publicat la 27.10.2014
publicat la 26.10.2014
publicat la 26.10.2014
Cand pui intrebari, nu vrei raspunsuri. Asteapta un raspuns pe care nu vrei sa il auzi". Nu intreba sotul daca arati bine intr-o rochie sau anumite haine. Sotii nu sunt "creaturi" subtile.
Bucataras.ro
[email protected]
Ciorba din cap de vitel cu spanac , orez si tarhon
Se spala bine capul de vitel si se pune la fiert in apa cu o lingurita de sare . Se lasa sa fiarba incet si se spumeaza din cand in cand . Curatam ceapa si o taiem marunt . Spalam spanacul si il taiem fasii . Spalam orezul si il lasam in apa rece la innflorit . Cand carnea...
Ciorba de vitel cu paste scurte
Se spala zarzavatul se curata si se taie cubulete. Spaiam carnea si o taiem bucati mici . Punem uleiul la incins intr-o oala si adaugam ceapa si zarzavatul , le prajim putin , adaugam carnea si oasele de vitel si le prajim inpreuna cu zarzavatul amestecand. Adaugam apa calda si...
Supa de gaina cu conopida
Punem carnea de gaina la fiert cu un praf de sare si spumam din cand in cand . Curatam zarzavatul si il taiem cubulete . Spalam conopida si o impartim in buchetele . Cand carnea este pe jumatate fiarta adaugam conopida si zarzavatul . Lasam la fiert aproximativ 30 de minute ,...
Ciorba de miel reteta cu macris
Intr-o oala de zece litri punem la fiert ,apa , capul si costitele cu putina sare , spumam din cand in cand . Spalam orezul si il lasam in apa rece . Spalam macrisul ceapa si usturoiul si le taiem . Cand este fiarta carnita strecuram ciorba . Ciorba se pune la foc si...
Ciorba de pui cu orez si legume
Se pune carnea la fiert cu putina sare , se spumeaza din cand in cand . Se curata legumele ,se taie marunt si se adauga in oala . Spalam orezul si il lasam in apa pentru o se hidrata . Scoatem spatele de pui si il taiem bucatele . Punem orezul in oala cu ciorba si...
Ciorba radauteana
Intr-o oala de 5 litri punem 4 litri de apa si pieptul de pui , un praf de sare si lasam sa fiarba spumand din cand in cand . Intre timp curatam ceapa , morcovii,pastarnacul , telina si le adaugam in oala intregi . Prazul si usturoiul verde se spala , se taie marunt si se pun in oala...
Supa de gulii umplute
Intr-o oala de 10 litri punem 5 litri apa si un os de vitel cu carne , un praf de sare , spumam din cand in cand pentru a fi cat mai limpede supa . Curatam guliile , le scobim mijlocul. Punem orezul la inflorit intr-un vas cu apa rece . Curatam zarzavatul si il taiem...
Supa de varza
Se curata zarzavatul , se spala si se taie cubulete . Punem apa la fiert , cand da in clocot adaugam zarzavatul . Intre timp spalam varza si o taiem fideluta . Adaugam varza peste zarzavat si lasam sa fiarba impreuna aproximativ 20 de minute. Facem rantasul . Punem...
Supa de ardei umpluti
Intr-o oala punem apa la fiert si osul de vitel , o lingurita de sare . Spumam si lasam sa fiarba la foc incet . Se curata zarzavatul , se spala si se taie cubulete . Spalam ardeii si -i curatam de cotoare . Punem zarzavatul in oala si lasam sa fiarba. Spalam orezul . Pregatim...
Ciorba de fasole verde , de post .
Se curata pastaile si se spala . Punem apa la fiert , intre timp curat zarzavatul si il tai cubulete . Cand fierbe apa pun pastaile si zarzavatul la fiert , aproximativ 45 de minute. Verificam daca sunt fierte legumele si adaugam suc de rosii , sare si piper dupa gust . Tocam...
Supa de pui cu galuste de gris
Punem apa intr-o oala de 6 -8 litri , adaugam puiul portionat , un praf de sare . , la foc mic. Spumam supa pana devine limpede . Adaugam ceapa si zarzavatul si lasam sa fiarba incet . Cand carnea si zarzavatul sunt fierte strecuram supa . Carnea se poate face pane...
Ciorba de burta
Se pun oasele de vitel la fiert si se spumeaza pana supa devine limpede. Punem burta la fiert cu un pic de otet si schimbam apa de cate ori este nevoie pentru a nu mai avea burta miros specific . Strecuram supa de oase si curatam oasele de carne pe care o taiem feliute . Punem supa din...
Ciorba de cartofi
Punem osul afumat la fiert , cand da in clocot aruncam apa si punem alta curata lasand sa fiarba incet . Intre timp curatam cartofii , ceapa , morcovul , si telina le spalam si le taiem cubulete si le punem in oala . Taiem ardeiul cubulete si il punem sa...
Ciorba de salata verde
Se spala salata se taie sau se rupe si se pune la fiert 20-25 minute . Se caleste usturoiul taiat in putin ulei si se pune in oala. Adaugam usturoiul verde taiat si mararul spalat si taiat marunt. Batem cele 3 oua cu sana si smantana, punem 4 polonice de supa calda peste compozitie...
Ciorba de curcan cu legume
Se pune carnea la fiert cu putina sare , se spumeaza din cand in cand . Se curata legumele si se taie cubulete . Cand carnea este aproape fiarta se curata de pe os si se taie marunt , se adauga in supa . Se adauga legumele taiate si orezul se mai lasa aproximativ 30 de minute sa...
Supa de gaina cu taitei de casa
Punem carnea la fiert cu sarea si boabele de piper . Se fierbe la foc mic spumandu-se de cate ori este nevoie pentru a iesi o supa limpede. Curatam si spalam zarzavatul si il adaugam in oala lasand sa fiarba incet. Cand carnea este fiarta strecuram supa si adaugam taieteii ,...
Ciorba de spanac
Punem apa la fiert ,cand clocoteste adaugam spanacul congelat si usturoiul taiat rondele . Lasam 15 minute sa fiarba . Batem ouale cu smantana si iaurtul , adaugam 2 polonice de ciorba peste ele , mai batem un pic sa se amestece bine si le turnam in oala peste ciorba...
Ciorba de perisoare
Se pune apa la fiert intr-o cratita de 6 l impreuna cu rasolul. Adaugam legumele taiate cubulete si ceapa taiata solzisori si lasam la fiert aproximativ 20 de minute. Intre timp facem perisoarele. Orezul inflorit se pune intr-un bol, adaugam carnea, cele 2 oua, sarea si piperul dupa...