Se pun pastele într-o oală cu 700 ml apă clocotindă, se adaugă o linguriță rasă cu sare și se fierb al dente.
Se curăță și se spală ceapa, se taie jambonul cubulețe.
Într-o tigaie în care am înfierbântât puțin ulei apoi se călesc...
Se pun spaghetele la fiert într-o oală cu un litru de apă și o linguriță rasă cu sare. Se fierb al dente.
Mai departe, se curăță ciupercile de pielițe (eu le îndepărtez și piciorușele, pentru că nu-mi plac, însă rămâne la alegerea...
Se pun la fiert pastele într-o oală cu 1 l apă clocotită, o lingură de ulei și o linguriță de sare. Când sunt fierte al dente, se dau de pe foc și se scurg de apă.
Într-un vas se rad brânzeturile și se amestecă, se adaugă ouăle, laptele și sare,...
Se pun pastele la fiert intr-o oala cu un litru de apa, o lingurita rasa cu sare si o lingura de ulei si se preincalzeste cuptorul.
Se caleste carnea tocata intr-o tigaie cu putin ulei, se adauga sare, dupa gust si se rumeneste. Cand este bine patrunsa, se adauga 100 ml apa, busuioc...
Pentru sosul Bolognese: se spală şi se curăţă legumele. Se toacă mărunt ceapa şi ardeiul, iar morcovul se dă pe răzuitoare. Se căleşte ceapa într-o tigaie cu puţin ulei încins, până devine aurie, se adaugă morcovul şi ardeiul şi se mai călesc...
Se pun la fiert spaghetele în apă clocotită cu un praf de sare. Când sunt fierte al dente, se dau de pe foc.
Într-un vas se amestecă brânza rasă cu smântâna, ouăle, laptele şi zahărul.
Se scurg spaghetele de apă, apoi se toarnă...
Pentru aluat: se curăţă şi se spală cartofii, se taie cuburi mari şi se pun la fiert cu un praf de sare. Când sunt fierţi, se dau de pe foc, se scurg de apă, se lasă cam 10 minute la răcit (trebuie să fie călduţi, nu fierbinţi, pentru a-i frământa cu...
Se pun pastele în apă clocotită, cu puţină sare şi o lingură de ulei şi se fierb al dente.
Între timp, se taie pieptul de porc în felii subţiri, se răsfiră pe o tavă cu foaie de copt şi se dau la cuptor cam 7 minute, să se rumenească un pic....
Ceapa se taie mărunt, morcovul se dă pe răzătoarea mare, măslinele se curăţă de sâmburi şi se taie mărunt.
Pastele se pun la fiert în apa clocotita, cu un vârf de sare şi puţin ulei.
Separat, se căleşte ceapa tocată mărunt în puţin ulei, se...
Se taie fasii pieptul de porc (sau alta sunca taraneasca) si slanina afumata si se rumenesc intr-o tigaie cu putin ulei incins.
Se pun pastele la fiert in apa suficienta, cu un varf de sare si putin ulei. Se fierb al dente. Apoi se adauga cele doua tipuri de sunca si bulionul...
Intr-un castron, se pune putina faina, se face un spatiu in mijloc, se sparge oul, se presara putina sare si se amesteca bine.
Se intinde coca intr-o foaie cat se poate se subtire pe masa presarata cu faina. Se lasa foaia la odihnit o jumatate de ora.
Se taie cu un...
Se fierb pastele al dente in apa cu putina sare si o lingura de ulei (sa nu se lipeasca).
Se preincalzeste cuptorul. Intre timp, se rad cascavalul, branza si se taie in felii subtiri sunca de porc.
Se pregateste intr-un castron sosul: se bat ouale, se adauga sare, smantana si laptele si se...
Se pun pastele la fiert si se preincalzeste cuptorul.
Se caleste ceapa in putin ulei, se adauga carnea tocata (cu usturoi si condimente ramasa de la carnati).
Separat, intr-o cescuta punem 1 lingura de bulion, o amestecam cu apa si o punem peste carnea din cratita. Lasam sa dea...
Se taie ceapa marunt si se caleste in putin ulei incins, apoi se adauga morcovul ras si 1 lingurita rasa de sare, se acopera cu apa si se lasa sa fiarba aprox 10 minute.
Cand scade apa, adaugam maslinele, piperul si mai adaugam apa cat sa acopere doua degete. Lasam sa fiarba aprox 20...
Daca nu aveti chiftele ramase si doriti sa le preparati acum, procedati astfel: intr-un vas mare, se amesteca bine carnea tocata cu ouale, usturoiul, condimentele, cartoful ras, morcovul ras si verdeata.
Se formeaza in mainile umede mici sfere, care apoi se tavalesc prin faina...
Se preincalzeste cuptorul, iar intre timp, se pun pastele la fiert in apa cu putina sare. Nu le fierbeti mult, pentru ca vor sta si la cuptor. Cand sunt aproape fierte, se dau de pe foc, se scurg de apa si se rastoarna intr-o cratita unsa cu putin ulei. Se adauga peste ele cacao, zahar, coaja de...
Se fierb pastele al dente in apa cu putina sare si o lingura de ulei (sa nu se lipeasca).
Se preincalzeste cuptorul. Intre timp, se rad cascavalul, branza si se taie in felii subtiri sunca taraneasca.
Se pregateste intr-un castron sosul: se bat ouale, se adauga sare, smantana si laptele si...
Paste in stil italian
Se pun pastele într-o oală cu 700 ml apă clocotindă, se adaugă o linguriță rasă cu sare și se fierb al dente. Se curăță și se spală ceapa, se taie jambonul cubulețe. Într-o tigaie în care am înfierbântât puțin ulei apoi se călesc...
