Se spala si se curata capatanile de pakchoi, indepartand cotorul si pastrand frunzele. Ciupercile se curata si se taie in 4 sau in 2, in functie de marimea lor.
Intr-o tigaie adanca, se incinge uleiul si se adauga usturoiul tocat si ghimbirul ras, dupa 30 de secunde, se adauga ciupercile si se...
Se pune apa la fiert, circa 2 litri. Se curata ceapa, morcovul, cartoful si ardeiul kapia si se spala. Se taie in bucati.
Cand fierbe apa, se pun toate legumele la fiert. Cand sunt fierte toate, se adauga rosiile taiate in bucati. Se lasa pana sunt fierte si rosiile, se adauga sare si piper si...
Se curata si se spala ceapa, morcovii si patrunjelul radacina, ardeiul galben si rosu. Se pune ulei intr-o tigaie adanca, se toaca ceapa si se pune in ulei, lasandu-se sa se caleasca. Se adauga ardeiul tocat cuburi mai marisoare, morcovul si patrunjelul radacina taiate cuburi. Se lasa sa se...
Se curata si se spala legumele. Se pune orezul la fiert. Ceapa se taie felii subtiri, morcovul, dovlecelul se dau pe razatoarea cu ochiuri mici,ciupercile se toaca feliute. Ardeiul se toaca marunt. Intr-o tigaie se pun 3-4 linguri de ulei se pune pe foc si se adauga legumele sa se caleasca. Cand...
Se iau 10 felii de paine sau bagheta, se pun intr-o tava pe hartie de copt,se presara cu busuioc uscat si se stropesc cu ulei de masline. Se dau la cuptorul incins pana se rumenesc.Intre timp se curata usturoiul, se spala rosiile. Se taie rosiile in cubulete marunte, se pun intr-un castron,peste...
Se scot din congelator vinetele si ardeii copti sa se dezghete.Se toaca vinetele,iar ardeii se toaca marunt,se amesteca,si se pune uleiul amestecand continuu pana se incorporeaza.Se adauga ceapa curatata si tocata marunt,se potriveste de sare.
Se curata ceapa si se toaca. Intr-o cratita se pune uleiul sa se incinga si se adauga ceapa tocata, se lasa sa se caleasca, apoi se adauga ardeiul copt taiat fasii. Se lasa sa se inabuse apoi se adauga dovlecelul cubulete, se amesteca, se pune apa cat sa acopere si se lasa la inabusit. Cand sunt...
Se scoate fasolea verde sa se dezghete. Ceapa se curata si se taie marunt, la fel si morcovul. Intr-o craticioara se pune uleiul la incins, se adauga ceapa si se lasa sa se caleasca, apoi se adauga morcovul. Se pune putina apa si se lasa la inabusit ca morcovul sa se inmoaie. Se adauga fasolea...
Ardeiilor li se taie un capacel si se scot cotoarele. Dovleceii se taie in doua si se scoate miezul care e crud si care il vom pune in umplutura.
Zarzavaturile se curata si se toaca. Intr-o tigaie se incinge uleiul, se adauga ceapa tocata marunt, ardeiul kapia tocat marunt, morcovul dat prin...
Se incinge ulei intr-o cratita,se pune la calit ceapa tocata,ardeiul kapia si ciupercile tocate marunt.Se lasa sa se caleasca si se adauga 2 cani de apa.Se lasa sa fiarba si se adauga o cana de orez .Cand e fiert orezul se adauga vegeta si piper si frunzele de patrunjel si leurda tocate.Se...
Ceapa se curata si se toaca marunt si se pune la calit intr-o cratita cu ulei.Morcovul curatat se da prin razatoarea cu ochiuri mari si se adauga peste ceapa la calit.Ciupercile se toaca si ele si se pun sa se caleasca impreuna cu ceapa si morcovul.Se adauga o lingura de pasta de rosii si 3 cani...
Se pune faina alba intr-un lighean si se face la mijloc o adancitura in care se pune drojdia si apa calduta.Se lasa sa dospeasca un pic dupa care se framanta faina cu drojdia,sare si apa calduta .Se mai pune 2 linguri de ulei si se framanta pana aluatul se ia de pe mana .Se lasa la dospit 1 ora....
Varza murata se desface foile si se curata de cotoare.Se pregateste umplutura:cepele se curata,se toaca si se pun la calit in ulei.Ardeiul gras se toaca si el si se adauga peste ceapa.Morcovii se dau prin razatoarea cu ochiuri mari si se pun peste ceapa si ardei si se calesc.Intre timp se curata...
Preparare Reteta de spanac scazut cu usturoi, de post
Spanacul se decongeleaza.Intr o cratita se pune uleiul,se adauga faina alba si se caleste putin.Cateii de usturoi se toaca marunt si se adauga peste faina.Se mai calesc un pic si se adauga boiaua de ardei apoi spanacul tocat.Se amesteca si...
Mancare de ciuperci cu pakchoi
Se spala si se curata capatanile de pakchoi, indepartand cotorul si pastrand frunzele. Ciupercile se curata si se taie in 4 sau in 2, in functie de marimea lor. Intr-o tigaie adanca, se incinge uleiul si se adauga usturoiul tocat si ghimbirul ras, dupa 30 de secunde, se adauga ciupercile si se...
