Tort cu cirese si capsuni

de delia64 in Torturi, 21 Mai 2014 | 16056 vizualizari

 

Este sezonul cireselor si capsunilor , am facut un tort usor , racoros pe placul copiilor mei dragi .
A fost foarte gustos si apreciat .
Este inventat de mine .

 

INGREDIENTE

  • Blatul
  • 5oua
  • 5 linguri zahar tos
  • 5 linguri faina
  • 1 praf de sare
  • 1/2 praf de copt
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • Budinca de capsuni
  • 1/2 l. lapte
  • 4 linguri zahar
  • 1 praf de budinca
  • 1 plic gelatina 10.gr.
  • 500gr. capsuni
  • 5 linguri de zahar
  • Budinca de vanilie
  • 1 praf de budinca
  • 1/2 l. lapte
  • 4 linguri zahar
  • 1 plic gelatina 10 gr.
  • 500 gr. cirese
  • 5 linguri de zahar
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu cirese si capsuni:

Facem un blat din 5 oua, 5 linguri zahar , 5 linguri faina  , 1/2 praf de copt stins cu o lingura zeama de lamaie  si praful de sare .

Se tapeteaza o tava si se toarna compozitia de mai sus , se introduce in cuptorul preancalzit la temperatura de 180 de grade , pentru aproximativ 30 de minute.

Facem testul cu scobitoarea si lasam blatul sa se raceasca in tava .

Spalam capsunile , le curatam de codite si le presaram cu 5 linguri de zahar .

Spalam ciresele , scoatem samburii si presaram 5 linguri zahar  pentru a lasa siropul.

Budinca de capsuni

Facem budinca de capsuni , praful de budinca se amesteca cu 4 linguri zahar si 4 linguri lapte rece , restul de lapte se pune la fiert ,se amesteca cu praful de budinca dizolvat pana se ingroasa .

Punem gelatina la hidratat .

Amestecam un plic de geatina cu 100 ml. apa rece , se pune pe baie de abur amestecandu-se pana se omogenizeaza , se toarna calduta peste budinca si se amesteca .

Budinca de vanilie 

Se procedeaza la fel ca si la budinca de capsuni .

  

Asamblarea

Taiem blatul in doua .

In tava in care am copt blatul asezam o folie alimentara si turnam budinca de capsuni  si  capsunii taiati feliute  , jumatatea de blat peste care punem siropul rezultat de la capsuni .

Turnam peste blat budinca de vanilie si ciresele scurse de sirop , a doua jumatate de blat  si siropul lasat de cirese .

Acoperim cu folia si introducem tava la frigider pentru 3-4 ore .

Scoatem tava de la frigider , rasturnam tortul pe o tava , indepartam folia . 

Tortuletul meu este gata pentru a fi servit . 

 Va invit cu drag la o feliuta in zi de sarbatoare !!!

Pofta buna !!!

 

TIPS-URI

1

Se poate orna cu frisca .

2

Se pot folosi si alte fructe de sezon .

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu cirese si capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

ieri la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

Rețetă de chec de post – Desert pufos și aromat

pe 20.11 la 10:44

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Cherry-ricotta