publicat la 27.10.2014
publicat la 26.10.2014
publicat la 26.10.2014
Cand pui intrebari, nu vrei raspunsuri. Asteapta un raspuns pe care nu vrei sa il auzi". Nu intreba sotul daca arati bine intr-o rochie sau anumite haine. Sotii nu sunt "creaturi" subtile.
Bucataras.ro
[email protected]
Desert galuste de aur
Se pune drojdia in lapte caldut si putin zahar si se lasa sa se activeze. Cernem faina si facem la mijloc o adancitura unde punem drojdia inflorita, galbenusurile, zaharul, smantana, coaja de lamaie si zaharul vanilat. Incepem sa framantam adaugand din cand in cand ulei caldut. ...
Cuib de viespe
Punem drojdia la inflorit cu o lingurita zahar si 100 ml. lapte caldut . Amestecam galbenusurile cu untul, smantana, zaharul, coaja de lamaie, zaharul vanilat , adaugam drojdia si faina . Framantam pana aluatul se desprinde usor de mana si lasam la crescut intr-un loc caldut...
Prajitura cu rahat
Separam ouale iar galbenusurile le frecam cu zaharul si zaharul vanilat pana cand se topeste zaharul . Adaugam uleiul , razatura de lamaie ,praful de sare si amestecam bine sa se omogenizeze compozitia . Batem albusurile si le amestecam cu compozitia de mai sus , adaugam faina si praful de...
Tort cu fructe si frisca
Blatul Batem albusurile cu praful de sare si zaharul , amestecam cu galbenusurile , faina si praful de copt . Tapetam tava cu hartie de copt si turnam compozitia , introducem in cuptorul preancalzit la 180 de grade pentru 30 de minute . Facem testul cu...
Prajitura cu crema de budinca si ness
Blatul Separam ouale , galbenusul se amesteca cu 4 linguri de zahar pana se topeste , adaugam sarea ,uleiul , nuca si amestecam . Batem albusurile cu 2 linguri zahar si turnam in compozitia de mai sus , apoi adaugam faina si praful de copt stins cu...
Prajitura cu mere
Curatam si razuim merele, adaugam zaharul, scortisoara, zaharul vanilat si grisul si amestecam. COCA: Spargem ouale si adaugam zaharul tos si vanilat amestecam pana se topeste zaharul, apoi adaugam sarea, uleiul, laptele, faina si praful de copt si amestecam sa se omogenizeze coca....
Prajitura cu mere si bezea
Curatam merele si le razuim , adaugam zaharul si scortisoara. Separam ouale , galbenusul se freaca cu 4 linguri zaharul tos , zaharul vanilat , smantana si untura pana cand se topeste zaharul . Adaugam faina , putina sare si praful de copt si amestecam sa se...
Torrijas
Se feliaza painea. Batem ouale, adaugam praful de sare. Amestecam zaharul cu scortisoara. Trecem feliile de paine prin lapte, apoi prin oul batut si le prajim im uleiul incins pe ambele parti. Le scoatem din ulei si le trecem prin zaharul amestecat cu scortisoara. Sunt aromate si...
Gem de visine
Se pun visinele intr- un vas de inox cu fund dublu , se aseaza o plita pe ochiul aragazului pe care asezam vasul cu visine . Se adauga zaharul daca dorim gemul mai dulce . Amestecam din cand in cand , lasam sa fiarba incet . Cand fierbe butonat adaugam conservantul , amestecam bine...
Sirop de visine
Se spala visinele si se curata de codite . Se scot samburii , se pun fructele intr-un vas cu zahar , se amesteca din cand in cand pana a doua zi . Se strecoara fructele si siropul se pune la fiert intr-o oala de inox cu fund dublu . Se lasa sa fiarba la foc mic . Taiem o...
Compot de visine
Se spala visinele , se curata de codite . Spalam borcanele si le sterilizam. Calculam pentru fiecare borcan 3 linguri de zahar , punem visine intr-un borcan , il umplem cu apa si calculam de cata apa avem nevoie pentru 20 de borcane. Intr-o oala punem apa la fiert...
Chec cu cacao si zmeura
Albusurile se bat spuma cu zaharul. Galbenusurile se amesteca cu uleiul, un praf de sare, coaja rasa de lamaie si laptele. Faina se amesteca cu praful de copt . Turnam galbenusurile peste albus amestecand incet sa se omogenizeze. Tapetam 2 tavi de cozonac cu hartie de copt. Punem 3...
Strudel cu mere din foietaj de casa
200 gr. faina se amesteca cu 400 gr. untura si se fac 3 bile egale cu care se unge coca . 600 gr. faina se amesteca cu galbenusurile ,uleiul, otetul si se framanta adaugand apa sarata , se face un aluat vascos . Aluatul bine framantat se intinde si se unge cu o bila de...
Guguluf cu crema de iaurt si cirese
Se amesteca galbenusurile cu zaharul , praful de sare , apa , uleiul . Batem albusurile spuma , le amestecam cu compozitia de mai sus , cacaoa , faina si pfaful de copt . Se pune compozitia in forma de guguluf si introducem la cuptorul preancalzit la 180 de grade pentru 30 de minute ....
Prajitura cu crema ganache
Blatul Galbenusurile se amesteca cu zaharul pana se topeste . Adaugam cafeaua , sarea , uleiul , apa , faina , praful de copt si amestecam sa se omogenizeze. Albusurile le batem spuma si le amestecam cu restul compozitiei . Se tapeteaza o tava cu hartie de copt si...
