ella 87

1

Bucataras
incepator

focsani

Bucataras din 26.05.2010

RETETE92
PRIETENI137
Retete

Varza cu afumatura

In Mancaruri cu carne la 19 Mai 2019

Tocam varza fideluta, o punem intr-un bol si o amestecam cu putina sare, o lasam 10 min. Legumele le spalam si le tocam maruntel, o sa le calim putin in ulei alaturi de scarita sau ce aveti. Adaugam varza peste legume impreuna cu apa cat sa o acopere. Sare si piper adaugam mai spre sfarsit....

Ciorba cu pastai

In Ciorbe la 19 Mai 2019

Taiem legumele dupa preferinte, eu le tai mai mic. Taiem coasta, sunca ce doriti afumata sa fie sa dea gust ciorbei. Le calim putin in ulei cat sa se inmoaie usor. Adaugam apa sare si piper si lasam sa fiarba la foc mediu pana s-au fiert legumele. Gustam si din coasta carne sa fie ...

Ceafa de porc la tigaie

In Porc la 6 Dec 2018

Portionam ceafa de porc (asta aveam prin frigider) in cubulete nu foarte mici, o tragem la tigaie in putin ulei, putin pana isi schimba culoarea. Turnam jumatate de pahar cu vin alb si acoperim cu un capac, lasam pana se patrunde tot lichidul. Taiem ceapa solzisori o adaugam peste carne,...

Carnati condimentati

In la 25 Iul 2018

Se toaca carnea sau o cumparam deja tocata, se pune intr-un castron se condimentează cu usturoi, boia, cimbru, sare si piper, cine doreste putin ardei iute, daca vreti picanti. Nu condimentam din prima cu o anumita cantitate, pe parcurs ce amestecam compozitia, potrivim de gust. Putina apa...

Musaca de dovlecei

In la 24 Iul 2018

Taiem felii dovleceii si presaram sare, ii lasam deoparte sa se scurga surplusul de apa. Ne ocupam de carne, care este deja tocata, curatam cepele, ardeiul, le tragem la tigaie, punem si putina apa sa se inabuse, nu sa facem prajeala. Adaugam carnea peste legume, amestecam sa nu se formeze...

Paste cu dovlecel

In Mancare copii la 19 Mai 2017

Punem pastele la fiert, in apa cu putina sare. Curatam dovlecelul, il taiem cubulete, zdrobim si usturoiul, le punem intr-o craticioara, unde am adaugat putin ulei masline. Le amestecam, punem si pasta de rosii cu putina apa, lasam sa scada putin sosul. Dupa ce au fiert pastele, le scurgem...

Friptura pe grill

In Porc la 19 Mai 2017

Adaugam condimentele intr-un castron, alaturi de jumatate pahar cu bere, 3 linguri ulei masline sau de care aveti, zdrobim catei de usturoi si ii punem peste condimente. Se iau feliile de ceafa, in castron si incepem sa masam feliile cu aceasta marinata. Dam la frigider 1 h, pentru a-si lua...

Saramura pui

In Pui la 2 Mai 2017

Condimentam pulpele (sau un pui, ce aveti), le lasam minim 1h, sa patrunda aromele. Dupa aceea, le frigem pe gratar sau in tigaie grill. Cat timp se frig, preparam saramura. Frigem si legumele. Intr-o oala, punem apa, rosiile si ardeiul le taiem micut, condimentele enumerate mai sus, lasam sa...

Desert orez cu lapte

In Mancare copii la 27 Apr 2017

Trecem orezul printr-un jet apa, apoi il punem la fiert in apa. Cand este aproape fiert, il scurgem de apa ramasa si adaugam laptele, coaja lamaie si portocala, putin zahar. Lasam la foc mic si amestecam sa nu se prinda.  Cand este gata, servim cu o lingurita de sos de fructe de...

Pilaf cu legume

In Mancaruri de post la 8 Apr 2017

Spalam orezul., Legumele, dupa ce au fost taiate marunt, se pun intr-o cratita si se calesc in putin ulei, dupa care adaugam si orezul si il amestecam si pe el pentru cateva secunde. Acoperim orezul si legumele cu apa calduta, asezonam cu putin delikat si curry, punem capacul, lasam la foc...