Spaghete milaneze - reteta nr. 600
Se pun spaghetele la fiert într-o oală cu un litru de apă și o linguriță rasă cu sare. Se fierb al dente. Mai departe, se curăță ciupercile de pielițe (eu le îndepărtez și piciorușele, pentru că nu-mi plac, însă rămâne la alegerea...
Paste scoici cu branzeturi
Se pun la fiert pastele într-o oală cu 1 l apă clocotită, o lingură de ulei și o linguriță de sare. Când sunt fierte al dente, se dau de pe foc și se scurg de apă. Într-un vas se rad brânzeturile și se amestecă, se adaugă ouăle, laptele și sare,...
Melcisori cu carne si sos cu busuioc si oregano
Se pun pastele la fiert intr-o oala cu un litru de apa, o lingurita rasa cu sare si o lingura de ulei si se preincalzeste cuptorul. Se caleste carnea tocata intr-o tigaie cu putin ulei, se adauga sare, dupa gust si se rumeneste. Cand este bine patrunsa, se adauga 100 ml apa, busuioc...
Lasagna
Pentru sosul Bolognese: se spală şi se curăţă legumele. Se toacă mărunt ceapa şi ardeiul, iar morcovul se dă pe răzuitoare. Se căleşte ceapa într-o tigaie cu puţin ulei încins, până devine aurie, se adaugă morcovul şi ardeiul şi se mai călesc...
Budinca de paste cu branza
Se pun la fiert spaghetele în apă clocotită cu un praf de sare. Când sunt fierte al dente, se dau de pe foc. Într-un vas se amestecă brânza rasă cu smântâna, ouăle, laptele şi zahărul. Se scurg spaghetele de apă, apoi se toarnă...
Gnocchi cu sos de rosii si ciuperci
Pentru aluat: se curăţă şi se spală cartofii, se taie cuburi mari şi se pun la fiert cu un praf de sare. Când sunt fierţi, se dau de pe foc, se scurg de apă, se lasă cam 10 minute la răcit (trebuie să fie călduţi, nu fierbinţi, pentru a-i frământa cu...
Paste cu branza si piept de porc
Se pun pastele în apă clocotită, cu puţină sare şi o lingură de ulei şi se fierb al dente. Între timp, se taie pieptul de porc în felii subţiri, se răsfiră pe o tavă cu foaie de copt şi se dau la cuptor cam 7 minute, să se rumenească un pic....
Paste tricolore cu masline si sos
Ceapa se taie mărunt, morcovul se dă pe răzătoarea mare, măslinele se curăţă de sâmburi şi se taie mărunt. Pastele se pun la fiert în apa clocotita, cu un vârf de sare şi puţin ulei. Separat, se căleşte ceapa tocată mărunt în puţin ulei, se...
Spirale tricolore, cu sos si sunca
Se taie fasii pieptul de porc (sau alta sunca taraneasca) si slanina afumata si se rumenesc intr-o tigaie cu putin ulei incins. Se pun pastele la fiert in apa suficienta, cu un varf de sare si putin ulei. Se fierb al dente. Apoi se adauga cele doua tipuri de sunca si bulionul...
Taitei de casa
Intr-un castron, se pune putina faina, se face un spatiu in mijloc, se sparge oul, se presara putina sare si se amesteca bine. Se intinde coca intr-o foaie cat se poate se subtire pe masa presarata cu faina. Se lasa foaia la odihnit o jumatate de ora. Se taie cu un...
Paste carbonara
Se fierb pastele al dente in apa cu putina sare si o lingura de ulei (sa nu se lipeasca). Se preincalzeste cuptorul. Intre timp, se rad cascavalul, branza si se taie in felii subtiri sunca de porc. Se pregateste intr-un castron sosul: se bat ouale, se adauga sare, smantana si laptele si se...
Paste cu carne de carnati de casa
Se pun pastele la fiert si se preincalzeste cuptorul. Se caleste ceapa in putin ulei, se adauga carnea tocata (cu usturoi si condimente ramasa de la carnati). Separat, intr-o cescuta punem 1 lingura de bulion, o amestecam cu apa si o punem peste carnea din cratita. Lasam sa dea...
Paste spirale cu masline si rosii
Se taie ceapa marunt si se caleste in putin ulei incins, apoi se adauga morcovul ras si 1 lingurita rasa de sare, se acopera cu apa si se lasa sa fiarba aprox 10 minute. Cand scade apa, adaugam maslinele, piperul si mai adaugam apa cat sa acopere doua degete. Lasam sa fiarba aprox 20...
Spaghete cu chiftele marinate
Daca nu aveti chiftele ramase si doriti sa le preparati acum, procedati astfel: intr-un vas mare, se amesteca bine carnea tocata cu ouale, usturoiul, condimentele, cartoful ras, morcovul ras si verdeata. Se formeaza in mainile umede mici sfere, care apoi se tavalesc prin faina...
Paste cu ciocolata
Se preincalzeste cuptorul, iar intre timp, se pun pastele la fiert in apa cu putina sare. Nu le fierbeti mult, pentru ca vor sta si la cuptor. Cand sunt aproape fierte, se dau de pe foc, se scurg de apa si se rastoarna intr-o cratita unsa cu putin ulei. Se adauga peste ele cacao, zahar, coaja de...
Paste cu branza si sunca taraneasca
Se fierb pastele al dente in apa cu putina sare si o lingura de ulei (sa nu se lipeasca). Se preincalzeste cuptorul. Intre timp, se rad cascavalul, branza si se taie in felii subtiri sunca taraneasca. Se pregateste intr-un castron sosul: se bat ouale, se adauga sare, smantana si laptele si...