Care sunt cele mai bune 22 de deserturi din lume

Postat de Bucataras in Cu de toate pe 11 Oct 2016, 11:46

Articol pe placul a 9 bucatarasi
comenteaza

Asa cum e si normal, deserturile traditionale difera de la o tara la alta si de la o cultura la alta.

Asadar, cei de la thisisinsider.com au pregatit o lista cu cele mai bune prajituri pe care trebuie sa le incercati atunci cand vizitati una dintre cele 22 de tari din lista.

Deci, iata care sunt cele mai bune 22 de deserturi din lume:

Franta


Flickr / Keith McDuffee

Crème brûlée: Este desertul preferat al francezilor si consta intr-o crema de oua, acoperita cu un strat de caramel crocant, fiind usor rumenit.

Indonezia


Shutterstock / Sean Liew

Dadar gulung: dadar inseamna clatite, iar gulung inseamna rostogolire. Acestea sunt foarte populare in insula Java si reprezinta o clatita verde facuta din frunze de pandanus (un fel de palmier), rulate si umplute cu zahar de nuca de cocos.

Turcia


Catherine Sharman / Flickr

Baklava: o stim si nou, romanii, foarte bine. Baklavaua este facuta dintr-un aluat stratificat umplut, insiropat cu miere si umplut cu nuci zdrobite. 

Italia


Flickr / Natalia Reznichenko

Gelato: cine a fost in Italia si nu a gustat un gelato autohton a ratat enorm. Aceasta inghetata este extrem de gustoasa si mult mai grasa decat inghetata normala.

Peru


G M / Flickr

Picarones: acest desert este o gogoasa preparata prin prajirea unei combinatii de cartofi dulci, suc de fructe, faina, drojdie, zahar si anason.

Rusia


Shutterstock / Katerina Belaya

Syrniki: acest desert este o clatita facuta din quarc, o branza cu o textura asemanatoare cu cea a smantanei. Clatitele sunt apoi prajite si servite cu gem, sos de mere, smantana sau miere.

Spania


Besjunior / iStock

Tarta de Santiago: este versiunea spaniola a tortului Saint James. Este o turta de migdale ce isi are originile din Evul Mediu, in Galicia, o regiune din nord-vestul Spaniei.

Japonia


LWYang / Flickr

Mochi: Numele desertului deriva de la mochigome, un orez lipicios transformat in pasta si turnat in forma circulara. DSe consuma mai ales in apropierea Anului Nou japonez.

Marea Britanie


Shutterstock / Lesya Dolyuk

Placinta Banoffee: aceasta este facuta din banane, smantana, caramele si ciocolata sau cafea.

Brazilia


Flickr / Rodrigo Senna

Brigadeiros: sunt consumate la toate sarbatorile importante din Brazilia. Sunt un fel de trufe facute din praf de ciocolata, lapte condensat si unt.

China


Dragon beard candy - Sydney Australia / Flickr

Dragon beard candy: prajitura este facuta din zahar si sirop de maltoza, arahide, seminte de susan si nuca de cocos.

Belgia


Upendra Kanda / Flickr

Vafe belgiene: un desert pe baza de unt care se serveste cald, acoperit de zahar pudra sau/si crema de ciocolata.

India


Seba Della y Sole Bossio / Flickr

Gulab jamun: sunt niste gogosele mici facute cu lapte praf si inmuiate in sirop de zahar si prajite in mod traditional in ghee, un fel de unt indian.

Austria


vjamnicky / Flickr

Sachertorte: este un tort de ciocolata, dens, inventat in 1832 de catre austriacul Franz Sacher. Reteta tinuta secret de cofetarii de la Hotel Sacher din Viena.

Australia


DarioZg / iStock

Lamingtons: un fel de mini torturi trase prin ciocolata si acoperite cu fulgi de nuca de cocos.

Germania


Erich Ferdinand / Flickr

Schwarzwälder Kirschtorte (Tort negru padure): un tort preparat dintr-un amestec de smantana, ciocolata, cirese si kirsch - un rachiu de fructe traditional german.

Islanda


Signe Leth / Shutterstock

Skyr: acest desert are o istorie de sute de ani, este pe baza de iaurt si se serveste rece cu lapte si fructe.

Canada


glc93 / iStock

Nanaimo bar: un desert fara coacere, cu primul strat facut din vafe faramitate si acoperit cu o glazura de unt si ciocolata topita.

Africa de Sud


Shutterstock / Elize Lotter

Koeksisters: acestea se consuma cu ceai si si-au primit numele de la "koekje", cuvantul olandez pentru prajiturica. Sunt foarte dulci si prajite, apoi lasate sa se raceasca in sirop de zahar.

Suedia


Flickr / Lisa Williams

Prinsesstårta: este un tort format din mai multe straturi si acoperit cu martipan.

Egipt


Nawalescape / iStock

Om ali: este facut din lapte, zahar, vanilie, stafide, fulgi de cocos si mai multe sortimente de nuci.

Polonia


Mirco Vacca / Shutterstock

Makowiec: se serveste mai ales in preajma sarbatorilor. Este un produs de patisertie ce poate fi gasit in cea mai mare parte a tarii pe tot parcursul anului. Este o rulada din paine cu drojdie dulce, umpluta cu seminte de mac si, uneori, acoperita cu glazura.

Sursa foto: thisisinsider.com, mobile-cuisine.com
Sursa articol: thisisinsider.com

Comentarii (10)

11.10.2016, 15:47

Laura"

11.10.2016, 16:15

Mda!

13.10.2016, 07:47

daca ar fi sa ale unul, nu stiu la care m-as opri, la cat de bine arata toate!

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]