Fasole prajita

In Mancaruri de post la 5 Apr 2017

Punem de cu seara, fasolea in apa, la inmuiat, schimbam de 2 ori apa. Dimineata, punem fasolea la fiert, la foc potrivit, cu o lingurita de inox in apa ca sa fiarba mai repede, (de la lume adunate). La a 3 tura, punem 1 bucata pastarnac si 1 de telina, la fiert cu fasolea. Dupa ce a fiert,...

Burgeri de vita

In Sandvisuri la 23 Mar 2017

Am tocat carnea, ceapa am calit-o putin, mai mult inabusita, am amestecat cu condimente carnea si ceapa. Dupa aceea, am format chiftelele si le-am dat la frigider 20 minute. Dupa ce s-au racorit si s-au amestecat aromele, am incins tigaia grill, am stropit cu putin ulei cat sa nu se lipeasca,...

Pulpa de porc cu sos

In Porc la 23 Mar 2017

Am luat si am feliat bucata de carnita, felii de aproximativ 1 cm, le-am rumenit intr-o tigaie, cat sa le schimb culoarea, dupa aceea le-am scos pe o farfurie. Tocam ceapa solzisori, o calim in uleiul ramas de la friptura (sa nu fie mult ulei), punem si rosiile, cimbru, vin, sare piper, lasam...

Tocanita de ciuperci

In Mancaruri de post la 23 Mar 2017

Daca tot este post, am pus in practica reteta aceasta rapida, merge si ca o garnitura. Am taiat felii ceapa si usturoiul, le-am calit putin, in ulei, cat sa se inmoaie ceapa, dupa aceea am taiat si ciupercile felii, impreuna cu ardeiul. Le-am pus peste ceapa, dupa aceea i-a venit randul si...

Paine rapida

In Piine la 13 Ian 2017

Cernem faina intr-un vas, presărăm sarea, facem o gropita, adăugăm drojdia, zaharul, uleiul si apa călduță si amestecam. Framantam, o să iasă un aluat lipicios, mai presărăm faina până devine un aluat compact. Punem aluatul intr-un castron acoperit cu folie alimentara, il...

Pilaf cu carne de curcan

In Curcan la 20 Dec 2016

Luam carnea de curcan si o punem la fiert, luam spuma si lăsăm la foc mediu, cca. 40min. Intr-o cratiță, punem carnea fiarta si tăiată în bucățele mai mici, o punem la prăjit în puțin ulei, să își schimbe fata, adăugăm și prazul tăiat rondele, (doar partea...

Placinta cu iaurt

In Dulciuri la 14 Dec 2016

 Scoatem din frigider iaurtul si ouăle și le lăsăm la temperatura camerei. Se amesteca bine ouăle cu iaurtul, până ce se omogenizează, iar compozitia devine ca o crema, apoi adaugăm zahărul în ploaie, esența de vanilie și coaja rasă de lămâie. În tava...

Tort de post

In Dulciuri la 27 Noi 2016

Blatul: Amestecati cu un tel zaharul, uleiul si apa minerala, până se dizolva zaharul. Turnati faina, pudra de roscove, praful de copt si amoniacul (stins cu putina zeama de lamaie) peste amestecul lichid , puneti si esenta de vanilie, amestecati bine sa nu fie cocoloase. ...

Tort cu mere

In Torturi la 14 Noi 2016

Separăm cu atenție albușurile de galbenusuri. Mixam albusurile pana devin spumoase.  Incepem sa adaugam zaharul putin cate putin si mixam in continuare.   La final trebuie sa obtinem o compozitie ca de bezea, tare si lucioasa. Adaugam galbenusurile, amestecam încet...

Zacusca rapida

In Mancaruri de post la 31 Aug 2016

Se coc vinetele, ardeii, se pun intr-un castron 10 min. Cu capac, pentru a se curata de coaja mai ușor. Se toaca mărunt alături de ceapa, punem ulei in cratiță lăsăm ceapa să se pătrundă, punem vinetele si ardeii, roșiile pasate la blender, punem foaia de dafin, zaharul,...

Biscuiti fragezi

In Dulciuri la 13 Mar 2016

Untul lasat la temp.camerei se amesteca cu zaharul sau siropul de artar, se adauga oul si extractul de vanilie si se amesteca pana se omogenizeaza. Se cerne faina care se amesteca cu praful de copt si o turnam peste compozitie. Tocam marunt visine din compot, merisoare si radem putina coaja...

