Tort Anabel

de delia64 in Torturi, 30 Ian 2013 | 3342 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blatul
  • 6 oua
  • 6 linguri ulei
  • 6 linguri apa
  • 150 g zahar pudra
  • 150 g nuca macinata
  • 75 g faina
  • 1 zahar vanilat
  • 1 praf de copt
  • Crema
  • 150 g zahar pudra
  • 200 g unt
  • 3 linguri ness
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Anabel:

Blatul

Se bat albusurile spuma cu zahar, se adauga pe rand galbenusurile, apa, zaharul vanilat, nuca si faina in care se pune praful de copt.

Se tapeteaza o forma pentru tort cu hartie de copt, adaugam compozitia de mai sus la cuptor, la o  temperatura de 180 de grade.

Facem testul cu scobitoarea.

Lasam sa se raceasca in tava, scoatem blatul si-l taiem in trei parti.

Crema

Amestecam untul la temperatura camerei cu zaharul pudra si adaugam nessul.

Montam tortul astfel:

- pe un platou intins asezam prima parte din blat, crema

- a doua parte, din nou crema 

- procedam la fel si cu ultima parte

Deasupra ornam cu crema si optional presaram nuca de cocos.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Anabel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

ieri la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort de cappucino si ciocolata alba