Tort cu trei ciocolate
Blatul din biscuiti Macinam biscuitii. Topim untul si amestecam cu biscuitii pe foc cateva minute pama se omogenizeaza. Intr-o tava cu peretii detasabili asezam blatul de biscuiti si il dam la frigider sa se raceasca. Crema nr. 1 -ciocolata amaruie Gelatina se pune la hidratat in...
Socata reteta bunicii din flori de soc
Socata reteta bunicii Se spala florile de soc . Intr-o oala se pune apa si zaharul si se amesteca pentru a se dizolva . Lamaile le taiem feliute si le punem in oala cu zahar , la fel si sarea de lamaie . Punem oala la foc si amestecam , lasam sa dea cateva...
Tort cu cirese si capsuni
Facem un blat din 5 oua, 5 linguri zahar , 5 linguri faina , 1/2 praf de copt stins cu o lingura zeama de lamaie si praful de sare . Se tapeteaza o tava si se toarna compozitia de mai sus , se introduce in cuptorul preancalzit la temperatura de 180 de grade , pentru aproximativ 30...
Tort cu capsuni
Se spala capsunele , se curata de codite si se presara peste ele 8 linguri de zahar , se dau la frigider sa-si lase zeama . Cele 6 galbenusuri se freaca cu 6 linguri zahar , 6 linguri faina si 100 ml. lapte rece . Punem restul de lapte la fiert si turnam compozitia...
Sirop de caise
Caisele lasate de pe o zi pe alta cu zahar lasa un sirop bun si aromat . Punem la fiert intr-o oala siropul , stoarcem zeama de la 2 lamai si lasam la fiert la foc incet . Spumam siropul si amestecam din cand in cand . Cand nu mai are spuma si fierbe butonat adaugam conservantul...
Dulceata de caise
Se spala caisele , se scot samburii si se pun intr-un lighean cu zahar , se amesteca din cand in cand sa se topeasca zaharul . A doua zi cand zaharul este topit si caisele au lasat siropul se strecoara si se pun la foc . Se pune o plita pe ochiul aragazului pentru a nu se prinde...
Budinca de capsuni
Praful de budinca se amesteca cu 4 linguri zahar si 4 linguri lapte . Restul de lapte se pune la fiert . Laptele fiert se ia de pe foc si se amesteca cu compozitia de mai sus . Se pune la foc amestecandu-se pana se omogenizeaza si se leaga compozitia . Se toarna fierbinte...
Branzoaice cu urda si marar
Cernem faina intr-un castron , facem o adancitura in mijloc unde punem drojdia , o lingura zahar si o ceasca lapte caldut . Cand drojdia a inflorit adaugam restul de zahar , smantana, galbenusurile , razatura de lamaie, praful de sare si framantam adaugand laptele caldut . La final adaugam...
Clatite cu urda si marar
Se amesteca oule cu laptele , praful de sare , zaharul vanilat , razatura de lamaie si faina , mixam pana se face un aluat omogen . La final adaugam praful de copt . Lasam 15 minute sa se odihneasca coca si apoi prajim clatitele . Umplutura Spalam mararul si il taiem...
Prajitura cu crema de ness
Se bat albusurile spuma , se adauga pe rand galbenusurile , apa , zaharul pudra ,uleiul , zaharul vanilat , nuca macinata ,faina si praful de copt . Tapetam o tava cu hartie de copt si turnam compozitia . Incalzim cuptorul la 180 de grade si introducem prajitura pentru...
Rulada cu nuca
Blatul Se bat albusurile cu zaharul. Amestecam galbenusurile cu zaharul vanilat, nuca macinata, faina si praful de copt stins cu zeama de lamaie si apoi cu albusurile batute spuma. Tapetam o tava cu hartie de copt, turnam compozitia si introducem in cuptorul incalzit la 180 de grade. Dupa 30...
Salam de biscuiţi, reţetă cu unt
Salam de biscuiţi, reţetă cu unt Se rup biscuitii , se taie nuca marunt , se pun intr-un vas , adaugam stafidele. Laptele cu zaharul se pun la foc si se amesteca pana cand se topeste zaharul si se obtine un sirop , adaugam untul si amestecam pana cand se topeste si untul , adaugam...
Baigli cu mac si nuca
Se cerne faina , se face o adancitura in faina si se pune drojdia cu laptele caldut si zaharul , se lasa la inflorit drojdia . Adaugam untul, untura , galbenusurile , zaharul , smantana , praful de sare si razatura de lamaie si framantam pana se desprinde aluatul de...
Cornulete cu rahat
Cernem faina , nuca , adaugam margarina , zaharul , razatura de lamaie , sarea , apa , praful de copt si framantam pana cand se desprinde aluatul de mana . Intindem aluatul si formam cornulete de marimea dorita , punem rahat le asezam in tavi si introducem in cuptorul incalzit la 180...
Cornuri cu gem de visine
Punem drojdia in lapte caldut si o lingurita zahar . Cernem faina si adaugam drojdia , galbenusul ,sarea ,razatura de lamaie ,untura,zaharul vanilat si le framantam cu laptele caldut . La final punem uleiul incalzit , aluatul se va desprinde usor de mana , il lasam la...