publicat la 27.10.2014
publicat la 26.10.2014
publicat la 26.10.2014
Cand pui intrebari, nu vrei raspunsuri. Asteapta un raspuns pe care nu vrei sa il auzi". Nu intreba sotul daca arati bine intr-o rochie sau anumite haine. Sotii nu sunt "creaturi" subtile.
Bucataras.ro
[email protected]
Cozonac cu rahat
Se pune drojdia la inflorit in 150 gr. lapte caldut si o lingura zahar . Cernem faina si facem o adancitura in mijloc unde punem drojdia , adaugam zaharul , zaharul vanilat, esenta de rom ,3 linguri margarina razatura de lamaie . Adaugam laptele caldut si 2 galbenusuri si framantam...
Langosi de post
Se pune drojdia la crescut cu zaharul si 100 ml. apa calduta . Se cerne faina si se amesteca cu drojdia crescuta , o lingurita sare si restul de apa . Se framanta bine aluatul pana cand se desprinde de mana si face basicute . Lasam la dospit pana isi dubleaza volumul , aproximativ...
Chec bicolor cu nuca , stafide si portocale
Separam albusurile de galbenusuri . Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si zaharul . Se freaca galbenusurile cu uleiul , coaja de lamaie , zaharul vanilat ,esenta de vanilie si rom . Peste albusurile batute adaugam galbenusurile si amestecam usor ....
Foietaj cu dulceata si nuca
Lasam foietajul la temperatura camerei pana se dezgheata . Cu un cutit incalzit in apa fierbinte taiem patrate foietajul de marimea dorita . Amestecam dulceata de prune cu samburi de nuca . Punem pe fiecare patratel o lingurita de dulceata si impaturim ....
Tort cu crema de branza si frisca
Facem un blat din cele 8 oua , zaharul , faina ,praful de copt stins in zeama de lamaie , zaharul vanilat si praful de sare . Punem compozitia de mai sus intr-o tava dreptunghiulara si o introducem in cuptorul incalzit la temperatura de 180 de grade C. Dupa aproximativ 30 de...
Milkshake de capsuni si banane
Spalam capsunele si le curatam de codita , desfacem banana de coaja si le punem intr-un vas. Cu ajutorul blenderului vertical maruntim fructele , adaugam mierea de albina ,laptele si mai mixam pana devine copozitia omogena . Pofta buna !!!
Clatite cu gem de capsuni
Spargem ouale intr-un bol , adaugam zaharul, zaharul vanilat , razatura de lamaie , laptele , sarea, berea si faina , amestecam bine pana se omogenizeaza compozitia. Lasam 10 minute sa se odihneasca compozitia apoi punem cate un polonic in tigaia incalzita si unsa cu...
Prajitura Furnicuta
BLATUL Albusurile se bat spuma cu 150 grame zahar , nuca de cocos , macul ,faina si praful de copt. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se pune compozitia in tava , se da la cuptorul incalzit la 180 de grade pentru 30 minute. Se face testul cu scobitoarea si se lasa la...
Gem de capsuni
Se spala capsunele si se amesteca cu zahar pana a doua zi . Se strecoara siropul se pune la foc incet amestecandu-se din cand in cand. Se pune zeama de la 2 lamai . Cand fierbe butonat este aproape gata de fiert gemul . Se spala borcanele se sterilizeaza in...
Sirop de capsuni
Se spala capsunele , se curata de codite si se amesteca cu 10 kg zahar . Se lasa pana a doua zi sa-si lase zeama amestecandu-se din cand in cand. Se strecoara si se pune la fiert pana cand dispare spuma . Se toarna in sticle sterilizate , se pune capacul si se da...
Tort de mere si zahar ars
Se caramelizeaza zaharul ,se distribuie pe peretii vasului ,se adauga merele curatate si taiate in patru , se aseaza peste zaharul ars si se da vasul la cuptorul incalzit la 180 de grade pana cand merele isi lasa zeama . Intre timp se bat 3 oua cu 3 linguri de zahar , un...
Tiramisu reţetă originală
Tiramisu reţetă originală Pregatim cafea la filtru aproximativ 300 ml o indulcim si o lasam la rece. Facem crema de oua la bain-marie, amestecam galbenusurile cu zaharul pana crema devine albicioasa si zaharul este topit . Batem frisca, o amestecam cu mascarponele, pireul de castane...
Tort cu crema de zahar ars
In cratita in care facem tortul punem cele 5 linguri de zahar la caramelizat , tapetam uniform peretii cratitei . Crema de zahar ars Batem albusurile cu zaharul, adaugam galbenusurile , zaharul vanilat si laptele . Rasturnam compozitia in cratita peste caramel si dam...
Compot de struguri negri
Se aleg strugurii sanatosi , se spala si se desprind de pe ciorchine. Punem boabele in borcanele curate si sterilizate ,aproximativ pana la jumatatea borcanelor . Fierbem apa cu zaharul pana cand se leaga siropul ,la final adaugam conservantul dizolvat in putin sirop , il turnam...
Compot de pere intregi
Aleg pere mai tari , le spal si le asez in borcanele spalate si sterilizate. Apa , zaharul ,scortisoara si zeama de lamaie se fierb pana cand se leaga siropul si zaharul este topit . Adaugam cele 2 aspirine dizolvate in apa si mai lasam sa dea un clocot. Siropul se pune peste...
Prajitura cu branza de vaca
Intr-un bol spargem oule ,adaugam zaharul ,razatura de lamaie ,sarea si amestecam energic pana se topeste zaharul. Turnam uleiul si apoi apa amestecand pentru a se omogeniza compozitia. Amestecam praful de copt cu faina si adaugam la restul compozitiei , impartim coca in 2 parti si...
Tort Anabel
Blatul Se bat albusurile spuma cu zahar, se adauga pe rand galbenusurile, apa, zaharul vanilat, nuca si faina in care se pune praful de copt. Se tapeteaza o forma pentru tort cu hartie de copt, adaugam compozitia de mai sus la cuptor, la o temperatura de 180 de grade. Facem testul...
Tort de zahar ars cu frisca si fructe
Crema de zahar ars Punem 150 g zahar intr-o cratita sa se caramelizeze, tapetam peretii cratitei cu caramelul si lasam la racit. Intre timp batem cele 4 oua cu 150 g zahar, 500 ml lapte si 2 plicuri zahar vanilat. Turnam compozitia obtinuta in cratita peste caramel care intre timp...