Este sezonul cireselor si capsunilor , am facut un tort usor , racoros pe placul copiilor mei dragi .
A fost foarte gustos si apreciat .
Este inventat de mine .
Facem un blat din 5 oua, 5 linguri zahar , 5 linguri faina , 1/2 praf de copt stins cu o lingura zeama de lamaie si praful de sare .
Se tapeteaza o tava si se toarna compozitia de mai sus , se introduce in cuptorul preancalzit la temperatura de 180 de grade , pentru aproximativ 30 de minute.
Facem testul cu scobitoarea si lasam blatul sa se raceasca in tava .
Spalam capsunile , le curatam de codite si le presaram cu 5 linguri de zahar .
Spalam ciresele , scoatem samburii si presaram 5 linguri zahar pentru a lasa siropul.
Budinca de capsuni
Facem budinca de capsuni , praful de budinca se amesteca cu 4 linguri zahar si 4 linguri lapte rece , restul de lapte se pune la fiert ,se amesteca cu praful de budinca dizolvat pana se ingroasa .
Punem gelatina la hidratat .
Amestecam un plic de geatina cu 100 ml. apa rece , se pune pe baie de abur amestecandu-se pana se omogenizeaza , se toarna calduta peste budinca si se amesteca .
Budinca de vanilie
Se procedeaza la fel ca si la budinca de capsuni .
Asamblarea
Taiem blatul in doua .
In tava in care am copt blatul asezam o folie alimentara si turnam budinca de capsuni si capsunii taiati feliute , jumatatea de blat peste care punem siropul rezultat de la capsuni .
Turnam peste blat budinca de vanilie si ciresele scurse de sirop , a doua jumatate de blat si siropul lasat de cirese .
Acoperim cu folia si introducem tava la frigider pentru 3-4 ore .
Scoatem tava de la frigider , rasturnam tortul pe o tava , indepartam folia .
Tortuletul meu este gata pentru a fi servit .
Va invit cu drag la o feliuta in zi de sarbatoare !!!
Pofta buna !!!
1
Se poate orna cu frisca .
2
Se pot folosi si alte fructe de sezon .