Tort cu crema de zahar ars

de delia64 in Torturi, 7 Mar 2013 | 3669 vizualizari

 

Acest tort este foarte apreciat de familia mea , il fac foarte des in diferite variante .
De obicei il ornez cu frisca , acesta am ales sa-l ornez cu portocale si banane. .

 

INGREDIENTE

  • pentru blat
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 1/2 praf de copt
  • 5 linguri dulceata de cirese amare
  • pentru crema de zahar ars
  • 8 oua
  • 6 linguri zahar
  • 2 zahar vanilat
  • 800 mililitri lapte
  • 5 linguri zahar pentru tapetat cratita
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de zahar ars:

In cratita in care facem tortul punem cele 5 linguri de zahar la caramelizat , tapetam uniform peretii cratitei .

Crema de zahar ars 

Batem albusurile cu zaharul,  adaugam galbenusurile , zaharul vanilat si laptele  .

Rasturnam compozitia in cratita peste caramel si dam la cuptorul incins ,la temperatura de 180 de grade .

Cand crema este aproape inchegata  punem peste ea cele 5 linguri de dulceata de cirese amare.

Preparam blatul

Se bat albusurile spuma cu zaharul , adaugam galbenusurile ,faina  si praful de copt stins cu zeama de lamaie ,amestecam cu grija  de jos in sus .

Rasturnam peste crema si dam din nou la cuptor pana cand blatul capata culoare  rumena  si se desprine de peretii cratitei .

Lasam putin sa se raceasca in cratita si pe urma rasturnam pe un platou .

Ornam cu portocale si banane .

Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Blatul se insiropeaza cu siropul de la crema de zahar ars

2

Se poate orna cu frisca , fructe , dupa preferinta .

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura răsturnată cu mere și nuci pecan - Deliciul care te va cuceri prin gust și textură

ieri la 08:35

Mini ștrudele cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 13.10 la 08:11

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]