Este sezonul merelor de vara si am zis sa profit si sa fac o prajiturica aromata si gustoasa .
Curatam merele si le razuim , adaugam zaharul si scortisoara.
Separam ouale , galbenusul se freaca cu 4 linguri zaharul tos , zaharul vanilat , smantana si untura pana cand se topeste zaharul .
Adaugam faina , putina sare si praful de copt si amestecam sa se omogenizeze coca .
Tapetam tava si turnam compozitia de mai sus si o introducem in cuptorul incins la temperatura de 180 de grade pentru 15 minute.
Scoatem dupa 15 minute tava si presaram peste coca grisul si merele , dam din nou la cuptor pentru 15 minute.
Bezeaua
Intre timp batem albusurile cu putina sare si cele 4 linguri de zahar tos ramase si 1 zahar vanilat apoi turnam peste mere .
Introducem la cuptor pana bezeaua este usor rumena .
Se lasa putin la racit si se serveste cu mare pofta !!!
1
Eu nu storc merele la aceasta prajitura , sucul lasat de mere insiropeaza coca .