Supa crema de rosii
Se pune apa la fiert, circa 2 litri. Se curata ceapa, morcovul, cartoful si ardeiul kapia si se spala. Se taie in bucati. Cand fierbe apa, se pun toate legumele la fiert. Cand sunt fierte toate, se adauga rosiile taiate in bucati. Se lasa pana sunt fierte si rosiile, se adauga sare si piper si...
Ghiveci de legume
Se curata si se spala ceapa, morcovii si patrunjelul radacina, ardeiul galben si rosu. Se pune ulei intr-o tigaie adanca, se toaca ceapa si se pune in ulei, lasandu-se sa se caleasca. Se adauga ardeiul tocat cuburi mai marisoare, morcovul si patrunjelul radacina taiate cuburi. Se lasa sa se...
Chiftele de legume
Se curata si se spala legumele. Se pune orezul la fiert. Ceapa se taie felii subtiri, morcovul, dovlecelul se dau pe razatoarea cu ochiuri mici,ciupercile se toaca feliute. Ardeiul se toaca marunt. Intr-o tigaie se pun 3-4 linguri de ulei se pune pe foc si se adauga legumele sa se caleasca. Cand...
Bruschete cu rosii
Se iau 10 felii de paine sau bagheta, se pun intr-o tava pe hartie de copt,se presara cu busuioc uscat si se stropesc cu ulei de masline. Se dau la cuptorul incins pana se rumenesc.Intre timp se curata usturoiul, se spala rosiile. Se taie rosiile in cubulete marunte, se pun intr-un castron,peste...
Salata de vinete cu ardei copt
Se scot din congelator vinetele si ardeii copti sa se dezghete.Se toaca vinetele,iar ardeii se toaca marunt,se amesteca,si se pune uleiul amestecand continuu pana se incorporeaza.Se adauga ceapa curatata si tocata marunt,se potriveste de sare.
Mancare de dovlecei cu ardei copti
Se curata ceapa si se toaca. Intr-o cratita se pune uleiul sa se incinga si se adauga ceapa tocata, se lasa sa se caleasca, apoi se adauga ardeiul copt taiat fasii. Se lasa sa se inabuse apoi se adauga dovlecelul cubulete, se amesteca, se pune apa cat sa acopere si se lasa la inabusit. Cand sunt...
Mancare de fasole verde de post
Se scoate fasolea verde sa se dezghete. Ceapa se curata si se taie marunt, la fel si morcovul. Intr-o craticioara se pune uleiul la incins, se adauga ceapa si se lasa sa se caleasca, apoi se adauga morcovul. Se pune putina apa si se lasa la inabusit ca morcovul sa se inmoaie. Se adauga fasolea...
Ardei si dovlecei umpluti (de post)
Ardeiilor li se taie un capacel si se scot cotoarele. Dovleceii se taie in doua si se scoate miezul care e crud si care il vom pune in umplutura. Zarzavaturile se curata si se toaca. Intr-o tigaie se incinge uleiul, se adauga ceapa tocata marunt, ardeiul kapia tocat marunt, morcovul dat prin...
Pilaf de orez cu ciuperci si leurda
Se incinge ulei intr-o cratita,se pune la calit ceapa tocata,ardeiul kapia si ciupercile tocate marunt.Se lasa sa se caleasca si se adauga 2 cani de apa.Se lasa sa fiarba si se adauga o cana de orez .Cand e fiert orezul se adauga vegeta si piper si frunzele de patrunjel si leurda tocate.Se...
Pilaf de orez cu ciuperci
Ceapa se curata si se toaca marunt si se pune la calit intr-o cratita cu ulei.Morcovul curatat se da prin razatoarea cu ochiuri mari si se adauga peste ceapa la calit.Ciupercile se toaca si ele si se pun sa se caleasca impreuna cu ceapa si morcovul.Se adauga o lingura de pasta de rosii si 3 cani...
Placinte dospite cu cartofi si ciuperci(de post)
Se pune faina alba intr-un lighean si se face la mijloc o adancitura in care se pune drojdia si apa calduta.Se lasa sa dospeasca un pic dupa care se framanta faina cu drojdia,sare si apa calduta .Se mai pune 2 linguri de ulei si se framanta pana aluatul se ia de pe mana .Se lasa la dospit 1 ora....
Sarmale cu ciuperci (de post)
Varza murata se desface foile si se curata de cotoare.Se pregateste umplutura:cepele se curata,se toaca si se pun la calit in ulei.Ardeiul gras se toaca si el si se adauga peste ceapa.Morcovii se dau prin razatoarea cu ochiuri mari si se pun peste ceapa si ardei si se calesc.Intre timp se curata...
Reteta de spanac scazut cu usturoi, de post
Preparare Reteta de spanac scazut cu usturoi, de post Spanacul se decongeleaza.Intr o cratita se pune uleiul,se adauga faina alba si se caleste putin.Cateii de usturoi se toaca marunt si se adauga peste faina.Se mai calesc un pic si se adauga boiaua de ardei apoi spanacul tocat.Se amesteca si...