem bine si dam vasul la frigider pentru 3...

Escalop de porc cu ciuperci

In Porc la 8 Sep 2010

Incepem cu carnita. Ar fi trebuit s-o tai felii, dar pentru ca voiam sa se faca repede, am preferat s-o tai cubulete. Am condimentat-o usor cu sare si piper si am dat-o prin faina. Am incins uleiul, am adaugat carnitza si-am rumenit-o frumos pe toate partile. (Intre timp am curatat spuma...

Afisate 61 - 90 din 107 retete    
 
Camara Bucatarasilor

In cont 29

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]