Placinta cu spanac

In Aperitive / Garnituri la 19 Iul 2015

Este pentru prima data cand incerc aceasta placinta,este usor de facut si e gustoasa. Am folosit spanac congelat dar merge si proaspat, am taiat ceapa marunt,am pus-o la calit putin,peste am adaugat spanacul,car a fost scurs de apa in prealabil, l-am calit pana sa evaporat apa. Intr-un castron...

Dulceata de capsuni reteta

In Dulceata / Gem la 3 Iul 2015

Dulceata de capsuni reteta Am spalat capsunile si am indepartat coditele. Puteti lasa capsunile intregi sau daca sunt prea mari le puteti taia in bucati mai mici. Am pus capsunile intr-un oala si le-am lasat sa fiarba pana cand curge dupa lingura a un fir de ata. La sfarsit adaugam...

Drob de pui

In Pui la 17 Apr 2015

Calim putin ficatul,dupa il dam prin robot sa il maruntim,il amestecam cu carnea t.  Ceapa si verdeata se toaca la randul lor marunt. Se amesteca bine toate ingredientele (carnea, ficatul, ceapa, verdeata si 3 oua) apoi se condimenteaza dupa gust.  Ungeti formele cu ulei si...

Ciorba a la grec

In Ciorbe la 5 Ian 2015

Am fiert pulpele impreuna cu o ceapa, sare si vegeta... dupa ce au fiert, ceapa am scos-o, carnea am taiat-o bucatele.  Morcovii i-am dat pe razatoare, am spalat orezul si am pus la fiert impreuna cu supa... am lasat sa fiarba orezul, morcovul si am pus carnita peste. Intre timp am...

Tagliatelle cu ciuperci

In Paste la 21 Noi 2014

Se pune apa cu putina sare la fiert pentru tagliatelle. Intre timp intr-o tigaie pune usturoiul feliat intr-o lingura de ulei,doar 1-2 minute nu trebuie sa isi schimbe culoarea. Adaugam ciupercile proaspete sau din conserva, pe care le taiem felii in prealabil. Le lasam sa se patrunda, apoi putem...

Gnocchi cu ciuperci

In Paste la 29 Sep 2014

 Curatam ciupercutele,le spalam, taiem jumatate de ceapa pestisori o punem intr-o tigaie si o calim putin, alaturi de ciuperci si un catel de usturoi zdrobit,  2 linguri de bulion si le lasam sa se caleasca,dupa le dam deoparte.  Fierbem apa cu sare, dupa ce fierbe adaugam si...

Chifle cu chimen

In Piine la 7 Aug 2014

Din ingredientele de mai sus se face o coca: drojdia o dizolvam intr-o ceasca cu zaharul si putin lapte caldut, lasam putin pana se infoaie:) apoi o turnam in gaura facuta in faina, impreuna cu un praf de sare si incepem sa framantam pana se desprinde de pe maini. Dupa ce am terminat de...

Macrou cu sos de rosii

In Peste la 14 Mai 2014

Se curata pestele si se taie bucati, se aseaza intr-o tava unde adaugam ceapa taiata solzisori,morcov, condiment peste,2 catei de usturoi,sucul de rosii si jum pahar cu vin. Bagam la cuptor tava si lasam pana pestele absoarbe sosul. Servim cu cartofi natur.

Briose aperitiv

In Aperitive / Garnituri la 6 Apr 2014

Se amesteca faina, ouale, praful de copt, sarea si piperul pana capata o consistenta de chec, se adauga restul ingredientelor spalate, curatate si taiate marunt in prealabil. Amestecam toate ingredientele usor pana la omogenizare, se pune cate o lingura mare de amestec intr-o forma de briosa unsa...

Afisate 1 - 30 din 92 retete    

Postari recente

publicat la 19.05.2019

Varza cu afumatura

publicat la 19.05.2019

Ciorba cu pastai

publicat la 06.12.2018

Ceafa de porc la tigaie

Horosmopul tau de astazi:

Fecioara

Esti foarte sigur ca ceea ce simti este corect si nu accepti sa fii criticat pentru ceea ce spui. Inainte de a continua cu aceasta atitudine gandeste-te daca tie ti-ar face placere ca altcineva sa faca ceea ce pui tu in practica.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]