Cornuri cu gem de visine

de delia64 in Dulciuri, 6 Apr 2014 | 4327 vizualizari

 

Cand avem pofta de ceva dulce framant rapid cornuri si le umplu cu diferite gemuri , nuca , mere rase , ce am la indemana . Baietii mei le savureaza cu lapte .

 

INGREDIENTE

500 gr. faina
1 galbenus
1/2 cub drojdie proaspata
250 gr. lapte
3 linguri zahar
praf de sare
1 lingura ulei razatura de lamaie
2 linguri untura topita
1 zahar vanilat
1 ou pentru uns cornurile
1 borcan gem de visine

Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri cu gem de visine:

Punem drojdia  in lapte caldut si o lingurita zahar .

Cernem faina si  adaugam drojdia , galbenusul ,sarea ,razatura de lamaie ,untura,zaharul vanilat si le framantam cu laptele caldut .

La final punem uleiul incalzit , aluatul se va desprinde usor de mana  , il lasam la dospit pana cand isi dubleaza volumul .

Intindem aluatul si dam forma de triunghiuri , punem cate o lingurita de dulceata de visine in fiecare , le rulam si le asezam in tava tapetata cu hartie de copt , le lasam 10 minute sa creasca si le ungem cu oul batut .

Le introducem in cuptorul incalzit la 180 grade pentru 30 minute.

Cand sunt bine rumenite se scot din cuptor si se pudreaza cu zahar pudra .  

 

   Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Pot fi umplute cu rahat sau nuca .

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri cu gem de visine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigănele la cuptor - Rețeta simplă și savuroasă

pe 14.02 la 15:44

Cornulețe semiluna - Fragede și delicioase

pe 14.02 la 15:27

Salată Șuba

pe 14.02 la 11:13

Cartofi cu conopidă, gratinați la cuptor - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 14.02 la 10:25

Sendviș cu omletă - Mic dejun gustos și sățios

pe 13.02 la 09:47

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gogosele fragede